Blog

Αρχική » Blog » Συνεντεύξεις / Αρθρογραφία » Νέο Αίμα στο Τιμόνι της Power Health

Blog

Νέο Αίμα στο Τιμόνι της Power Health

Ο κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ έχει αναλάβει πλέον τα ηνία στην Power Health ως CEO.

Με τον ενθουσιασμό του νεαρού της ηλικίας του, αλλά και με σεβασμό στην κληρονομιά μιας εταιρείας που εδραιώθηκε εδώ και πολλά χρόνια από το «Φαρμακείο της Φύσης στο Φαρμακείο της γειτονιάς», μας δίνει το στίγμα αυτής της νέας ηγεσίας και της νέας στρατηγικής της εταιρείας απαντώντας στις ερωτήσεις μας.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και η σημερινή θέση της Power Health στην αγορά του φαρμακείου;

«Αδιαμφισβήτητα, τα συμπληρώματα διατροφής έχουν αναπτύξει μια σημαντική δυναμική στον κλάδο του φαρμακείου.

Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις νέους ανθρώπους να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις για καθημερινά προβλήματα υγείας.

Σίγουρα, εν μέσω πανδημίας ο κόσμος ενημερώθηκε ακόμη περισσότερο για τη δράση τους, με αποτέλεσμα η αγορά τους να κινηθεί σε μονοψήφιο αριθμό ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, εμείς τις δύο τελευταίες χρονιές τρέχουμε με διψήφιο αριθμό ανάπτυξης.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Power Health, ως μια αμιγώς ελληνική εταιρεία που παράγει η ίδια τα προϊόντα της, δίνει μεγάλη έμφαση στην ποιότητα και κινείται πάντα με κύριο γνώμονα αυτήν.

Ποιότητα στον κλάδο μας σημαίνει καθαρότητα. Προσπαθούμε, λοιπόν, όλα τα προϊόντα μας, τα οποία απαρτίζουν μια τεράστια γκάμα καινοτόμων προϊόντων υγείας, να διατηρούν όσο γίνεται περισσότερο τη φυσικότητα και την καθαρότητά τους».

Πώς βλέπετε να ενισχύονται οι σχέσεις σας με τους φαρμακοποιούς πελάτες σας;

«Είναι γεγονός πως έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή σχέση εμπιστοσύνης με ένα μεγάλο δίκτυο φαρμακείων και έχουμε καταφέρει να συμβάλλουμε στην αύξηση του τζίρου τους.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία για εμάς, όσον αφορά τις σχέσεις μας με τους φαρμακοποιούς, είναι η αμεσότητα.

Γι’ αυτό, οι άνθρωποι της Power Health ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να είναι πάντα δίπλα στον Έλληνα φαρμακοποιό με προωθητικά υλικά, εκπαιδευτικά σεμινάρια, υπηρεσίες merchandising, promotion και digital υποστήριξη σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη διαδικτυακή αγορά».

Με ποια στρατηγική σχεδιάζετε την περαιτέρω ανάπτυξη της Power Health στην αγορά του φαρμακείου βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;

«Έχουμε υιοθετήσει μια επιθετική πολιτική ανάπτυξης που σηματοδοτείται και από την αύξηση του αριθμού των χωρών που εξάγουμε, οι οποίες είναι πλέον 22. Συγκεκριμένα, το ποσοστό εξαγωγών μας ανέρχεται περίπου στο 13%. Σαφώς και υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, ωστόσο μην ξεχνάμε πως είμαστε μια οικογενειακή επιχείρηση μεσαίου βεληνεκούς που βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες πολυεθνικές.

Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό αυτή τη στιγμή στην εταιρεία απασχολούνται 102 άνθρωποι που βρίσκονται σε οργανικές θέσεις εργασίας και έχουν προστεθεί άλλα 20 άτομα τα τελευταία 2 χρόνια.

Στόχος μας είναι να στηθεί η εταιρεία πάνω σε γερές βάσεις, έτσι ώστε μελλοντικά να έχει τη δυνατότητα να είναι απολύτως αυτάρκης. Σκοπός μας είναι να πάψει να είναι μονοπρόσωπη και να γίνει πολυπρόσωπη. Να μπορεί, δηλαδή, να στηρίζεται αποκλειστικά στα στελέχη της επιχείρησης.

Μέχρι στιγμής, η Power Health έχει βρεθεί πολλές φορές ισάξια αντιμέτωπη με μεγάλες πολυεθνικές. Ωστόσο, πιστεύω ότι η νίκη δεν κερδίζεται σε μία χρονιά ή δύο, αλλά κάθε μέρα. Στόχος μας είναι σίγουρα η νίκη και θεωρώ πως εμείς ακόμα δεν έχουμε κερδίσει αρκετά.

Σήμερα, όλα τρέχουν με υψηλές ταχύτητες κι αν θέλει κάποιος να βγει μπροστά θα πρέπει να βρει τον τρόπο να τρέξει ακόμα πιο γρήγορα.
Οι καταναλωτικές τάσεις, οι ανάγκες και οι προτιμήσεις αλλάζουν ανά χρόνο, ίσως μάλιστα και ανά εξάμηνο!

Βασικός σκοπός μας είναι η εταιρεία να κατακτήσει την πρωτιά σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο με βάση τα μερίδια αγοράς. Σίγουρα, οι εξαγωγές αποτελούν ένα βασικό κομμάτι επένδυσης το οποίο μας αφορά και βρίσκεται υπό εξέλιξη. Και σίγουρα ο προσωπικός μου στόχος είναι να δώσω την υπεραξία που αναλογεί σε αυτήν την ελληνική οικογενειακή επιχείρηση, αναδεικνύοντας στο μέγιστο τη δυναμική της».

Ο Γιάννης Παντελίδης-Περγαντάς, έχει αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Power Health, έχει σπουδάσει Business Administration, Entrepreneurship/Entrepreneurial Studies και είναι απόφοιτος του London school of Economics and political Science (LSE).

Πηγή: pharmamanage.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης