Blog

Αρχική » Blog » Επιστημονικά και Προϊοντικά Νέα » Καινοτομία και φαρμακευτικές τάσεις συσκευασίας

Blog

Καινοτομία και φαρμακευτικές τάσεις συσκευασίας

Καινοτομία και φαρμακευτικές τάσεις συσκευασίας

Οι φαρμακοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες συσκευασίας έχουν πολλούς τρόπους μια συμβιωτική σχέση, η κάθε μία από τις οποίες ενισχύει και εμπνέει την καινοτομία και τις προόδους της άλλης, πέραν του ότι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από εξωτερικούς παράγοντες.

Επί του παρόντος, η ανάπτυξη της αγοράς σε ολόκληρο τον τομέα των φαρμακευτικών συσκευασιών διαμορφώνεται και καθοδηγείται από πολλές μεγάλες τάσεις, όπως: ευκαιρίες σε προϊόντα επόμενης γενιάς, μετασχηματισμός του τρόπου αντιμετώπισης της χρόνιας νόσου και του καρκίνου, νέων βιολογικών, λιγότερο δαπανηρών βιοϊσοδύναμων φαρμάκων, γενόσημων φαρμάκων και ευνοϊκών κανονισμών.

Υπάρχει επίσης ένα κύμα ενδιαφέροντος για εύκαμπτα υλικά πλήρωσης και συσκευασίας για βιολόγους. Αυτή η τεχνολογία προσφέρεται για βιολογική παραγωγή μικρών παρτίδων σε παρουσιάσεις πολλαπλών μορφών. Εάν μια φαρμακευτική εταιρεία μπορεί να αλλάξει ταχέως σε ένα εύκαμπτο υλικό, μπορεί να μεγιστοποιήσει το χώρο παραγωγής, να έχει υψηλότερα ποσοστά χρησιμοποίησης του εξοπλισμού κεφαλαίου και να παράγει υψηλής ποιότητας μικρές παρτίδες.

Οι ανάγκες των ασθενών παραμένουν επίσης κεντρικά σημαντικοί οδηγοί, εμπνέοντας και επηρεάζοντας αυτό που παράγεται. Με πολλούς τρόπους, η φωνή του ασθενούς είναι τώρα πιο δυνατή από ποτέ – όπως και η επιρροή του στη διαμόρφωση της αγοράς συσκευασιών, συσκευών και θεραπειών. Αυτό περιλαμβάνει την ανάγκη για αυτοδιαχειριζόμενες συσκευές που είναι πιο φιλικές προς το χρήστη και βολικές, διατηρώντας παράλληλα τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας.

Πώς αλλάζουν οι απαιτήσεις συσκευασίας για τα φαρμακευτικά προϊόντα

Η δέσμευση για την ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη συσκευασία και παράδοση φαρμακευτικών προϊόντων απαιτεί λεπτομερή κατανόηση του συνεχώς μεταβαλλόμενου ρυθμιστικού τοπίου. Οι φαρμακοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες συσκευασίας πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς για να συμμορφώνονται με αυστηρότερες οδηγίες και πρότυπα αριστείας και να το πράττουν υπό αυξημένο έλεγχο.

Η Φαρμακοποιία των Ηνωμένων Πολιτειών (USP) δημιουργεί επίσης και αναθεωρεί συνεχώς πρότυπα για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της βιομηχανίας για να συμβαδίζει με το εξελισσόμενο φαρμακευτικό τοπίο. Ειδικά για τη συσκευασία, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε αύξηση των αναθεωρήσεων των κεφαλαίων USP με επίκεντρο την αξιολόγηση των συστατικών συσκευασίας για φαρμακευτικά προϊόντα.

Αυτές οι αλλαγές μπορούν να συμβαδίσουν, όπου υπάρχει η ευκαιρία για εταιρείες να παρέχουν εμπειρογνωμοσύνη ως συνεργάτης σε φαρμακευτικές εταιρείες, βοηθώντας να διασφαλιστεί ότι τα φάρμακα συσκευάζονται και παραδίδονται σύμφωνα με τους τελευταίους κανονισμούς. Αυτό είναι εφικτό μέσω της εμπειρογνωμοσύνης και της βέλτιστης δυνατότητας υποστήριξης των πελατών, καθώς και με τη δυνατότητα σχεδιασμού και εκτέλεσης μελετών που απαιτούνται για την απόδειξη της συμμόρφωσης καθ ‘όλη τη διάρκεια ζωής ενός προϊόντος.

Προκλήσεις στη σημερινή αγορά

Ο ρυθμός με τον οποίο η καινοτομία συσκευασίας έπρεπε να επιταχυνθεί τα τελευταία χρόνια για τη βελτιστοποίηση της παράδοσης φαρμάκων για φαρμακευτικούς, επαγγελματίες υγείας και ασθενείς είναι υψηλότερος από ό, τι ίσως ποτέ άλλοτε – αλλά είναι απαραίτητο να συμβαδίζει με τις ιατρικές εξελίξεις, να παραμείνει ανταγωνιστικός και να ικανοποιήσει τις μοναδικές και διαφοροποιημένες ανάγκες προϊόντων συνδυασμού, βιολογικών, εμβολίων και άλλων ειδικών φαρμάκων.

Παρομοίως, οι κανονισμοί από διοικητικά όργανα αλλάζουν συνεχώς και για τους κατασκευαστές συμβάσεων δεν απαιτείται μόνο εμπειρογνωμοσύνη αλλά και σχολαστικότητα, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της πιο πρόσφατης καθοδήγησης και να διασφαλίσει ότι το έργο παραμένει συμβατό.

Άλλα κοινά σημεία επιρροής στο τρέχον τοπίο περιλαμβάνουν την τιμολόγηση και την πρόσβαση, την καταπολέμηση των παραποιημένων προϊόντων και μια έμφαση στη βιωσιμότητα – όλα αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν για τη βελτίωση της βιομηχανίας μας και εκείνων που εξυπηρετούμε, αλλά μπορεί να είναι περίπλοκη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση.

Πηγή: healthweb.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης