Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Περιορίζεται στην Κίνα-Ακάθεκτος στον υπόλοιπο κόσμο ο κορονοϊός

Blog

Περιορίζεται στην Κίνα-Ακάθεκτος στον υπόλοιπο κόσμο ο κορονοϊός

Περιορίζεται στην Κίνα-Ακάθεκτος στον υπόλοιπο κόσμο ο κορονοϊός

O ΠOY επιβεβαιώνει  ότι τα περισσότερα κρούσματα πλέον καταγράφονται εκτός Κϊνας και προειδοποιεί ότι «η διεθνής κοινότητα έχει εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά».

Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κοροναϊόςπλέον ξεπέρασε τους 3.000 νεκρούς ενώ κρούσματα του κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε πάνω από 60 χώρες. O ΠOY επιβεβαιώνει  ότι τα περισσότερα κρούσματα πλέον καταγράφονται εκτός Κϊνας και προειδοποιεί ότι «η διεθνής κοινότητα έχει εισέλθει σε αχαρτογράφητα νερά».

Στην Ασία  τα καλά νέα έρχονται από την Κίνα καθώς συνολικά σε 125 ανέρχονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον κορονοϊό  που καταγράφηκαν χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος από την 21η Ιανουαρίου.

 Οι νέοι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 το προηγούμενο εικοσιτετράωρο ανήλθαν σε 31 και όλοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, γεγονός που αυξάνει τον απολογισμό των θυμάτων σε 2.943, σύμφωνα με τη Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Επτά νέα κρούσματα μεταξύ πολιτών της Κίνας που επέστρεψαν από την Ιταλία

Στην Κίνα επιβεβαίωσαν επτά κρούσματα του κορονοϊού μεταξύ πολιτών της χώρας που επέστρεψαν από την Ιταλία, επιτείνοντας την ανησυχία για νέο ξέσπασμα της ασθένειας COVID-19 στη χώρα όπου άρχισε η επιδημία. Τα επτά νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Τζετζιάνγκ (ανατολικά). Πρόκειται για Κινέζους  που είχαν ταξιδέψει στην Ιταλία, εξήγησαν οι τοπικές αρχές.

θα πρέπει να συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα αυστηρά μέτρα, που ελήφθησαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, και δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Επιτροπής Υγείας στην Τζετζιάνγκ.

Παράλληλα  το δημοτικού συμβουλίου του Πεκίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι όλοι όσοι φτάνουν στο Πεκίνο από τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Ιράν και την Ιταλία θα τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Εξακόσια νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και τρεις θάνατοι καταγράφηκαν στη Νότια Κορέα, όπου το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί ανέρχεται πλέον σε 4.812 και ο απολογισμός των θυμάτων έφθασε τους 28 νεκρούς, γνωστοποίησαν σήμερα τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας έχει αυξήσει το επίπεδο του συναγερμού εξαιτίας της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 στο «κόκκινο» όμως τα κρούσματα μόλυνσης και οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται ραγδαία στη χώρα όπου επικρατεί κλίμα φόβου και οργής έναντι μιας χριστιανικής αίρεσης η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης.

Οι αρχές του Πακιστάν επιβεβαίωσαν σήμερα ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού, εξέλιξη που αυξάνει σε πέντε τον απολογισμό των ανθρώπων που μολύνθηκαν στη χώρα.

Ο αριθμός των νεκρών από τον  στο Ιράν ανήλθε σε 77 και εκείνος των κρουσμάτων στα 2.336 , ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας.

Στην Ευρώπη συνεχίζεται η εξάπλωση του και η Κομισιόν αναβάθμισε το επίπεδο του κινδύνου από μέτριο σε υψηλό. Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν σε Ισλανδία, Πορτογαλία, Αρμενία, Ρωσία, Ανδόρα αλλά και εκτός Ευρώπης σε Ινδονησία και Ιορδανία.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, και συγκεκριμένα στην Ιταλία οι νεκροί έφτασαν πλέον τους 52. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία είναι 2.036 από 1.694 χθες Κυριακή. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής Πολιτικής Προστασίας, 149 άνθρωποι έχουν αναρρώσει, ενώ 150 είναι τα κρούσματα στη Γερμανία.

Ο Γιώργος Γιούργος ΩΡΛ  στη Λομβαρδία  μίλησε στην ΕΡΤ  για το πώς αντιμετωπίζεται  εκεί ο κορονοϊός.

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της Κροατίας. Πρόκειται για άνδρα που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic», στο Ζάγκρεμπ.

Ο ασθενής είναι επαγγελματίας οδηγός και πρόσφατα μετέφερε αγαθά στις περιοχές της βόρειας Ιταλίας που επλήγησαν από τον κοροναϊό.

Οι υπόλοιποι οκτώ ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς στο Ζάγκρεμπ και τη Ριέκα, έχουν ήπια συμπτώματα της νόσου.

Στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί 90 κρούσματα και έξι θάνατοι. Μολαταύτα, θέλοντας να φανεί καθησυχαστικός, ο  Μάικλ Πενς διαβεβαίωσε ότι ο κίνδυνος για τους Αμερικανούς παραμένει χαμηλός.

Σε συνάντηση που οργανώθηκε με ηγετικά στελέχη των εταιρειών στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ απαίτησε να υπάρξει συνεργασία για να επιταχυνθεί η διαδικασία που θα επιτρέψει να διατεθούν εμβόλιο και σκευάσματα που

θα κάνουν δυνατή την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Οι διευθύνοντες εξέφρασαν προθυμία να συνεργαστούν, χωρίς να ξεκαθαρίσουν πώς

Η αμερικανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως οι φαρμακευτικές εταιρείες θα συνεργαστούν για να αναπτυχθούν αντιιικά σκευάσματα και εμβόλιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας το ταχύτερο.

Παρότι ο Τραμπ ελπίζει ότι οι εταιρείες θα επιταχύνουν όσο περισσότερο είναι δυνατόν την ανάπτυξη των σκευασμάτων τους, κορυφαία στελέχη τους και ειδικοί αντιτείνουν πως είναι απαραίτητες κλινικές δοκιμές που θα εγγυηθούν ότι το εμβόλιο θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό και αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος που θα χρειαστεί ώστε να διατεθούν εμπορικά θα είναι 12 ως 18 μήνες τουλάχιστον. Αντιιικά φάρμακα μπορεί να υποβληθούν προς έγκριση στον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων συντομότερα.

Ο Καναδάς ζητεί οι ταξιδιώτες από το Ιράν σε τίθενται οικειοθελώς σε απομόνωση για 14 ημέρες, ακόμη κι αν δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα.

Σε συναγερμό και  οι G7. Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των κρατών μελών της G7 θα συσκεφθούν σήμερα Τρίτη για να συντονίσουν τις ενέργειές τους μπροστά στην επιδημία του νέου κορονοϊού, που εξαπλώνεται παγκοσμίως και απειλεί την παγκόσμια οικονομία, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν και ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (FED) Τζερόμ Πάουελ «θα διευθύνουν την τελεδιάσκεψη με τους ομολόγους τους.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να λάβει κατάλληλα και στοχευμένα μέτρα για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού, τόνισε σε γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters,  dpa

Πηγή: ert.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης