Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Christian Rodseth: Αποστολή μας ένα προσβάσιμο, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα υγείας για όλους

Blog

Christian Rodseth: Αποστολή μας ένα προσβάσιμο, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα υγείας για όλους

                                                                             Christian Rodseth, Διευθύνων Σύμβουλος Janssen Ελλάδος

Ο Christian Rodseth, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος μοιράζεται τις απόψεις του αναφορικά με ζητήματα που ταλανίζουν τον φαρμακευτικό κλάδο στη χώρα μας και επηρεάζουν το σύστημα υγείας.

«Εμείς στη Janssen, τη φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου Johnson & Johnson, υπηρετούμε τους Έλληνες ασθενείς και την ελληνική κοινωνία χτίζοντας διαρκώς εποικοδομητικές συνεργασίες με όλους τους θεσμικούς φορείς. Αποστολή μας είναι η καινοτομία να υπηρετεί τον άνθρωπο. Όραμα μας είναι η δημιουργία ενός δίκαιου και βιώσιμου συστήματος υγείας για να βελτιώσουμε την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες και φάρμακα που σώζουν ζωές.

Διαθέτουμε ένα ευρύ καινοτόμο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών και ένα ισχυρό αποτύπωμα στις κλινικές μελέτες στην Ελλάδα που στοχεύουμε να το καταστήσουμε ακόμη ισχυρότερο. Επιπροσθέτως, επενδύουμε συνεχώς στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων αποτελεσματικών θεραπειών έχοντας ως βασικό μας μέλημα την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών σε συνδυασμό με σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό όφελος για τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο, στην Ελλάδα, διαπιστώνεται ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες, πιέζονται αφόρητα και αναγκάζονται να λάβουν δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με νέα προϊόντα ή και μειώσεις επενδύσεων για την εγχώρια αγορά. Αυτό με ανησυχεί αρκετά, καθώς ασθενείς που είχαν προηγουμένως πρόσβαση στην καινοτομία μπορεί να μην την έχουν στο μέλλον.

Γνωρίζουμε τις μακροοικονομικές πιέσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα, κυρίως από την εξελισσόμενη ενεργειακή κρίση, η οποία εκτιμούμε ότι θα μειωθεί ως ένα βαθμό στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, αναγνωρίζουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για όλες τις κυβερνήσεις, η ασφάλεια και η σταθερότητα. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να παραλείπονται οι επενδύσεις στον ζωτικής σημασίας για την κοινωνία και οικονομία, στον τομέα της υγείας. Μία χώρα με υγιείς πολίτες, είναι μία παραγωγική και αναπτυσσόμενη χώρα, όπου οι άνθρωποι ζουν φυσιολογικά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο όφελος για την οικονομία και την κοινωνία ευρύτερα.

Είναι ελπιδοφόρο ότι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποδίδονται στην υγεία παρέχοντας μια σημαντική ευκαιρία στην πολιτεία να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του συστήματος υγείας αξιοποιώντας παράλληλα την επιτυχημένη ψηφιοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης. Η πραγματική εικόνα όμως για την καινοτομία παραμένει ίδια διότι συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται από το κράτος. Επομένως από τη διαθέσιμη χρηματοδότηση, είτε προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, από κάπου αλλού στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή από τοπικούς προϋπολογισμούς, είναι σημαντικό να έχουμε επενδύσεις στην καινοτομία, σε παρόμοια επίπεδα με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως φαρμακευτικός κλάδος αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε πολύ τη δύναμη της συνεργασίας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων μερών, με στόχο να διαμορφώσουμε αποτελεσματικές και ασθενοκεντρικές πολιτικές υγείας που συμβάλλουν στην καθολική πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες υπηρεσίες υγείας, και σε ένα βιώσιμο, εξελιγμένο και ισχυρό σύστημα υγείας, επωφελές για την οικονομία και την κοινωνία στο σύνολό της».

Πηγή: news4health.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης