Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Στα 500 εκατομμύρια ο τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ – Πρώτη στην ελληνική αγορά, έπειτα από 100 χρόνια λειτουργίας

Blog

Στα 500 εκατομμύρια ο τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ – Πρώτη στην ελληνική αγορά, έπειτα από 100 χρόνια λειτουργίας

Τα 500 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται πως θα αγγίξει ο τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ για το 2024, ενώ η συνεισφορά της εταιρείας στο ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται στο 1,3 δισ. ευρώ.

Ο Όμιλος μετρά πλέον έναν αιώνα ιστορίας από την ίδρυση του πρώτου φαρμακείου το 1924 στην οδό Πειραιώς, ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία στην Ελλάδα, καθώς βρίσκεται στην κορυφή μεταξύ ελληνικών και ξένων εταιρειών.

Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, μέσα από στρατηγικούς σχεδιασμούς, όραμα και πίστη, συνεχώς Αναπτύσσεται, Επεκτείνεται, ισχυροποιείται και συνεχίζει.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στην έδρα της εταιρείας στη Βαρυμπόμπη, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου, ενώ στο πλαίσιο αυτής απηύθυναν χαιρετισμό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών Σπύρος Θεοδωρόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Ολύμπιος Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Τρύφων.

Σταθερά βήματα

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως “κάθε μέρα και μία μάχη. Κάθε μέρα και μία νίκη. Σε έναν αγώνα που κρατάει πια 100 χρόνια, έναν ολόκληρο αιώνα, συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε σταθερά βήματα ανάπτυξης και εξωστρέφειας. Με επιμονή και υπομονή στηρίζουμε το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική οικονομία και το μέλλον της χώρας μας. Εμπλουτίζουμε τις δραστηριότητές μας, χτίζουμε καινούργιες συνεργασίες, δραστηριοποιούμαστε σε νέους τομείς και στοχεύουμε στην περαιτέρω επέκταση και εδραίωση μας εντός και εκτός συνόρων. Παράλληλα, φροντίζουμε να έχουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης, οι οποίες να ανταποκρίνονται σε πραγματικές ανάγκες, είτε αυτές αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών είτε απλά κάνοντας το αυτονόητο για τον γενικό πληθυσμό, συμβάλλοντας στο πολύτιμο έργο της πολιτείας”.

Ο Κωνσταντίνος Παναγούλιας, αντιπρόεδρος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, καλωσόρισε με τη σειρά του τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στη σημαντική συνεισφορά του Ομίλου στην εθνική οικονομία, μέσα από σταθερά υψηλές επενδύσεις, τόσο στην παραγωγή, όσο και στην Έρευνα και Ανάπτυξη.

Ο κ. Παναγούλιας σημείωσε χαρακτηριστικά: “Όπως προέκυψε από τη μελέτη κοινωνικοοικονομικού αποτυπώματος του Ομίλου για το 2022, η συνεισφορά της ΒΙΑΝΕΞ στο ΑΕΠ ανήλθε σε 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ για τη Δημόσια Υγεία, η ΒΙΑΝΕΞ μέσω των φαρμακευτικών σκευασμάτων της, συνέβαλε στο να επιτευχθούν 3.081 λιγότερες νοσηλείες και 5.551 περισσότερα έτη ζωής”.

Ο αντιπρόεδρος της ΒΙΑΝΕΞ επισήμανε τη διαχρονικά σταθερή παρουσία του Ομίλου στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο πλαίσιο του εορτασμού και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ανακοινώθηκαν δύο ξεχωριστές πρωτοβουλίες, οι οποίες αφορούν σε μία μεγάλη ενέργεια κοινωνικής ευθύνης που θα προβεί ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος, σηματοδοτώντας έτσι την ελληνική τους ταυτότητα και ενδυναμώνοντας τον θεσμό της οικογένειας.

Συγκεκριμένα, με στόχο τη συμβολή στη μείωση της υπογεννητικότητας αλλά και την ευρύτερη συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία, προχωρούν στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που κατοικούν μόνιμα στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας με τη γέννηση του τρίτου και πλέον παιδιού. Παράλληλα, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ θα διανέμει κατά το σχολικό έτος 2024-2025, σε όλους τους μαθητές της πρώτης τάξης των δημοτικών σχολείων της χώρας, ελληνικές σημαίες, ενδυναμώνοντας με αυτόν τον τρόπο, το αίσθημα της υπερηφάνειας για την πατρίδα.

Προσφορά του Ομίλου

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας απηύθυνε χαιρετισμό, δηλώνοντας: “Πιστεύουμε στο μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και η πορεία του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι για την δέσμευση και τη δραστηριοποίηση της. Αναγνωρίζουμε την προσφορά του Ομίλου στην Ελλάδα και τη θέση της στη κορυφή της λίστας των πιο ελκυστικών εργοδοτικών προορισμών. Είναι πραγματικά σημαντικό για τη χώρα μας να δραστηριοποιούνται εταιρίες σαν τη ΒΙΑΝΕΞ, οι οποίες παρέχουν καλύτερα φάρμακα, συμβάλουν στην φαρμακευτική περίθαλψη και επενδύουν στις εξαγωγές, την καινοτομία και την ιατρική κοινότητα. Ελπίζουμε η παρουσία της ΒΙΑΝΕΞ στο χώρο του φαρμάκου να αποτελέσει έμπνευση για την εδραίωση και άλλων πολλών ελληνικών φαρμακευτικών εταιριών που κρατούν τη σημασία του φαρμάκου ψηλά. Σας ευγνωμονούμε και το αναγνωρίζουμε”.

Η υπευθυνότητα του Ομίλου ως προς την στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας αποτελούσε ανέκαθεν μία σταθερή δέσμευση, καθώς ο Όμιλος βρισκόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ιστορίας του, και συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στην ελληνική κοινωνία και τον Έλληνα πολίτη. Στηρίζει την ελληνική οικονομία μέσα από τις 1.360 θέσεις εργασίας που προσφέρει, την εξαγωγική της δραστηριότητα και την προσφορά μέσα από προγράμματα υποστήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Πηγή: iatronet.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης