Blog
Blog
Το 24ο Πανελλήνιο Ακτινολογικό Συνέδριο στην Αθήνα: Επιστημονική καινοτομία και θεσμική αναγνώριση της Ακτινολογίας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕ σχεδίασε το φετινό συνέδριο με στόχο την ανανέωση της δομής και του περιεχομένου του, διατηρώντας τον σεβασμό στην ιστορική του πορεία. Με περισσότερους από 1.000 αναμενόμενους συνέδρους, το πρόγραμμα περιλαμβάνει 23 Στρογγύλες Τράπεζες, 7 Εκπαιδευτικά Workshops, Ελεύθερες και Ηλεκτρονικές Ανακοινώσεις, 6 Δορυφορικά Εταιρικά Συμπόσια και Έκθεση Εμπορικών Εταιρειών. Η θεματολογία επικεντρώνεται στις επιστημονικές εξελίξεις αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ακτινολογία από άλλες ιατρικές ειδικότητες, με έμφαση στην εκπαίδευση και τη συνεχιζόμενη επιμόρφωση.
Τεχνητή νοημοσύνη, τηλε-ακτινολογία και κοστολόγηση εξετάσεων στο επίκεντρο
Το συνέδριο θα αναδείξει κρίσιμα ζητήματα όπως είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ακτινολογία, οι ορθές πρακτικές της τηλε-ακτινολογίας, τα ποιοτικά κριτήρια των απεικονιστικών εξετάσεων και η ανάγκη για ορθολογική κοστολόγηση. Οι θεματικές αυτές θα συζητηθούν διεξοδικά, με στόχο την ενίσχυση της επιστημονικής ταυτότητας των Ακτινολόγων και την προάσπιση του κλινικού τους έργου.
Εκπαιδευτικό σεμινάριο από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ακτινολογίας
Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο από το ESOR με θέμα «Ακτινολογία στην Επείγουσα Ιατρική». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικές εισηγήσεις και πρακτικά εργαστήρια, εστιάζοντας σε αντικείμενα που συχνά υφαρπάζονται από άλλες ειδικότητες, ενισχύοντας την εξειδίκευση και την αυτονομία των Ακτινολόγων.
Διαδραστική εμπειρία και τεχνολογική υποστήριξη για τους συνέδρους
Για πρώτη φορά, το συνέδριο διαθέτει επίσημη ιστοσελίδα (radiologycongress.gr) με πλήρη ενημέρωση για το πρόγραμμα και τις δράσεις, καθώς και ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας στους συμμετέχοντες εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες πριν, κατά και μετά τη διάρκεια του συνεδρίου.
Συμμετοχή επιστημονικών και θεσμικών φορέων στην οργανωτική δομή
Την υλοποίηση του συνεδρίου έχουν αναλάβει η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή, με τη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΑΕ και των επικεφαλής των επιστημονικών τομέων. Έχουν προσκληθεί επίσης οι Πρόεδροι της Ελληνικής Επεμβατικής Εταιρείας Ακτινολογίας, του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας και των Ακτινολογικών Εταιρειών Βορείου Ελλάδος και Κρήτης, ενισχύοντας τη συλλογική εκπροσώπηση του κλάδου.
Πηγή: virus.com.gr