Blog

Αρχική » Blog
Επιστημονικά και Προϊοντικά Νέα

COVID-19: Θα μπορούσε ένα μονοκλωνικό αντίσωμα σε μορφή ρινικού σπρέι να βοηθήσει;

Πολλά μονοκλωνικά αντισώματα έχουν λάβει έγκριση στη θεραπεία της λοίμωξης COVID-19, αλλά στη συνεχόμενη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας αυτής υπάρχει πάντα περιθώριο για νεότερες και πιο αποτελεσματικές θεραπείες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Επιχειρηματικά Νέα

Ολοκληρώθηκε η σύσταση του νέου συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας Hellenic Digital Health Cluster

Ολοκληρώθηκε η σύσταση της εταιρείας «Hellenic Digital Health Cluster (HDHC)», της νέας δυναμικής πρωτοβουλίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και 20 καινοτόμων ελληνικών εταιρειών που φιλοδοξεί να εντάξει την Ελλάδα ανάμεσα στις κυρίαρχες χώρες στον τομέα της ψηφιακής υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Επιχειρηματικά Νέα

Πρωτοπορία DEMO στην αιμοκάθαρση

Οξεία νεφρική ανεπάρκεια είναι η κατάσταση, στην οποία οι νεφροί σταματούν ξαφνικά να λειτουργούν, με αποτέλεσμα τα άχρηστα προϊόντα του μεταβολισμού, τα υγρά και οι ηλεκτρολύτες να συσσωρεύονται στο σώμα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Συνεντεύξεις / Αρθρογραφία

Γεροτζιάφας: Φτάνει ο μαζικός εμβολιασμός για να τελειώσει η πανδημία;

Ο εμβολιασμός έχει «μεγάλη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια» τονίζει, εκ νέου, ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας. Αρκεί όμως για να «τελειώσει» η πανδημία; Η απάντηση του καθηγητή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Επιστημονικά και Προϊοντικά Νέα

Ipsen: Έγκριση νέας θεραπείας για τους ασθενείς με καρκίνο νεφρού

Πράσινο φως έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων στο Cabozantinib σε συνδυασμό με το Nivolumab ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο νεφρού, όπως ανακοίνωσε ο βιοφαρμακευτικός όμιλος Ipsen.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Πολιτική Υγείας

Γιατί το clawback των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων ανέβασε στα κάγκελα τους φαρμακοποιούς;

Το νέο χαράτσι και συγκεκριμένα η απόφαση του ΕΟΠΥΥ να μετακυλήσει το clawback (αναγκαστικές επιστροφές) των ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τις εισαγωγικές εταιρείες στα φαρμακεία ήταν όπως φαίνεται η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των φαρμακοποιών. Εξαιτίας αυτού, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη διακοπή της δωρεάν χορήγησης των self test από την 19η Ιουνίου .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Κοινωνική Υπευθυνότητα

Νέο περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»

Η KARABINIS MEDICAL, με αίσθημα ευθύνης προς το περιβάλλον και την κοινωνία, παρουσίασε σήμερα σε διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», μια πρωτοβουλία της εταιρείας και των συμπληρωμάτων διατροφής “Science of Nature – SON”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Σεμινάρια Άλλων Φορέων

11ο συνέδριο Future of Healthcare in Greece

Ένα από τα μεγαλύτερα ετήσια συνέδρια στον χώρο της Υγείας στην Ελλάδα, που μετρά ήδη πάνω από μια δεκαετία, το Future of Healthcare in Greece, επιστρέφει στις 24 Ιουνίου 2021 online, για έναν διάλογο υψηλού επιπέδου πάνω στις πολιτικές υγείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Επιστημονικά και Προϊοντικά Νέα

Αποσύρθηκαν 17 εκ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Johnson & Johnson αναμένεται ότι δεν θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για την προμήθεια εμβολίων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αφού η χορήγηση εκατομμυρίων δόσεων απαγορεύθηκε στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

KΛΕΙΣΙΜΟ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης

ΣΥΝΔΕΣΗ

KΛΕΙΣΙΜΟ

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.