Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Βασίλης Κικίλιας: 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Blog

Βασίλης Κικίλιας: 51 νέες κλίνες ΜΕΘ στην Αττική

Βασίλης Κικίλιας: Σε νοσοκομείο αποκλειστικά για κορωνοϊό μετατρέπεται το Θριάσιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Στόχος είναι μέχρι τις 7 Απριλίου να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 κλίνες ΜΕΘ, ενώ σταδιακά θα μπορεί, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, να αναπτύξει 180 κλίνες covid. Τα non covid περιστατικά του Θριασίου θα διακομιστούν σε ιδιωτικές κλινικές, ενώ μαζί με το Ασκληπιείο, θα υποστηρίζουν τις γενικές εφημερίες.

Παράλληλα με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών δημιουργούνται 51 καινούργιες κλίνες ΜΕΘ για covid στην Αττική. Από αυτές τις 51 κλίνες ΜΕΘ οι 16 δημιουργούνται στον «Ευαγγελισμό», οι 5 στο «Γεννηματάς», οι 7 στο «Ιπποκράτειο», οι 10 στο «Κωνσταντοπούλιο» και οι 4 στο «Αττικό».

Ο Βασίλης Κικίλιας παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του και για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα όπως ανέφερε, έχει ζητήσει από το Νίκο Χαρδαλιά να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός Υγείας συνέστησε προσοχή για τις επόμενες ημέρες τονίζοντας ότι είναι μεγάλη η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε απευθυνόμενος προς τους πολίτες:

«Οι άνθρωποι της υγείας και της πολιτικής προστασίας σας φρόντισαν και σας φροντίζουν κάτω από εξαιρετικά κρίσιμες και πρωτόγνωρες υγειονομικές συνθήκες. Δεν έλλειψαν ποτέ από το πλευρό σας την στιγμή της ανάγκης και της μάχης. Τεστάροντάς σας για covid σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Εμβολιάζοντάς σας γρήγορα με ασφάλεια, ευγένεια και σεβασμό. Οι 100.000 υγειονομικοί επιτελούν ύψιστο καθήκον με αυταπάρνηση».

Εν συνεχεία αναφερόμενος ειδικότερα στη συμπεριφορά που θα πρέπει να επιδειχτεί από τους πολίτες ενόψει των αλλαγών στα περιοριστικά μέτρα ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι «χρειάζεται να προσέξουμε τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αντέξει το ΕΣΥ που δοκιμάζεται αλλά και οι ευάλωτες ομάδες».

«Σας ζητώ κάτι απλό και δύσκολο. Ότι κι αν κάνετε, όπου κι αν πάτε πρέπει να είναι με μάσκα, αποστάσεις και αντισηπτικό. Είναι πολύ πιο μεταδοτικές οι μεταλλάξεις. Τις λίγες επόμενες εβδομάδες πρέπει να παραμερίσουμε την κούρασή μας μπροστά στον κίνδυνο της απώλειας ζωών των αγαπημένων μας ανθρώπων. Σας ζητώ να προστατεύσετε τους γύρω σας και να προστατευθείτε» είπε και πρόσθεσε ότι και η «οικογενειακή φούσκα» απαιτεί προστασία καθώς «αν επεκτείνουμε τις μαζώξεις σε σπίτια θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που αγαπάμε».

«Θα κάνουμε ότι απαιτείται για να ενισχύσουμε το ΕΣΥ με όλους τους δυνατούς τρόπους» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 1.691.000 εμβολιασμοί και λειτουργούν 1.042 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ τον Απρίλιο πηγαίνουμε για 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Πηγή: healthweb.gr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

KΛΕΙΣΙΜΟ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης

ΣΥΝΔΕΣΗ

KΛΕΙΣΙΜΟ

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.