Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Τόνωση ηθικού από τον Πρωθυπουργό

Blog

Τόνωση ηθικού από τον Πρωθυπουργό

Τόνωση ηθικού από τον Πρωθυπουργό

Τις ατομικές θυσίες και το υψηλό αίσθημα ευθύνης των πολιτών εξήρε ο Πρωθυπουργός στο μήνυμά του, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του. Στο ταχύτατο ρυθμό με τον οποίο θωρακίστηκε το ΕΣΥ στάθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει αυξημένος ο αριθμός κλινών ΜΕΘ μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης.

Στην επιτυχία του εγχειρήματος του αυτοπεριοσιμού αναφέρθηκε ο Κυρικάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «αποδείξαμε, ως λαός, ότι έχουμε μεγάλες εσωτερικές δυνάμεις και αντοχές. Δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι αν αυτό μας προσφέρει μια εύλογη ικανοποίηση, γιατί όχι και υπερηφάνεια, μας εξοπλίζει, ταυτόχρονα, με πρόσθετο κουράγιο να συνεχίσουμε τη μάχη».

Παρά την μείωση των κρουσμάτων ο Πρωθυπουργός  ζήτησε να μην υπάρχει η παραμικρή επανάπαυση, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος για οδυνηρό πισωγύρισμα, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να προστατευθούν για καιρό οι ηλικιωμένοι. «Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα αυτής της εβδομάδας, της Μεγάλης Εβδομάδας και του εορτασμού του Πάσχα που φέτος θα είναι διαφορετικά εξαιτίας του «Γολγοθά της πανδημίας», αλλά με ιδιαίτερη πνευματικότητα.

Με ταχύ ρυθμό

Σε μόλις πέντε εβδομάδες, επιταχύνθηκαν βήματα που δεν γίνονταν επί δεκαετίες, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό που επεσήμανε ότι τα κτίρια και τα τεχνικά μέσα εκσυγχρονίζονται και μαζί με αυτά οι αντιλήψεις για το ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας της δημόσιας Υγείας.

Η αναμόρφωση του ΕΣΥ δεν θα σταματήσει με την χαλάρωση των μέτρων, υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός, αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι «αποτελεί προσωπική μου δέσμευση να προσθέσουμε αμέσως εκατοντάδες κρεβάτια ΜΕΘ, ώστε να προσεγγίσουμε γρήγορα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο». Άλλωστε ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι το κράτος θα πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα καθώς είναι πιθανόν η πανδημία επιστρέψει τον προσεχή χειμώνα.

Στο πνεύμα αυτό αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης στην συμβολή τόσο των Ελλήνων επιστημόνων, των δωρητών και των επαγγελματιών υγείας. Με ενθαρρυντικά λόγια για όσους συνεχίζουν να προσφέρουν στην πρώτη γραμμή του ΕΣΥ αλλά και στην διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε στα λεγόμενά του ότι η κοινωνία συνειδητοποίησε μέσα από αυτή την εμπειρία την προσφορά τους και κέρδισε την παρακαταθήκη της εμπιστοσύνης προς τους θεσμούς αλλά και μεταξύ των πολιτών, κάτι που θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Μιλώντας για τα μέτρα που ελήφθησαν, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Σχετικά με την ελάφρυνση των μέτρων περιορισμού σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ότι στον ορίζοντα φαίνεται η στιγμή που τα καταστήματα και τα σχολεία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα, τονίζοντας οι όποιες ενέργειες θα πραγματοποιηθούν με σύνεση, σχεδιασμό αλλά με μέριμνα για την ατομική υγιεινή, την φροντίδα για τους ηλικιωμένους και την απομόνωση των κρουσμάτων.  

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης