Τρεις ασθενείς με σοβαρή ανεπάρκεια της βαλβίδας υπεβλήθησαν σε διαδερμικές επιδιορθώσεις με την διακαθετηριακή τεχνολογία PASCAL από το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ.
Τις επεμβάσεις πραγματοποιήσαν ο Διευθυντής του Τμήματος Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, Κωνσταντίνος Σπάργιας και οι Αναπληρωτές Διευθυντές του Τμήματος, Μιχάλης Χρυσοχέρης και Αντώνης Χαλαπάς.
«Στις επεμβάσεις χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εμπορική χρήση η διακαθετηριακή τεχνολογία PASCAL η οποία είναι επίσημα εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την πιστοποίηση CE mark για την τριγλώχινα βαλβίδα από τον Μάιο του 2020» σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου Υγεία.
Η εν λόγω μέθοδος όμως, είχε ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στο Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ τα τελευταία διετία και σε άλλους ασθενείς σε παρηγορητική βάση.
Προτέρημα της τεχνικής θεωρείται η επιδιόρθωση με ασφάλεια, αμιγώς διαδερμικά, χωρίς δηλαδή το κλασσικό χειρουργείο καρδιάς, με τα πλεονεκτήματα της ταχείας ανάρρωσης και επιστροφής του ασθενούς στις καθημερινές του δραστηριότητες.
Η εν λόγω τεχνική προσφέρει μια εναλλακτική διέξοδο στους ασθενείς καθώς μέχρι τώρα η μόνη θεραπευτική επιλογή ήταν η κλασσική χειρουργική αντιμετώπιση. Ωστόσο, η τελευταία θεωρείται υψηλού κινδύνου και αποφεύγεται σε κάποιες περιπώσεις, με τους ασθενείς να καταφεύγουν μόνο σε φαρμακευτική αγωγή.
Επιπρόσθετα, η διαδερμική επιδιόρθωση εκτιμάται ότι διασφαλίζει όφελος τόσο στην κλινική τους κατάσταση όσο και στην ποιότητα ζωής τους.
Ολοκληρωμένη και αξιόπιστη αντιμετώπιση όλων των παθήσεων των καρδιακών βαλβίδων με διακαθετηριακές μεθόδους παρέχει το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ, με Διευθυντή τον Επεμβατικό Καρδιολόγο, Κωνσταντίνο Σπάργια.
Άξιο λόγου είναι ότι από το συγκεκριμένο τμήμα έχουν διενεργηθεί 1.500 επεμβάσεις διαδερμικής αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας (TAVI) και τις 300 επεμβάσεις διαδερμικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς και τριγλώχινας, «καθιστώντας το Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων του ΥΓΕΙΑ Κέντρο Αναφοράς και Εκπαίδευσης σε παγκόσμιο επίπεδο».
Πηγή: virus.com.gr