Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Τριπλάσιος θα είναι ο παγκόσμιος τζίρος των ηλεκτρονικών φαρμακείων το 2033

Blog

Τριπλάσιος θα είναι ο παγκόσμιος τζίρος των ηλεκτρονικών φαρμακείων το 2033

Υπερτριπλάσια αύξηση των πωλήσεών τους αναμένεται να πετύχουν τα διαδικτυακά φαρμακεία μέσα σε μια δεκαετία. Ερευνα της globenewswire υπολογίζει ότι ο παγκόσμιος τζίρος τους θα φτάσει τα 258,6 δισ. δολάρια έως το 2033, από 72,9 δισ. δολάρια που εκτιμάται ότι θα είναι τη φετινή περίοδο. Αύξηση της τάξης του 19,8%. 

Η άνοδος των διαδικτυακών φαρμακείων, ουσιαστικά “τροφοδοτείται” από την αυξημένη προσβασιμότητα των πολιτών στο διαδίκτυο και τις προτιμήσεις των καταναλωτών για πιο γρήγορες αγορές χωρίς τη μετάβασή τους σε κάποιο φαρμακείο.
Ωστόσο, προκλήσεις όπως η συμμόρφωση αυτών των φαρμακείων σε Κανονισμούς που πρέπει να τηρούν και αφορούν ως επί το πλείστον τη λειτουργία τους και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των πελατών-ασθενών υπογραμμίζουν την ανάγκη για πιο προσεκτική πλοήγηση στις επιχειρήσεις του κλάδου.

Οι πωλήσεις των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στη συγκεκριμένη αγορά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο, φθάνοντας το 72,7%. Γεωγραφικά, η Βόρεια Αμερική κρατά τα σκήπτρα με τις περισσότερες διαδικτυακές πωλήσεις ελέγχοντας το 41,3% της παγκόσμιας αγοράς. Ποσοστό που αντιστοιχεί σε πωλήσεις ύψους 30,10 δισ. δολαρίων.

Ευκαιρίες: 

1) Η παγκόσμια επέκταση των ηλεκτρονικών φαρμακείων είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά και λόγω της μεγαλύτερης διείσδυσης που έχει πετύχει η τηλεϊατρική στο χώρο της υγείας (παροχή υπηρεσιών υγείας εξ αποστάσεως)
2) Ενοποίηση τεχνολογίας : Η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain ενισχύει τη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα, αντιμετωπίζοντας έτσι πιο αποτελεσματικά τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με τα πλαστά φάρμακα
3) Καινοτομίες:Οι εφαρμογές παροχής υπηρεσιών υγείας σε κινητά, η τηλεϊατρική και τα συστήματα συνταγογράφησης που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη ευνοούν την ενίσχυση των ePharmacy. Αυτές οι εξελίξεις όχι μόνο απλοποιούν την προμήθεια φαρμάκων αλλά και ενισχύουν τη συμμετοχή των ασθενών στο ταξίδι της υγειονομικής περίθαλψης.

Πώς κινείται η αγορά των online φαρμακείων στην Ελλάδα

Αύξηση του τζίρου κατά 8% και online πωλήσεις 217 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα online φαρμακεία, κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2023. Οι καταναλωτές φαίνεται να τα εμπιστεύονται όλο και περισσότερο για τις αγορές τους, αφού οι online παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022, σύμφωνα με το report της Convert Group.

Τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής υγιεινής- Beauty & Personal Care -συνεχίζουν να οδηγούν την ανάπτυξη του κλάδου, αυξάνοντας την αξία πωλήσεών του κατά +10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.Υπενθυμίζεται ότι στις αγορές από τα online φαρμακεία δεν περιλαμβάνονται τα ΜΗΣΥΦΑ (μη συνταγογραφούμενα φάρμακα), καθότι η χώρα μας είναι η μόνη στην Ευρώπη που δεν έχει εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2011/62/ΕΕ και τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 699/2014, ενώ δεν έχει εφαρμόσει ούτε τη σχετική σύσταση του ΟΟΣΑ για τα online φαρμακεία, όπως καταγράφηκε σε έκθεση του Οργανισμού το 2017 για τις συνθήκες ανταγωνισμού του κλάδου. Μάλιστα, η ΚΥΑ της 20ης Απριλίου 2022 καθορίζει ότι στη χώρα μας απαγορεύεται να πωλούνται τα ΜΗΣΥΦΑ online, και μπορούν να διατίθενται μόνο στα φυσικά φαρμακεία.

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να δείχνουν την προτίμησή τους προς τις mobile & tablet συσκευές για την πραγματοποίηση των online αγορών τους με ένα ποσοστό 68% έναντι των συσκευών desktop & laptops (32%). Αναφορικά με την πραγματοποίηση των παραγγελιών, προτιμώνται οι πρωινές και μεσημεριανές ώρες (9:00-12:00 και 12:00-15:00), ενώ η Δευτέρα και η Τρίτη αποτελούν τις πιο δημοφιλείς ημέρες.

Πηγές:
https://www.globenewswire.com/en/news-release/2024/01/03/2803333/0/en/ePharmacy-Market-Poised-for-a-Remarkable-USD-258-6-Billion-Valuation-by-2033-Fueled-by-a-Consistent-19-8-CAGR-Market-us.html

Πηγή: iatronet.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης