Η Ε.Ε.ΦΑ.Μ. διοικείται από 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μελών της με μυστική δια ψηφοδελτίων ψηφοφορία.Η θητεία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής.

Διοικητικό Συμβούλιο 2020-2022

daniela-malo
Ντανιέλα Μάλο Πρόεδρος
βιογραφικό

Ντανιέλα Μάλο

Η Ντανιέλα Μάλο είναι Marketing Manager στην εταιρεία ΒΙΑΝ, εταιρία του Ομίλου Γιαννακόπουλου και ειδικεύεται στη διαχείριση προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ και προϊόντων Αυτοφροντίδας. Από το 2013 έχει στην ευθύνη της κορυφαία προϊόντα αυτοφροντίδας στην Ελλάδα, έχοντας καταφέρει να επιτύχει σημαντική περαιτέρω ανάπτυξη εφαρμόζοντας 360 marketing approach.

Έχει διατελέσει σε θέσεις Product Manager, Digital Manager, Market Research Manager και Key Account Manager ποικίλων προϊόντων Αυτοφροντίδας σε εταιρίες του χώρου της υγείας.  Ξεκίνησε την πορεία της στο Ινστιτούτο Ελληνικών Εξαγωγών Ελλάδος, έχοντας συμμετάσχει στην συγγραφή μελετών της πορείας των ελληνικών εξαγωγών καθώς και διμερών σχέσεων της Ελλάδας με άλλες χώρες.

Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Μάρκετινγκ και Digital Επικοινωνίας από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πτυχίο Διεθνούς Εμπορίου.

Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Ε.Φα.Μ. και μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ.   

panagiotis-batziolas
Παναγιώτης Μπατζιόλας Αντιπρόεδρος
βιογραφικό

Παναγιώτης Μπατζιόλας

Ο Παναγιώτης Μπατζιόλας είναι National Sales Manager Respiratory στην εταιρεία Novartis Hellas. Τα τελευταία 12 χρόνια εργάζεται στην Novartis, έχοντας περάσει από διάφορους ρόλους πωλήσεων και μάρκετινγκ σε πολλές θεραπευτικές περιοχές (Ρευματολογία, Δερματολογία, Ηπατολογία, Ανοσολογία, Λοιμωξιολογία & Αναπνευστικά). Από το 2014 έχει αναλάβει ρόλους αυξημένης ευθύνης στο Marketing (Brand Manager Dermatology, Senior Brand Manager Dermatology & Senior Brand Manager Rheumatology), ενώ τον Οκτώβριο του 2019 ανέλαβε για 9 μήνες ως assignment, το ρόλο του Commercial Launch Excellence Liaison Rheumatology στο Region Europe. Το Δεκέμβριο του 2020 ανέλαβε Διευθυντής πωλήσεων στις ομάδες των Αναπνευστικών Νοσημάτων.

Είναι κάτοχος πτυχίου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στο Φαρμακευτικό Μάρκετινγκ από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας.

Από το 2018 είναι ambassador της ΕΕΦΑΜ για την Novartis Hellas, έχει βραβευθεί στα Αριστεία Φαρμακευτικού Μάνατζεμεντ της ΕΕΦΑΜ για 3 συνεχομένες φορές και είναι μέλος του ΔΣ από το 2020.

kosmaras
Παναγιώτης Κοσμαράς Γενικός Γραμματέας
βιογραφικό

Παναγιώτης Κοσμαράς

Ο Κοσμαράς Παναγιώτης είναι Product Manager στην Amgen Ελλάς. Άρχισε τη σταδιοδρομία του στο χώρο του φαρμάκου το 2006 σαν επιστημονικός συνεργάτης στην εταιρεία Sanofi Aventis

Στο δυναμικό της Amgen Ελλάς εντάχθηκε , σαν επιστημονικός συνεργάτης, το 2010 . Το 2014 μετακινήθηκε στο τμήμα marketing της εταιρείας , έχοντας  στην ευθύνη του το Νο1 φάρμακο Οστεοπόρωσης στην Ελλάδα, ενώ το 2019 ανέλαβε τη θεραπευτική κατηγορία της Καρδιολογίας .

Είναι μέλος της ΕΕΦΑΜ από το 2017 και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.

Ο Κοσμαράς Παναγιώτης είναι απόφοιτος του τμήματος Χημείας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

manatos
Νεκτάριος Μανάτος Ταμίας
βιογραφικό

Νεκτάριος Μανάτος

O Νεκτάριος Μανάτος είναι στο χώρο της Υγείας από το 2005. Έχει μια 25 έτη εμπειρία στην ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων και προώθηση καταναλωτικών προϊόντων.

Κατείχε διευθυντικές θέσεις στις εταιρίες Γερολυμάτος AEBE, Help SA και Bradex SA. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε Διευθυντής πωλήσεων και ανάπτυξης Ευρώπης και Μ. Ανατολής για την εταιρία Koru Medical Devices και βοήθησε στην εισαγωγή της στο Nasdaq. Σήμερα έχει τη θέση του Chief Operating Officer και υπεύθυνου ανάπτυξης στην εταιρία Hemoglobe.

Κατέχει πτυχίο Associate Diploma of Business Programming, Computer Power Training Institute, Sydney, Australia, Bachelor of Science in Marketing Management, City College of Empire, New York και  Master of Business Administration, University of Louisville, Louisville, Kentucky, USA.

nikolaou
Παύλος Νικολάου Μέλος
βιογραφικό

Παύλος Νικολάου

Ο Παύλος Νικολάου εργάζεται στην φαρμακευτική αγορά από το 1998 και τα τελευταία 16 χρόνια βρίσκεται στην Genesis Pharma. Από το 2018 είναι επικεφαλής του τμήματος Operational Excellence και ασχολείται με συστήματα όπως CRM, BI Analytic Tools, Πλατφόρμες Εκπαίδευσης, με Έρευνες Αγοράς, Ανάπτυξη Στελεχών Commercial & Medical και είναι υπεύθυνος της ομάδας των Κey Αccount Μanager. Είναι μέλος της Επιτροπής Τεκμηρίωσης του ΣΦΕΕ.

Πριν από την Genesis Pharma έχει εργαστεί σε ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες, ξεκινώντας την καριέρα του από την Π.Ν. Γερολυμάτος και μετά στην GlaxoWellcome/GlaxoSmithKline.

Τα 10 πρώτα χρόνια εργάστηκε σε τμήματα πωλήσεων ως Ιατρικός Επισκέπτης & Product Specialist, ενώ μετά τα επόμενα 5 χρόνια στο τμήμα μάρκετινγκ από τη θέση του Product Manager. Στη συνέχεια εντάχθηκε σε τμήματα τα οποία αφορούν τις λειτουργίες με τις οποίες ασχολείται τώρα, αρχικά στη θέση του Marketing & Sales Effectiveness Manager και μετά στην παρούσα θέση του Operational Excellence Manager.

Είναι κάτοχος MBA του Business school του Nottingham Trent University και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.

christodoulakis
Μάνος Χριστοδουλάκης Μέλος
βιογραφικό

Μάνος Χριστοδουλάκης

Ο Μάνος Χριστοδουλάκης είναι απόφοιτος του Βαρβάκειου Πρότυπου Λυκείου και της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Επίσης είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη “Διοίκηση Βιομηχανιών Τροφίμων” από το “Mediterranean Agronomic Institute” στο Montpellier της Γαλλίας αλλά και Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Επίσης, έχει 15ετή εμπειρία στο χώρο της Ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς, την οποία απέκτησε αρχικά ως Market Research Analyst στην πολυεθνική εταιρεία Sanofi και στη συνέχεια ως Product Manager στην πολυεθνική εταιρεία Recordati.  Από το 2010 έως το 2017 εργάστηκε ως Market Analyst στην ελληνική πολυεθνική εταιρεία Pharmathen, υπεύθυνος για τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων της φαρμακευτικής αγοράς με στόχο την πρόβλεψη των πωλήσεων των προϊόντων της εταιρείας στις αγορές όπου δραστηριοποιούταν και την επιλογή των προς ανάπτυξη προϊόντων. Από τον Απρίλιο του 2017 έως το τέλος του 2019 εργάσθηκε ως Υπεύθυνος Marketing στην εταιρεία Eurodiet Med, όπου ανέπτυξε και υλοποίησε το marketing plan για το σύνολο των προϊόντων της εταιρείας και αποφάσιζε και ήλεγχε την υλοποίηση των on-line & off-line εταιρικών προωθητικών ενεργειών. Σήμερα εργάζεται εθελοντικά ως Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑ.Κ.Ο.Ε.), με αρμοδιότητα την προώθηση της εικόνας του οργανισμού. Στα πλαίσια αυτά σχεδιάζει, συντονίζει και εκτελεί σχέδια επικοινωνίας, για τις δραστηριότητες του οργανισμού και προωθεί δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο οργανισμός.

Είναι παντρεμένος κι έχει δύο γιους, ενώ ασχολείται και ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία, την ιστιοπλοΐα και το ποδόσφαιρο.

psyhoulis
Κωνσταντίνος Ψυχούλης Μέλος
βιογραφικό

Κωνσταντίνος Ψυχούλης

O Κωνσταντίνος Ψυχούλης γεννήθηκε στην Αθήνα και έχει καταγωγή από την Μυτιλήνη. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing Management στο Future Business School, ενώ ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Public Relations & Management του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Η εκπαίδευση του συνεχίστηκε, ολοκληρώνοντας με επιτυχία το 2 ετές Advanced Course στο Digital Marketing από το κορυφαίο κέντρο επαγγελματικής εκπαίδευσης Market Motive των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από το 2009 στους τομείς των πωλήσεων και της επικοινωνίας.

Από το 2013 εργάζεται στην Ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Aenorasis S.A. ως Corporate Communication Officer, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχή υλοποίηση της στρατηγική εξωστρέφειας και συνεχούς ανάπτυξης που ακολουθεί η Aenorasis τα τελευταία χρόνια.

stenos
Ηλίας Στενός Αναπληρωματικό Μέλος
βιογραφικό

Ηλίας Στενός

Ο Ηλίας Στενός είναι Επικεφαλής Συμμόρφωσης και Επιχειρηματικής Ηθικής της GlaxoSmithKline Pharmaceuticals Greece από το 2015.  Είναι μέλος του Compliance Committee του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.  Είναι Certified Ethics & Compliance Professional από τον οργανισμό Ethics & Compliance Initiative.

Έχει επίσης αναλάβει το 2018, το ρόλο του Data Privacy Officer στο πλαίσιο της εφαρμογής του GDPR στην Ελλάδα και είναι επίσης Certified Information Privacy Professional από τον οργανισμό International Association of Privacy Professionals.

Έχει μακροχρόνια εμπειρία σε ρόλους Supply Chain & Commercial Operations καθώς και συμμετοχή σε έργα αναδιοργάνωσης διοικητικών δραστηριοτήτων και εγκατάστασης ERP συστημάτων.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ και κάτοχος ΜΒΑ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.