Blog

Αρχική » Blog » Συνεντεύξεις / Αρθρογραφία » Stelios Papadopoulos (Biogen): Πώς θα γίνει η Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική στον τομέα της Βιοτεχνολογίας

Blog

Stelios Papadopoulos (Biogen): Πώς θα γίνει η Ελλάδα διεθνώς ανταγωνιστική στον τομέα της Βιοτεχνολογίας

Είναι ένας επιδραστικός Έλληνας παγκόσμιου βεληνεκούς. Γνωστός και ως «πατριάρχης» της Bιοτεχνολογίας, ο δρ Στέλιος Παπαδόπουλος, αποτελεί τον ορισμό του success story.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Παρότι πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο, φοίτησε μόλις τρεις μήνες και έφυγε για τις ΗΠΑ, όπου ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Μαθηματικά και τη Φυσική, ενώ για το διδακτορικό του στράφηκε στη Βιοφυσική. Ακολούθησε την ακαδημαϊκή «οδό» ως μέλος του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπου και παραμένει ως αναπληρωτής καθηγητής.

Με επιπλέον σπουδές στα Οικονομικά, σύντομα μεταπήδησε στον τομέα των επενδύσεων. Ξεκίνησε ως αναλυτής μετοχών και στη συνέχεια εργάστηκε ως τραπεζίτης επενδύσεων σε διάφορες εταιρείες στη Γουόλ Στριτ. Από το 2014 βρίσκεται στη θέση του προέδρου της Biogen Inc., ωστόσο, υπήρξε «εμπνευστής» άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Exelixis Inc., που ειδικεύεται στην παραγωγή φαρμάκων κατά του καρκίνου, στην οποία είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου έως σήμερα.

O δρ Στέλιος Παπαδόπουλος είναι άριστος γνώστης του χώρου της έρευνας και ανάπτυξης φαρμάκων. Αποτελεί ένα από τα εξέχοντα μέλη της ομάδας εργασίας για την Στρατηγική Προσέλκυσης Επενδύσεων στον τομέα της Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα και είναι συνιδρυτής του Fondation Santé, ενός ιδρύματος που χρηματοδοτεί ερευνητές στο πεδίο της Βιοϊατρικής στη χώρα μας.

Μιλώντας στο Insider, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- στις δυνατότητες ανάπτυξης της Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, στα εμπόδια που υπάρχουν στο δρόμο προς αυτήν την προοπτική και στις δομικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ώστε να καταστεί η χώρα διεθνώς ανταγωνιστική στον τομέα.

Παράλληλα, σχολιάζει τις τιμές των φαρμάκων και το κόστος τους στα συστήματα υγείας και καταθέτει τη δική του πρόταση για τη διαχείριση των πόρων που αφορούν στην υγεία και την αντιμετώπιση των ασθενειών. Τέλος, μιλά για τη φιλοσοφία και την «αποστολή» του Fondation Santé και αναδεικνύει τα τρωτά σημεία της Ελλάδας, στο χώρο της έρευνας και της καινοτομίας.

Πηγή: insider.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης