Blog

Αρχική » Blog » Εκστρατείες Ενημέρωσης Κοινού » Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του πνεύμονα

Blog

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του πνεύμονα

Η FairLife καλεί όλους να συμμετάσχουν στη δράση της «Η ζωή να κόβει την ανάσα!», ενώνοντας διαδικτυακά τις δυνάμεις και τις φωνές τους για καλό σκοπό

Η «FairLife L.C.C. – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, όλο τον Νοέμβριο, μήνα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα θα βρίσκεται #en_drasi στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει την Πολιτεία και το ευρύτερο κοινό ότι η πρόληψη του Καρκίνου του Πνεύμονα με συγκεκριμένες εξετάσεις και η έγκαιρη διάγνωση σώσει ζωές.

Η FairLife καλεί όλους να συμμετάσχουν στη δράση της «Η ζωή να κόβει την ανάσα!», ενώνοντας διαδικτυακά τις δυνάμεις και τις φωνές τους για καλό σκοπό! Στηρίζουμε όσους νοσούν, θυμόμαστε όσους έφυγαν! Για συμμετοχές από 5 € ακολουθήστε το παρακάτω Link https://fairlifelcc.com/i-zoi-na-kovei-tin-anasa/ και λάβετε δωρεάν το συλλεκτικό μπλουζάκι της FairLife.

Φορέστε το μπλουζάκι «Η ζωή να κόβει την ανάσα!», επιλέξτε τον προορισμό και τη δραστηριότητά σας. Βγάλτε την φωτογραφία σας, ανεβάστε το υλικό στα social media με το hashtag #en_drasi και γίνετε ένα με εμάς κάνοντας tag τη @fairlifelcc.

Όλο τον μήνα οι δράσεις προάγουν τη φυσική άσκηση αλλά και την ψυχική υγεία ως προϋποθέσεις για την πρόληψη και τη διατήρηση της υγείας. Δείτε όλες τις δράσεις της FairLife για τον μήνα Νοέμβριο εδώ.

Παράλληλα, με μια σειρά θεματικών εκδηλώσεων με τον τίτλο Ασκληπιεία #en_drasi η FairLife εγκαινιάζει έναν θεσμό που επιχειρεί να συνδέσει σημαντικά μνημεία της «πολιτιστικής κληρονομιάς της υγείας» που αφορούν στην ιατρική, όπως τα Ασκληπιεία, με τη φυσική άσκηση (περίπατος, τρέξιμο, ποδήλατο, κ.ά.), τον υγιεινό τρόπο ζωής και τη σωστή διατροφή, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά όπως και η πρόληψη για την υγεία μας.

Στόχος, μέσα από δράσεις φυσικής άσκησης είναι να προωθηθεί το μήνυμα της ευζωίας, αλλά και μιας ολιστικής προσέγγισης της υγείας, την οποία ακολουθούσαν οι ιατροί της αρχαιότητας, ως όπλο για την πρόληψη και τη φροντίδα του καρκίνου του πνεύμονα. Στην προσπάθεια αυτή αρωγοί είναι FairLife Ambassadors Αναστασία Γερολυμάτου, Κική Τσακαλδήμη και Νίκος Μαγγίτσης.

Η αφετηρία των δράσεων είναι τα Τρίκαλα, η αρχαία Τρίκκη, γενέτειρα του Ασκληπιού στις 6 και 7 Νοεμβρίου. Επιπλέον, ο Δήμος Τρικκαίων έχει δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία για τον καρκίνο του πνεύμονα, επιδεικνύοντας επιτυχημένα την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και λαμβάνοντας δικαιωματικά τιμητικές διακρίσεις και τον τίτλο του πρώτου smokefree δήμου της χώρας. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος. (Κ.Ε.Δ.Ε.), του Δήμου Τρικκαίων, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ) και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ). Για τις δράσεις που αφορούν τα Τρίκαλα, πατήστε εδώ.

Όπως τονίζει ο Δημήτρης Παπαστεργίου, Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Στα Τρίκαλα, την πατρίδα του Ασκληπιού, όπου η ευζωία και η θεραπεία αποτελούν πυλώνες της σύγχρονης ιατρικής, η πρωτοβουλία της FairLife μάς βρίσκει ενεργούς συμπαραστάτες. Θέλουμε να προλαμβάνουμε, πρέπει να συνεργαζόμαστε, συνεχίζουμε να ευαισθητοποιούμε. Η δράση στα Τρίκαλα τον Νοέμβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα είναι μια δράση που επιδιώκει να μεταφέρει πιο ισχυρό, το μήνυμα της πρόληψης – και μάλιστα στο πλαίσιο πανελλήνιας εκστρατείας. Δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, δίνουμε χώρο στη ζωή. Στηρίζουμε την προσπάθεια της FairLife, ενεργοποιούμε κάθε θετική συνεργασία και μαζί με τους πολίτες, τους φορείς, τους εθελοντές, δημιουργούμε ένα μήνυμα που αφορά όλους μας, ενώνουμε τις φωνές μας, πραγματοποιούμε δράσεις ουσίας, προωθούμε τα μηνύματα που όλους και όλες θα μας οδηγήσουν σε καλύτερες συνθήκες ζωής, σε ευαισθητοποίηση, σε εγρήγορση. Μαζί στην πρόληψη, για να είμαστε μαζί στη ζωή!».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ο.Α. Νικόλαος Κοντός: «Για μας η ορειβασία, η αναρρίχηση και η πεζοπορία είναι τρόπος ζωής. Κάθε μας βήμα, κάθε μας ανάσα οδηγεί σε μια κορυφή, την κατάκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Το μήνα Νοέμβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα συμπορευόμαστε με τη FairLife L.C.C. και βγαίνουμε στην φύση. Συμμετέχουμε στις ενέργειες της FairLife #en_drasi, από όπου και εάν βρισκόμαστε, με όποιο τρόπο επιλέξει ο καθένας, υποστηρίζοντας ένα πολύ σημαντικό έργο. Η κορυφή μας υψηλή, για τους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα. Κάθε συμμετοχή, κάθε βήμα, κάθε ανάσα μας έχει αξία. Για να κόβει η ζωή την ανάσα και όχι ο καρκίνος του πνεύμονα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Βασίλης Διαμαντόπουλος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Για την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τους παράγοντες των ποδηλατικών σωματείων, τους προπονητές και τους χιλιάδες αθλητές μας, η ποδηλασία είναι η ζωή μας . Βέβαια το ποδήλατο, είναι μέσον άθλησης, μετακίνησης αλλά και παιχνιδιού για τα πρώτα χρόνια της ζωής μας . Η ποδηλασία ως άσκηση, προτείνεται από όλους τους γιατρούς για ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Για τους παραπάνω λόγους, η Ομοσπονδία μας δεν θα μπορούσε να μη δώσει το παρόν στη δράσεις της FairLife, τον μήνα Νοέμβριο, μήνα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Πνεύμονα. Συμμετέχουμε στα “Ασκληπιεία εν δράσει” είτε ζωντανά είτε Virtual, υποστηρίζοντας ένα τόσο σημαντικό έργο».

H πρόεδρος της Fairlife, Κορίνα Πατέλη-Bell, αναφερόμενη στις δράσεις της FairLife για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τον Καρκίνο του Πνεύμονα, δήλωσε: «Στη FairLife θεωρούμε ότι η υγεία είναι η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι η απουσία της αρρώστιας ή της αναπηρίας. Η υγεία πρέπει να γίνει καθημερινή πράξη ζωής μέσα από την ήπια άσκηση, τη γυμναστική, τη σωστή διατροφή, την επαφή με τη φύση, τη χαλάρωση, τον ύπνο, τις υγιείς κοινωνικές σχέσεις, τη δημιουργικότητα, όπως πρότεινε πρώτος ο Ασκληπιός και οι ιατροί στην αρχαιότητα. Όλα τα παραπάνω είναι μέσω πρόληψης αλλά και ίασης κάθε αρρώστιας. Καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει, να είναι #en_drasi! Καλούμε όλους να γίνουν μέλος του Facebook Group της Fairlife, να προσκαλέσουν τους φίλους σου και να μοιραστούν BreathTakingActions μαζί τους, γιατί όπως έχουμε πει πολλές φορές: Η Ζωή να κόβει την Ανάσα, όχι ο καρκίνος του πνεύμονα!».

Πηγή: ygeiamou.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης