Blog

Αρχική » Blog » Εκστρατείες Ενημέρωσης Κοινού » «Είναι εύCOLON μην το αμελείς»: Οι εργαζόμενοι της Servier κάνουν πράξη την πρόληψη και ενημερώνουν για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Blog

«Είναι εύCOLON μην το αμελείς»: Οι εργαζόμενοι της Servier κάνουν πράξη την πρόληψη και ενημερώνουν για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Με κύριο μήνυμα «Είναι εύCOLON μην το αμελείς» και με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους, επέλεξε φέτος η Servier Hellas να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία του προληπτικού ελέγχου στην εμφάνιση καρκίνου παχέος εντέρου.

Με αφορμή το μήνα Μάρτιο, ως παγκόσμιο μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, η Servier Hellas κάλεσε όλα τα μέλη της ομάδας της, ηλικίας 45 ετών και άνω, να αποδεχτούν την πρό(σ)κληση «να σπάσουν το ταμπού», κάνοντας προληπτικό έλεγχο μέσω της εξέτασης της κολονοσκόπησης.

«Στη Servier κάνουμε πράξη αυτό που λέμε. Το μήνυμα της πρόληψης ξεκινά από εμάς τους ίδιους για να φτάσει σε όλους όσοι χρειάζεται να κάνουν την εξέταση της κολονοσκόπησης. Είναι μία εξέταση η οποία ενώ μπορεί να σου σώσει κυριολεκτικά τη ζωή, δυστυχώς θεωρείται ακόμη εξέταση ταμπού. Στη Servier λοιπόν, μέσω της δράσης «The COLONO45», αποφασίσαμε να «σπάσουμε το ταμπού», δρώντας τώρα! Γιατί όταν πρόκειται για τον καρκίνο, όταν σώζεται η ζωή ενός ανθρώπου, σώζεται ταυτόχρονα η οικογένειά του, αλλά και η κοινωνία στο σύνολό της, και για το λόγο αυτό είμαστε διπλά υπερήφανοι για τη δράση μας», δήλωσε ο Ziad Matta, General Manager Servier Hellas & Cyprus.

servier eucolon για την ενημέρωση γύρω από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

«Δείγμα προόδου στις προηγμένες κοινωνίες είναι η υγεία του πληθυσμού τους, η οποία ξεκινάει ιδανικά από την πρόληψη. Η Servier είναι μία φαρμακευτική εταιρεία που εστιάζει την έρευνά της στους καρκίνους του πεπτικού και συμβάλλει ήδη με καινοτόμα φάρμακα στη θεραπεία τους. Υιοθετώντας ταχύτατα τη σύσταση των επιστημονικών ενώσεων που συστήνουν την προληπτική κολονοσκόπηση από την ηλικία των 45 ετών και άνω και θέλοντας έμπρακτα να προάγει την υγεία του προσωπικού της, η Servier πήρε την πρωτοβουλία οργάνωσης και διευκόλυνσης της εξέτασης αυτής για όσα μέλη της εμπίπτουν στην ομάδα ελέγχου, μέσω της δράσης «The COLONO45». Ως Ογκολόγος αισθάνομαι μεγάλη χαρά και θαυμασμό για την πρωτοβουλία της και ελπίζω να τύχει μίμησης και από άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Προσδοκώ ότι η δράση αυτή θα αποτελέσει τη σπίθα που θα ανάψει τη φλόγα της πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου στους συνανθρώπους μας», δήλωσε ο Αλέξιος Στριμπάκος, Παθολόγος Ογκολόγος, Διευθυντής Ε’ Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής ΥΓΕΙΑ.

Η δράση «The COLONO45» γίνεται σε μία περίοδο σταθμό για τη Servier Hellasτονίζει η εταιρεία. Το 2018 άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της με την είσοδο της στην Ογκολογία, φέρνοντας νέες θεραπευτικές επιλογές για τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς τους.

Σήμερα, πέντε χρόνια μετά, η Servier Hellas συνεχίζει να είναι παρούσα στην Ογκολογία και την Αιματολογία, προσφέροντας θεραπευτικές λύσεις για το μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου, τον καρκίνο του γαστρικού και του παγκρέατος, και της οξείας λεμφοβλαστικής λευχαιμίας. Ταυτόχρονα επεκτείνει το θεραπευτικό της χαρτοφυλάκιο εισάγοντας την πρώτη στην κατηγορία της στοχεύουσα θεραπεία, για τους ασθενείς με χολαγγειοκαρκίνωμα και τους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία, οι οποίοι φέρουν μία συγκεκριμένη μετάλλαξη. Πρόκειται για ασθένειες όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη για καινοτόμες και αποτελεσματικές θεραπείες. Παράλληλα, στο πλαίσιο της ασθενοκεντρικής της προσέγγισης, έχει σχεδιάσει και στηρίξει πλήθος δράσεων και πρωτοβουλιών οι οποίες έχουν στο επίκεντρο τον ασθενή και τις ανάγκες του.

Servier Logo Sign RVB

«Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με αφοσίωση την Ογκολογία και την Αιματολογία, γιατί αυτό που μας κινητοποιεί είναι να προσφέρουμε στον ασθενή με καρκίνο, θεραπείες και υπηρεσίες για περισσότερη και καλύτερη ποιότητα ζωής. Στη Servier υπηρετούμε την υγεία, ωστόσο η πρόληψη είναι υψίστης σημασίας. Γι’ αυτό το λόγο σχεδιάσαμε το «The COLONO45». Για να στηρίξουμε κι εμείς την αξία της πρόληψης. Για να αναδείξουμε το ρόλο της κολονοσκόπησης ως εξέταση που  προλαμβάνει τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Για να πούμε στους συνανθρώπους μας, «Είναι εύCOLON μην το αμελείς». Αυτό το μήνυμα λοιπόν, καλούμε όλο τον κόσμο να το μεταδώσει σε κάθε δικό του άνθρωπο, σε κάθε φίλο, σε κάθε συγγενή, στο γείτονά του. Κάνουμε πρόληψη!», δήλωσε η Ρενάτα Τσέλλα, Marketing Project Manager Oncology Servier Hellas & Cyprus.

Παρακολουθήστε το video της δράσης «The COLONO45» στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=eJdiXNqPT2o

Πηγή: news4health.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης