Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Η Takeda πούλησε στην Horizon Therapeutics την έδρα της στο Σικάγο

Blog

Η Takeda πούλησε στην Horizon Therapeutics την έδρα της στο Σικάγο

Η Takeda πούλησε στην Horizon Therapeutics την έδρα της στο Σικάγο

Σε δύο συμφωνίες που βοηθούν την Takeda να προσεγγίσει τον στόχο της μείωσης του χρέους, η ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία εκφορτώνει μερικά εμπορικά σήματά της στη Hypera Pharma της Βραζιλίας και πούλησε την παλιά έδρα των ΗΠΑ στην εταιρεία Horizon Therapeutics. 

Η Takeda συμφώνησε να πουλήσει 18 επώνυμες συνταγές και φάρμακα για την υγεία των καταναλωτών στη Λατινική Αμερική για την Hypera Pharma της Βραζιλίας για $ 825 εκατομμύρια. 

Την ίδια στιγμή, η Horizon έχει πληρώσει μόλις 115 εκατομμύρια δολάρια για να πάρει την παλιά πανεπιστημιούπολη της Takeda στο Deerfield του Illinois, καθώς η φαρμακοβιομηχανία μετεγκαταστάθηκε στις αμερικανικές επιχειρήσεις έξω από τα προάστια του Σικάγου για να ενώσει το πρόσφατα αποκτημένο Shire στην περιοχή της Βοστώνης.

Τα βασικά φάρμακα που περιλαμβάνει η συμφωνία με την Hypera περιλαμβάνουν ανακούφιση από τον πόνο Neosaldina, αναστολέα DPF-4 Nesina για διαβήτη τύπου 2 και ναυτία με υπερβολική αντοχή στο φάρμακο Dramin. Τα 18 προϊόντα εξέρχονται από τις πέντε περιοχές εστίασης της Takeda. Συνολικά, προέκυψαν πωλήσεις ύψους 215 εκατ. δολαρίων κατά τη χρήση που έληξε τον περασμένο Μάρτιο.

“Η Takeda παραμένει σταθερά προσηλωμένη στις αναδυόμενες αγορές και στη Λατινική Αμερική. Αυτή η εκποίηση μας δίνει τη δυνατότητα να εστιάσουμε τις επενδύσεις μας σε αυτές τις χώρες, οι οποίες επικεντρώνονται στα εξαιρετικά καινοτόμα φάρμακά μας σε θέματα γαστρεντερολογίας, σπάνιων ασθενειών, θεραπειών που προέρχονται από πλάσμα, ογκολογίας και νευροεπιστήμης », δήλωσε ο Ρικάρντο Μάρεκ, επικεφαλής των αναδυόμενων αγορών της Takeda. Κατά το κλείσιμο της συναλλαγής, η οποία αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2020, περίπου 300 εμπορικοί εργαζόμενοι που υποστηρίζουν τα περιουσιακά στοιχεία θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στην Hypera, δήλωσε η Takeda. Μετά από αυτό, η Takeda θα συνεχίσει να κατασκευάζει τα προϊόντα αυτά για την Hypera.

Για την Hypera, η συμφωνία θα μπορούσε να εδραιώσει περαιτέρω την ιδιότητά της ως κορυφαία φαρμακευτική εταιρεία της Βραζιλίας λίγο μετά την υπογραφή της για την αγορά του παυσίπονου Buscopan της Boehringer Ingelheim για $ 319 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.  Εν τω μεταξύ, η ιρλανδική εταιρία Horizon δήλωσε πρόσφατα ότι είχε συνάψει συμφωνία για την πανεπιστημιούπολη Deerfield των 70 στρεμμάτων της Takeda. Στην ετήσια υποβολή της περασμένης εβδομάδας, η εταιρεία αποκάλυψε την τιμή των 115 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Δεν πρόκειται για την πρώτη κίνηση ακινήτων που έχει αναλάβει η Takeda να μειώσει το χρέος που προέκυψε από την εξαγορά της Shire. Το ιαπωνική φαρμακοβιομηχανία άνοιξε πρόσφατα ένα νέο παγκόσμιο αρχηγείο στο Τόκιο.  Ψάχνει επίσης να πουλήσει ένα εργοστάσιο βιολογικής παραγωγής Shire των 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ιρλανδία. Τελικά, η Takeda σκοπεύει να μειώσει τον λόγο του καθαρού χρέους / προσαρμοσμένου EBITDA μεταξύ 2022 και 2024. Από τον Δεκέμβριο, ο αριθμός αυτός έφτασε στο 4,1 φορές, έναντι 4,7 φορές στο τέλος Μαρτίου.

Πηγή: healthweb.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης