Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » MSD Animal Health: Στο πλευρό της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων

Blog

MSD Animal Health: Στο πλευρό της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων

Ανταποκρινόμενη άμεσα στις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των ζώων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου στην Αττική, η MSD Animal Health Ελλάδας, η επιχειρησιακή μονάδα κτηνιατρικών φαρμάκων της βιοφαρμακευτικής εταιρείας MSD, προχώρησε σε δωρεά προς την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (ΕΔΚΕ), για την περίθαλψη των πυρόπληκτων ζώων.

Το ποσό της δωρεάς διατέθηκε για την προμήθεια φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού, καθώς και κτηνιατρικού εξοπλισμού, επιτρέποντας στην ΕΔΚΕ, τη μοναδική στην Ελλάδα μη κερδοσκοπική οργάνωση εθελοντών κτηνιάτρων, να κάνει τη διαφορά στη ζωή εκατοντάδων ζώων, αλλά και των ανθρώπων που τα αγαπούν. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΜSD Animal Health είχε υποστηρίξει αντίστοιχη ενεργοποίηση της ΕΔΚΕ ύστερα από τη μεγάλη πυρκαγιά στο Μάτι το 2018.

Ειδικότερα, καθώς ακόμη μαίνονταν οι πυρκαγιές στην Αττική, η ΕΔΚΕ υπήρξε στυλοβάτης μιας εντυπωσιακής ενεργοποίησης της φιλοζωικής κοινότητας και των τοπικών Αρχών, για την περίθαλψη σκύλων και γατών που είχαν υποστεί εγκαύματα και άλλα προβλήματα υγείας. Από την πρώτη στιγμή, εθελοντές κτηνίατροι – μέλη της ΕΔΚΕ βρέθηκαν στους δύο σταθμούς προσωρινής φροντίδας πυρόπληκτων ζώων στο Ολυμπιακό Χωριό και στο Λατομείο Λατό Γαλατσίου, όπου σε 24ωρη βάση παρείχαν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στα ζώα που προσέρχονταν για κτηνιατρικό έλεγχο και περίθαλψη (αδέσποτα, αλλά και ιδιόκτητα που είχαν αποχωριστεί από τις οικογένειές τους κατά την εκκένωση των κατοικιών). Στη συνέχεια, με τη βοήθεια μελών φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντών πολιτών, τα ζώα καταγράφονταν, ελέγχονταν για ηλεκτρονική σήμανση και αναλόγως προωθούνταν για περαιτέρω νοσηλεία, φιλοξενία ή επανένωση με τις οικογένειές τους. Συνολικά περίπου 60 κτηνίατροι συμμετείχαν στη δράση, η οποία διήρκησε έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ περισσότερα από 300 ζώα έλαβαν την απαραίτητη κτηνιατρική φροντίδα.

Περίθαλψη των πυρόπληκτων ζώων της Αττικής

Ο Γιάννης Μπάτσας, Πρόεδρος της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας, δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά την MSD Animal Heath για τη διαχρονική υποστήριξή της στο έργο μας. Με τη δωρεά της για την περίθαλψη των πυρόπληκτων ζώων της Αττικής, συνέβαλε καταλυτικά στην επιτυχή έκβαση αυτής της πρωτοπόρου και εξαιρετικά απαιτητικής δράσης, για την οποία είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι. Θα ήθελα επίσης να σταθώ στη συγκινητική ανταπόκριση των φιλόζωων πολιτών, στην πλειοψηφία τους νέων ανθρώπων. Η αθρόα και ενεργός συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σταθμών, μας γεμίζει αισιοδοξία για το μέλλον της φιλοζωίας στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του, ο Νικόλαος Λινάρδος, Γενικός Διευθυντής της MSD Animal Health Ελλάδας, δήλωσε: «Στην MSD Animal Health βρισκόμαστε πάντα δίπλα στους Έλληνες κτηνιάτρους, υπηρετώντας τη δέσμευσή μας να συνεισφέρουμε στη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας όλων των ζώων. Αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή των κτηνιάτρων στην εκπλήρωση αυτής της δέσμευσης, με χαρά υποστηρίξαμε το έργο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδας για την περίθαλψη των ζώων που υπήρξαν θύματα των πρόσφατων πυρκαγιών. Ταυτόχρονα, η δωρεά αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας συμπόρευσης με σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των ζώων συντροφιάς και των ανθρώπων που τα φροντίζουν και ανυπομονούμε για τα επόμενα βήματα».

Πάνω από 700 κτηνίατροι…

Η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας αποτελείται από περισσότερους από 700 κτηνιάτρους, τελειόφοιτους Κτηνιατρικής και βοηθητικό προσωπικό. Κατόπιν πρόσκλησης από φιλοζωικά σωματεία ή δημοτικές αρχές, πραγματοποιεί ομαδικές αποστολές σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας αφιλοκερδώς υπηρεσίες στείρωσης, εμβολιασμού κατά της λύσσας, αποπαρασίτωσης και περίθαλψης αδέσποτων σκύλων και γατών, σε περιοχές όπου δεν υλοποιείται δημοτικό πρόγραμμα φροντίδας αδέσποτων ζώων. Ενδεικτικά, από το 2013 έως σήμερα, η ΕΔΚΕ έχει προχωρήσει στη στείρωση και τον εμβολιασμό κατά της λύσσας 7000 αδέσποτων σκύλων και γατών, συνεισφέροντας στη βελτίωση της υγείας των ίδιων των ζώων, αλλά και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας. Μάλιστα, μόνο εντός του 2021, έχουν πραγματοποιηθεί 1050 στειρώσεις, ενώ έως το τέλος του χρόνου προγραμματίζονται ακόμη 5 αποστολές.

Σχετικά με την MSD Animal Health

Για περισσότερα από 130 χρόνια, η MSD, μια βιοφαρμακευτική εταιρεία με ηγετική θέση παγκοσμίως, αναπτύσσει φάρμακα και εμβόλια για πολλές από τις πιο σοβαρές ασθένειες στον κόσμο, κάνοντας πράξη την αποστολή της να ερευνά για να προσφέρει περισσότερη και καλύτερη ζωή.

Η MSD Animal Health, ένα τμήμα της εταιρείας Merck & Co., Inc., με έδρα το Kenilworth, Ν.J., στις ΗΠΑ, είναι η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα κτηνιατρικών προϊόντων της MSD. Έχοντας δεσμευτεί να στηρίζεται στην Επιστήμη για να προσφέρει καλύτερη υγεία στα ζώα, η MSD Animal Health προσφέρει στους κτηνιάτρους, τους ζωοτέχνες, τους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς και τις κρατικές κτηνιατρικές Αρχές, ένα από τα πιο διευρυμένα χαρτοφυλάκια κτηνιατρικών φαρμάκων, εμβολίων και λύσεων υγείας, καθώς και μια ποικιλία προϊόντων ψηφιακής ταυτοποίησης και ιχνηλάτησης ζώων. Προσηλωμένη στη διατήρηση της υγείας, της ευημερίας και των αποδόσεων των ζώων, αλλά και των ανθρώπων που τα φροντίζουν, η H MSD Animal Health επενδύει σημαντικά στη δυναμική και ολοκληρωμένη διαχείριση των πόρων Έρευνας και Ανάπτυξης, καθώς και στη δημιουργία μίας σύγχρονης παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας. Η εταιρεία έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες, ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 150 αγορές.

Πηγή: healthpharma.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

KΛΕΙΣΙΜΟ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης

ΣΥΝΔΕΣΗ

KΛΕΙΣΙΜΟ

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.