Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Μπάχαλο με τις εφημερίες – Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση ΕΙΝΑΠ με τη 2η ΥΠΕ

Blog

Μπάχαλο με τις εφημερίες – Όλο το παρασκήνιο από τη συνάντηση ΕΙΝΑΠ με τη 2η ΥΠΕ

Χωρίς οριστικές απαντήσεις για το τελικό σχέδιο που αφορούν στις εφημερίες των νοσοκομείων έφυγε το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ από τη συνάντηση που είχε με το διοικητή της 2η ΥΠΕ.

Στο επίκεντρο, τέθηκαν οι αλλαγές για τις εφημερίες στο ΕΣΥ, που έχουν διαρρεύσει και έχουν προκαλέσει  μεγάλη αναστάτωση στον ιατρικό κόσμο.

Την ίδια στιγμή η ανησυχία εντείνεται περισσότερο καθώς τα σενάρια από την πολιτική ηγεσία, αλλάζουν καθημερινά με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρή αναστάτωση στους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Πάντως αλγεινή εντύπωση, εξακολουθεί να προκαλεί το γεγονός, ότι όλα αυτά τα σενάρια, που διακινούνται δείχνουν αν μη τι άλλο την αναποφασιστικότητα του υπουργείου Υγείας, να προχωρήσει σε αλλαγές που θα φέρουν βελτιώσεις στο ΕΣΥ και όχι περισσότερες δυσλειτουργίες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε στον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ ότι οι αλλαγές για 24ωρες συνεχόμενες εφημερίες βρίσκει αντίθετους τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Μάλιστα σε δηλώσεις της στο HealthReport.gr η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ τους ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει τελικό σχέδιο για τις αλλαγές στις εφημερίες και γίνονται συζητήσεις για το θέμα αυτό ενώ υποβάλλονται και προτάσεις.

Επίσης η κ.Παγώνη τόνισε πώς έλαβαν διαβεβαιώσεις πώς μόλις υπάρξει το τελικό σχέδιο θα τους το κοινοποιήσει ώστε να μπορούν να κάνουν τις παρατηρήσεις τους.

Να υπενθυμιστεί ότι οι γιατροί και νοσηλευτές του ΕΣΥ σημειώνουν πως δεν μπορούν όλα τα νοσοκομεία να εφημερεύουν καθημερινά καθώς θα απαιτούνταν τουλάχιστον το διπλό προσωπικό για να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Επί ποδός οι γιατροί στο Νίκαιας
Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο νοσοκομείο Νίκαιας μετά το σενάριο για καθημερινή γενική εφημερία καθώς οι γιατροί ισχυρίζονται ότι το «σχέδιο» αυτό είναι καταστροφικό. Σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί  δηλώνουν την αντίθεση τους και προχωρούν αύριο σε νέα γενική συνέλευση για να αποφασίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης