Blog
Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Τι απαντά στους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων για την λίστα
Blog
Τι απαντά στους φαρμακοποιούς ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων για την λίστα
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων υποστηρίζει ότι δημιουργούνται «εντυπώσεις, στοχεύοντας στην προστασία συντεχνιακών συμφερόντων». Ο σύλλογος απαντά στην ηγεσία του ΠΦΣ με τα εξής επιχειρήματα:
- Στα 135 φάρμακα που χαρακτηρίζει σε έλλειψη ο Π.Φ.Σ. περιλαμβάνονται πάνω από 100, των οποίων η συνταγογράφηση στην ΗΔΙΚΑ αθροίζει μετά βίας μερικές δεκάδες κομμάτια σε μηνιαία βάση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρουμε: SEVORANE, MIMPARA 90mg, EMSELEX, FYCOMPA 4mg, 6mg, 8mg, TARGRETIN, FORXIGA 5mg (και αυτά βρίσκονται μόνο στην πρώτη σελίδα!). ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων τονίζει πως «Καμία έλλειψη δεν υφίσταται σε αυτά τα 135 φάρμακα, απλώς δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν τα εκατοντάδες τεμάχια που ζητούνται από διάφορους «καλοθελητές», καθότι οι Φαρμακοβιομηχανίες διαθέτουν (και ορθώς πράττουν) πεπερασμένες ποσότητες ανάλογες των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ αναγκών και όχι της δήθεν ζήτησης».
- Σε ό,τι αφορά τα 12 φάρμακα των οποίων η διάθεση είναι περιορισμένη κατά τον ΠΦΣ, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων παροτρύνει την ηγεσία του ΠΦΣ «να αποταθεί στους συνεταίρους της στον νεοσύστατο φορέα NMVO, δηλαδή τις βιομηχανίες, για να τους εξηγήσουν τις ποσότητες που αυτές διαθέτουν στην αγορά. Και σε αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα όμως, η αγορά καλύπτεται κανονικότατα. Απλούστατα δεν καλύπτονται υπέρογκες ζητήσεις, αν και είμαστε βέβαιοι ότι η ηγεσία του ΠΦΣ θα επιθυμούσε διακαώς να διακινούνται μερικές χιλιάδες AVONEX ή PULMOZYME ,πάντα με γνώμονα τη Δημόσια Υγεία και όχι φυσικά την κερδοφορία των παράνομων καναλιών εξαγωγής τα οποία αγνοεί…».
- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων θέτει ζήτημα «πότε πρόλαβε να διαπιστώσει ο ΠΦΣ, την απουσία αυτή των φαρμάκων από την αγορά και γιατί διαρρηγνύει τα ιμάτια του για την συγκεκριμένη λίστα, την στιγμή που παρεμφερείς λίστες λαμβάνουν φαρμακαποθήκες και συνεταιρισμοί εδώ και 40 χρόνια σε όλη την Ευρώπη. Θα έπρεπε τα μέλη του Προεδρείου του ΠΦΣ, τα οποία μετέχουν σε διοικητικά όργανα συνεταιρισμών, να τις γνωρίζουν (και ασφαλώς τις γνωρίζουν) και να μην προσποιούνται ότι ανακάλυψαν μεγάλο σκάνδαλο».
- Αντιθέτως σκάνδαλο αποτελούν παρόμοιες λίστες που διακινούνται μεταξύ φαρμακείων,σύμφωνα με τον ΠΣΦ, «τις οποίες επίσης γνωρίζει η ηγεσία του ΠΦΣ και για τις οποίες για πολλοστή φορά «ποιεί την νήσσαν» βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και κλείνοντας το μάτι στην ανομία. Αλλά και αυτό φανταζόμαστε δείχνει την αγωνία τους για τον Έλληνα ασθενή!!!».
- Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων έχει ζητήσει από τα μέλη του να εφοδιάζουν, ως οφείλουν, κατά προτεραιότητα την Ελληνική αγορά και παράλληλα να επαγρυπνούν και να καταγγέλλουν παράλογες και υπερβολικές ζητήσεις σκευασμάτων, τις οποίες φυσικά και αναμένουμε. Αλήθεια ας μας πει η ηγεσία του ΠΦΣ, πόσα RENAGEL ή πόσα XOLAIR, διακινούνται από τα φαρμακεία της κοινότητας με ιατρική συνταγή; Επίσης ας μας πει αν γνωρίζει, πόσα ζητούνται καθημερινά στις φαρμακαποθήκες και τους ΣΥΦΑ της χώρας για να διακινηθούν χωρίς συνταγή (γιατί άραγε; πού θα πουληθούν αυτά;).
- Οι φαρμακαποθήκες ιδιωτικές και συνεταιριστικές δίνουν τα στοιχεία των πωλήσεων τους και τα αποθέματα τους σε πραγματικό χρόνο σε μία πλατφόρμα παρακολούθησης του Υπ. Υγείας. «Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάκτυλο, αυτοί που με διάφορες προφάσεις( εν’ αμαρτίαις), αρνήθηκαν με πείσμα να δώσουν αποθέματα. Με τη λειτουργία της πλατφόρμας ,όμως, κάποιοι δε θα ξέρουν που να κρυφτούν» σημειώνει ο ΠΣΦ.
Καταλήγοντας ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων παροτρύνει τον ΠΦΣ να προβεί στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, θυμίζοντας ότι πριν ένα χρόνο είχε διατυπωθεί ότι θα προβεί σε ένδικα μέσα αλλά δεν το έκανε.
Πηγή: virus.com.gr
Facebook
LinkedIn
X