Blog

Αρχική » Blog » Επιστημονικά και Προϊοντικά Νέα » Η Gilead Σχεδιάζει το Νέο Βήμα για τη Χορήγηση της Ρεμντεσιβίρης

Blog

Η Gilead Σχεδιάζει το Νέο Βήμα για τη Χορήγηση της Ρεμντεσιβίρης

Η Gilead Σχεδιάζει το Νέο Βήμα για τη Χορήγηση της Ρεμντεσιβίρης

Η φαρμακοβιομηχανία Gilead Sciences αναπτύσσει νέες φαρμακομορφές, περιλαμβανομένων και εισπνεόμενων δόσεων, για ευκολότερη λήψη της ρεμντεσιβίρης (Remdesivir), του αντιιικού σκευάσματός της για τη θεραπεία της COVID-19, που θα καθιστά δυνατή τη χορήγησή της κι εκτός νοσοκομείου, ύστερα από τις δοκιμές που έδειξαν μέτρια αποτελεσματικότητα του φαρμάκου που χορηγείται με έγχυση.

Η ρεμντεσιβίρη είναι το μόνο φάρμακο που μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τους ασθενείς με COVID-19, αλλά η Gilead και άλλες εταιρείες αναζητούν τρόπους για να λειτουργήσει καλύτερα.

Μαλιστα, για ασθενείς σε κρίσιμο στάδιο και οι εταιρείες Roche και Eli Lilly εξετάζουν φάρμακα σε συνδυασμό με ρεμντεσιβίρη.

Η Gilead επιδιώκει επίσης να αναπτύξει την αντιμετώπιση του ιού σε πρώιμο στάδιο, καθώς άλλα αντιιικά σκευάσματα, όπως το χάπι Tamiflu για τη γρίπη, λειτουργούν καλύτερα όταν χορηγούνται το συντομότερο δυνατό μετά την προσβολή κάποιου.

Η Gilead σε χθεσινή ανακοίνωσή της, τονίζει πως μελετά τρόπους για να χρησιμοποιήσει τη ρεμντεσιβίρη νωρίτερα κατά τη διάρκεια της νόσου, μέσα κι από εναλλακτικά σκευάσματα.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι ερευνά μια εισπνεόμενη μορφή του φαρμάκου, αλλά αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, είχαν συναντήσεις τις τελευταίες εβδομάδες με αναλυτές της Wall Street για να συζητήσουν τα σχέδιά της, τα οποία βρίσκονται σε αρχικά στάδια.

Η εταιρεία έχει επισημάνει πως διερευνά μακροπρόθεσμα την ανάπτυξη μίας υποδόριας ένεσης του σκευάσματος της ρεμντεσιβίρης, καθώς και φαρμακομορφές ξηρής σκόνης για εισπνοές.

Το φάρμακο δεν μπορεί να χορηγηθεί ως χάπι επειδή έχει τέτοια χημική σύσταση που θα μπορούσε να επηρέασει το ήπαρ και η ενδοφλέβια σύνθεσή του (IV) χορηγείται μόνο στα νοσοκομεία.

Βραχυπρόθεσμα, η Gilead μελετά πώς μπορεί να αραιωθεί η υπάρχουσα IV σύνθεση της προς χρήση ρεμντεσιβίρης με έναν νεφελοποιητή – μια συσκευή χορήγησης φαρμάκων που χρησιμοποιείται για τη χρήση του με τη μορφή εισπνεόμενου εκνεφώματος.

Η ιδέα είναι ότι ένας νεφελοποιητής θα καθιστούσε τη ρεμντεσιβίρη πιο άμεσα διαθέσιμη στους ιστούς των άνω αεραγωγών και στους πνεύμονες, τους οποίους όπως είναι γνωστό προσβάλλει ο κορωνοϊός.

Επίσης, θα επέτρεπε την έγκαιρη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό που δεν έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Οι άνθρωποι προσβλέπουν σε μια εισπνεόμενη εκδοχή έγκαιρα, όμως η ανάπτυξή της ακομη βρίσκεται στα πολύ πρώιμα στάδια, δήλωσε ο αναλυτής της Gilead, προσθέτοντας ότι η ζήτηση μπορεί να είναι περιορισμένη καθώς πολλοί άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον ιό χρειάζονται ελάχιστη θεραπεία.

Ο ιδιος τόνισε πως η Gilead επιταχύνει τις προσπάθειές της να διαθέσει μεγάλες ποσότητες ρεμντεσιβίρης και έχει αρχίσει να συζητεί με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για την τιμολόγησή της.

Η Gilead ανακοίνωσε χθες πως τα αποτελέσματα των δοκιμών έδειξαν ότι η ενδοφλέβια χορηγούμενη (IV) ρεμντεσιβίρη παρείχε μέτρια οφέλη σε νοσηλευόμενους ασθενείς με μέτρια συμπτώματα της COVID-19 σε σύγκριση με την τυπική αγωγή.

Πηγή: pharmamanage.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης