Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Σεπτέμβριος, μήνας της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης για την MSD

Blog

Σεπτέμβριος, μήνας της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης για την MSD

Σεπτέμβριος

Το Next Generations Network, που φέτος κλείνει δύο χρόνια στην Ελλάδα, απαρτίζεται από 15 εργαζόμενους διαφορετικών τμημάτων.

Τον Σεπτέμβριο  κορυφώνονται οι δράσεις ενημέρωσης για την αξία της πολυμορφίας και της ενσωμάτωσης που υλοποιεί η MSD καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το Next Generations Network και το Women’s Network, δύο δίκτυα που προέκυψαν από πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζομένων, πρωταγωνιστούν στην καλλιέργεια ενός εργασιακού περιβάλλοντος που προασπίζεται τη διαφορετικότητα και απορρίπτει οποιαδήποτε διάκριση σχετίζεται με το φύλο, την εθνικότητα, την ηλικία, τη θρησκεία και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Το Next Generations Network, που φέτος κλείνει δύο χρόνια στην Ελλάδα, απαρτίζεται από 15 εργαζόμενους διαφορετικών τμημάτων και στόχος του είναι μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσεων και ιδεών να προωθήσει την καινοτομία, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ατομική εξέλιξη των ανθρώπων της MSD. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού, αποτελούν τα τέσσερα μέχρι στιγμής εκπαιδευτικά βίντεο για Linked, Youtube, Twitter και Yammer, που παρακολούθησαν εργαζόμενοι που δεν ήταν πολύ εξοικειωμένοι με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Επίσης, οι δράσεις περιλαμβάνουν και ομιλίες διακεκριμένων προσωπικοτήτων για τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, όπως για παράδειγμα ήταν ο πρόσφατος διάλογος με τον καθηγητή Γενετικής Ιατρικής Μανώλη Δερμιτζάκη και με τον σκηνοθέτη Στέφανου Σιταρά για τον κορωνοϊό που προβλήθηκε ψηφιακά.

Από την άλλη, το Women’s Network στηρίζει την ισότητα των φύλων μέσω στοχευμένων δράσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των γυναικών της MSD. Λόγου χάριν, το πρόγραμμα «Mindfulness» σε συνεργασία με τη Μυρτώ Λεγάκη είχε ως στόχο να βοηθήσει τις γυναίκες να διαχειρίζονται πιο αποτελεσματικά το στρες. Ακόμη, καθώς η πανδημία άλλαξε τις προτεραιότητες και διαμόρφωσε πρωτόγνορες εργασιακές συνθήκες, διαπιστώθηκε η ανάγκη για ενίσχυση του ρόλου της μητέρας. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για τη Σχολή Γονεών, η οποία περιλαμβάνει ένα κύκλο εφτά μαθημάτων για την ψυχολογία και την υγεία των εφήβων.

Η Αθηνά Σταύρου, HR Lead Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας, δήλωσε σχετικά: «Στην MSD Ελλάδος, αναγνωρίζουμε, σεβόμαστε και τιμάμε τη διαφορετικότητα σε εμπειρίες, δεξιότητες και προσωπικά χαρακτηριστικά και δημιουργούμε τον απαραίτητο χώρο ώστε οι άνθρωποι να εκφράζουν τον αληθινό τους εαυτό. Αυτή η πολυμορφία είναι που μας κάνει πιο δυνατούς καθώς προωθεί την καινοτομία, συμβάλλει στην προσωπική ανάπτυξη και εξελίσσει τον Οργανισμό.Τον Σεπτέμβριο, στο ξεκίνημα της χρονιάς, έχουμε επιλέξει συμβολικά να δυναμώνουμε τη φωνή μας και προς την κοινωνία. Έχουμε ευθύνη να προάγουμε συμπεριφορές και αξίες που θα κάνουν και τον κόσμο μας καλύτερο».

Πηγή: iatronet.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης