Blog

Αρχική » Blog » Συνεντεύξεις / Αρθρογραφία » «Το όραμά μου για τη Merck στην Ελλάδα»

Blog

«Το όραμά μου για τη Merck στην Ελλάδα»

«Το όραμά μου για τη Merck στην Ελλάδα»

Το όραμά της για τη Merck στην Ελλάδα παρουσιάζει μέσω του Virus η νέα επικεφαλής της εταιρείας Susan King-Barnardo. Παρουσιάζει τις προτεραιότητές της στη χώρα μας και εκμυστηρεύεται ότι αισθάνεται πολύ τυχερή που η Ελλάδα είναι το νέο της σπίτι.

Αναλύει τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει ο κλάδος του φαρμάκου και σημειώνει ότι, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, η παρούσα κατάσταση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξανασκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας.

Τι σημαίνει όμως επιστροφή στην κανονικότητα στο χώρο του φαρμάκου; Η Γενική Διευθύντρια της Merck Ελλάδος τονίζει ότι πρέπει να έρθουν στο επίκεντρο η επανεκτίμηση της δαπάνης σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού και η άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες.

 • Αναλάβατε πρόσφατα τη θέση της Γενικής Διευθύντριας στη Merck Ελλάδας.  Ποιο είναι το όραμά σας;

Φιλοδοξία μας στη Merck είναι να ανταποκρινόμαστε στην πράξη στο moto “vibrant science and technology company”που μας χαρακτηρίζει, μέσα από τους τρεις βασικούς άξονες που καθοδηγούν τη στρατηγική μας: τους ανθρώπους, τις υψηλές επιδόσεις και την τεχνολογία. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι χρειαζόμαστε τους κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση, πάθος για την επιστήμη και την τεχνολογία και συνεχή επιδίωξη των καλύτερων δυνατών επιδόσεων. Αισθάνομαι επίσης πολύ τυχερή που η Ελλάδα είναι το νέο μου «σπίτι».

 • Ποιες είναι οι προτεραιότητες της Merck στον κλάδο της Υγείας στην Ελλάδα;

Γενικά, στον τομέα αυτό, επιδιώκουμε να είμαστε πρωτοπόροι στην εξειδικευμένη καινοτομία παγκοσμίωςΠιο συγκεκριμένα, βασικός στόχος της Merck είναι να φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Το σύνθημά μας, «United As One for Patients» σημαίνει να συμβάλλουμε στη δημιουργία, τη βελτίωση και την παράταση της ζωής διαθέτοντας καινοτόμα προϊόντα της υψηλότερης δυνατής ποιότητας. Αυτός ο στόχος καθοδηγεί την καθημερινότητά μας, αντανακλά τον τρόπο που σκεπτόμαστε, ενεργούμε, νοιαζόμαστε και πετυχαίνουμε σαν ομάδα.

 • Το γεγονός ότι είστε γυναίκα και έχετε αναλάβει μια ηγετική θέση αυξάνει το βαθμό δυσκολίας;

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Merck είναι να επενδύει στους ανθρώπους. Σε αυτό το πλαίσιο, παρέχει ένα εργασιακό περιβάλλον που μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε, να εξελιχθούμε, να μάθουμε και να ζούμε μέσα σε μια κουλτούρα σύμφωνη με τις αξίες και τις ικανότητές μας, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και να ενισχύουμε τη διαφορετικότητα μας και την έλλειψη διακρίσεων. Μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορούμε να αναδείξουμε εμπνευσμένους ηγέτες σήμερα, αλλά και στο μέλλον.

 • Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19;

Όπως είναι γνωστό, τα εργαλεία, οι προσεγγίσεις και τα μέτρα για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας που υιοθετούνται διαφέρουν σημαντικά από χώρα σε χώρα. Η Ελλάδα έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διαχείριση της τρέχουσας πανδημίας.

Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης παραγωγής, παροχής και διανομής των φαρμάκων, ώστε να διασφαλίσουμε την πρόσβαση των ασθενών στις θεραπείες τους.

Παγκοσμίως έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες και έχουν υποστηριχθεί μεγάλες επενδύσεις και συνεργασίες με αποτέλεσμα η φαρμακοβιομηχανία να αντιμετωπίζεται με έναν πιο θετικό τρόπο.

Θεωρώ ότι, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, η παρούσα κατάσταση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξανασκεφτούμε και να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας. Η επανεκτίμηση της δαπάνης σύμφωνα με τις ανάγκες του πληθυσμού και η άρση των εμποδίων στην πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες πρέπει να έρθουν στο επίκεντρο σήμερα και στο μέλλον.

 • Πώς αντιμετωπίζει η Merck αυτή τη νέα πραγματικότητα;

Η Merck σε παγκόσμιο επίπεδο είχε θετικά αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 με τους τρεις τομείς της επιχειρηματικής της δράσης να βασίζονται στην καινοτομία, και βρίσκεται έτσι σε πλεονεκτική θέση για να ανταπεξέλθει σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο. Μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας συμβάλλουμε στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης του COVID-19 με διάφορους τρόπους:

 • Παρέχοντας στους επιστήμονες λύσεις για την ανίχνευση και το χαρακτηρισμό ιών και την ανάπτυξη εμβολίων και θεραπειών.
 • Διαθέτοντας φάρμακα για εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι μέσα σε αυτή την πανδημία, δηλαδή ασθενείς που πάσχουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.
 • Παράγοντας υλικά υψηλής απόδοσης που βοηθούν τους ανθρώπους σ’ όλον τον κόσμο να παραμείνουν συνδεδεμένοι μεταξύ τους, στην έρευνα, τις επιχειρήσεις, αλλά και την ιδιωτική τους ζωή.

 

 • Πώς αντιμετωπίζει η Merck Ελλάδας την τρέχουσα πανδημία από τη σκοπιά της εταιρικής της οργάνωσης;

Καθώς εξελισσόταν η πανδημία και παράλληλα προχωρούσε η επιχειρηματική μας δράση, επιταχύναμε και ενισχύσαμε την εφαρμογή της τηλε-εργασίας, ενσωματώσαμε τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογίας που έχουμε στη διάθεσή μας και λειτουργήσαμε με δομές virtual leadership. Επιπλέον, γρήγορα και άμεσα λειτουργήσαμε με εμπιστοσύνη στις ομάδες μας αναζητώντας λύσεις για τις ενδεχόμενες προκλήσεις που θα αντιμετώπιζαν. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω προετοιμαζόμαστε για την περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης, γνωστή και ως «νέα κανονικότητα», κατά την οποία θα συνεχίσουμε να διατηρούμε και να διευρύνουμε τα υφιστάμενα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης εντός του οργανισμού μας αλλά και με τους εταίρους μας.

 • Αναφερθήκατε σε δομές virtual leadership. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα απαραίτητα στοιχεία για την ύπαρξη τους;

Πιστεύω πως στα απαραίτητα στοιχεία για την επιτυχή εφαρμογή τέτοιων δομών ηγεσίας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η οικοδόμηση εμπιστοσύνης,  η υπερπήδηση των εμποδίων που θέτει η απόσταση και η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος. Επίσης, σημαντική είναι η διαχείριση του όγκου εργασίας και των παραδοτέων, αλλά και να μην ξεχνάμε να βρίσκουμε χρόνο για ένα διάλειμμα για καφέ με τους συναδέλφους μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία.

 • Ο ιδιωτικός τομέας συνεισφέρει με σημαντικές δωρεές στην υποστήριξη και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ποια είναι η θέση της Merck σε αυτό το θέμα;

Στη Merck είμαστε ανέκαθεν υπερήφανοι για τις ουσιώδες συνεισφορές μας και την προσφορά μας στην κοινότητα της οποίας είμαστε μέλη. Πιο συγκεκριμένα, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να συμβάλλουμε σε λύσεις απέναντι σε κρίσεις στην παγκόσμια υγεία όπως η τωρινή, ενώ παράλληλα, κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας και των οικογενειών τους. Για παράδειγμα, στην Ελλάδα πρόσφατα συμμετείχαμε στη συλλογική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του COVID-19 μέσω δωρεάς νοσοκομειακού εξοπλισμού και υγειονομικού υλικού στο Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε συνεργασία με τους Συνδέσμους και τις Ενώσεις του κλάδου. Γενικότερα, η Merck συνεχίζει να στηρίζει δημόσια νοσοκομεία και πανεπιστήμια με χρηματοδότηση και δωρεές για επιστημονικά projects (ερευνητικές και εκπαιδευτικές υποτροφίες).

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης