Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » Τέσσερα χρόνια προσφοράς σε ογκολογικούς ασθενείς για τον οργανισμό Κάπα3

Blog

Τέσσερα χρόνια προσφοράς σε ογκολογικούς ασθενείς για τον οργανισμό Κάπα3

Σε συνεργασία με περισσότερους από 60 Οργανισμούς Δημοσίου και Ιδιωτικού ενδιαφέροντος, προσφέρθηκε στήριξη όπως είναι η κάλυψη προσώπων σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας και η εξασφάλιση κάθε θεσμικής υποστήριξης που μπορεί να λάβει κάποιος, χορηγώντας παροχές και υπηρεσίες. Ο οργανισμός έχει σκοπό  τη παροχή ίσων ευκαιριών μέσω της αρχής της προσβασιμότητας και διαθεσιμότητας των υπηρεσιών, της πρόληψης των κοινωνικών αναγκών και της στόχευσης των διαθέσιμων πόρων, αμβλύνοντας τους παράγοντες που εμποδίζουν την παροχή υπηρεσιών σε όσους τις χρειάζονται.

Τι κάνει το Κάπα3:

  • Για κάθε ωφελούμενό επεξεργάζεται κάθε πληροφορία που σχετίζεται με τις πτυχές του κοινωνικού αποκλεισμού και της υλικής αποστέρησης όπως είναι εισόδημα, απασχόληση, ανεργία, εκπαίδευση και κατάρτιση, υγεία και κοινωνική φροντίδα, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας, Ελληνικής Επικράτειας.
  • Υποστηρίζει το έργο των χαρτογραφήσεων, ερευνών και μελετών, έτσι ώστε κάθε ενέργεια να είναι δομημένη και βιώσιμη.
  • Υποστηρίζει τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες ώστε να μπορούμε να προτείνει στους αρμόδιους φορείς τη χάραξη πολιτικών και λήψη μέτρων για την κοινωνική ένταξη.
  • Λειτουργεί ως σημείο αναφοράς σε έργα φορέων που υποστηρίξει την κοινωνική ένταξη και δραστηριοποιείται σε όλη την ελληνική επικράτεια.
  • Προωθεί  με κάθε τρόπο τη δικτύωση των φορέων υλοποίησης ανάλογων παρεμβάσεων κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Υποβάλλει στοιχεία, δεδομένα και πληροφορίες σε κάθε αρμόδιο φορέα για την τεκμηρίωση σε θέματα κοινωνικής φροντίδας, τον συντονισμό δράσεων και τον προσδιορισμό των όρων και των προϋποθέσεων για την παροχή οργανωμένων κοινωνικών υπηρεσιών.

Δράσεις:

Μεταξύ των αξιοσημείωτων έργων είναι η ανάπτυξη προγράμματος «Προσωπικός Βοηθός Υγείας» – Kapa3 app και  η ανάπτυξη, οργάνωση και λειτουργία της “Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης και Διαχείρισης” ασθενών με καρκίνο στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης καθώς και της “2ης Κινητής Μονάδας Ενημέρωσης και Διαχείρισης” εντός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.  Στο έργο του οργανισμού περιλαμβάνεται η δημιουργία της ειδικής ενότητας “ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΥΚΟΛΙΕΣ” με σκοπό την ένταξη της ψηφιοποίησης στην καθημερινή πρακτική αξιοποιώντας την υφιστάμενη γνώση καθώς και των εργαλείων της τεχνολογίας της πληροφορικής. Επίσης υλοποίησε μεταξ΄΄υ άλλων δράσεων καμπάνια με τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα “Ενημέρωση, Ευαισθητοποίηση και Κοινωνική Υποστήριξη. Κανείς Μόνος!”.

Αναφερόμενη στην επέτειο του οργανισμού η συνιδρύτρια του Κάπα3, Ευαγγελή Μπίστα, έστειλε ένα μήνυμακαιεπικεντρώθηκε στη σημασία να αισθάνεσαι άνθρωπος σε κάθε έκφανση της προσωπικότητάς σου και τόνισε τη σημαντικότητα να βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή, εκεί όπου οι ανισότητες πρωτοστατούν, δημιουργώντας ένα δίχτυ ασφάλειας για όσους βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις στην περίοδο της ασθένειάς τους.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης