Blog

Αρχική » Blog » Ημερίδες / Συνέδρια / Σεμινάρια » Τι ανέφεραν οι εκπρόσωποι διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών στο Συνέδριο Υγείας της J.P. Morgan

Blog

Τι ανέφεραν οι εκπρόσωποι διεθνών φαρμακευτικών εταιρειών στο Συνέδριο Υγείας της J.P. Morgan

Εκπρόσωποι των μεγαλύτερων φαρμακευτικών κολοσσών παρουσίασαν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν για την ανάπτυξη των εταιρειών τους την αμέσως ερχόμενη περίοδο στο 41ο Συνέδριο Υγείας της J.P. Morgan που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο.

Παράλληλα, ο επίτροπος του FDA, Robert Califf έκανε λόγο για αυστηροποίηση της πολιτικής του Οργανισμού όσον αφορά τις επιταχυνόμενες εγκρίσεις, αλλά τα βασικά στοιχεία της ρυθμιστικής οδού παραμένουν αμετάβλητα. Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Fierce Pharma, ο επίτροπος του FDA είπε ότι ο Οργανισμός μπορεί να απαιτήσει επιβεβαιωτικές δοκιμές -είτε πριν είτε μέσα σε μια συγκεκριμένη περίοδο- μετά από μια ταχεία έγκριση. «Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να είμαστε σε θέση να κινηθούμε γρήγορα είτε για να επαληθεύσουμε είτε να διαψεύσουμε το αν τα οφέλη μιας θεραπείας υπερτερούν των κινδύνων της, καθώς η ταχεία έγκριση εμπεριέχει ένα μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας». Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, το μήνυμα για τις φαρμακευτικές εταιρείες είναι ότι πρέπει να είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τα στοιχεία που μπορεί να χρειαστεί ο FDA – όχι μόνο για να λάβουν αυτή την αρχική ταχεία έγκριση αλλά για να ολοκληρώσουν την οριστική μελέτη και να καλύψουν τις ανάγκες των πληρωτών.

Καθώς η έκτακτη ανάγκη για τον COVID πλησιάζει στο τέλος της και η αγορά εμβολίων μεταφέρεται σε μια «κανονικότητα», η Novavax πιστεύει ότι θα μπορούσε να αυξήσει κατά πολύ το μερίδιο της στην εν λόγω αγορά δήλωσε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της εταιρείας John Trizzino. Όπως ανέφερε, η εταιρεία προσβλέπει σε ένα παγκόσμιο δυναμικό εσόδων έως και 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το εμβόλιό της.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Biogen, Chris Viehbacher, σχεδιάζει να οδηγήσει την εταιρεία του, που εστιάζει στη νευροεπιστήμη, σε νέες κατευθύνσεις. Το Leqembi για τη νόσο του Αλτσχάιμερ και το zuranolone για τη μείζονα κατάθλιψη και την επιλόχεια κατάθλιψη μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία να επεκταθεί και σε διαφορετικές αγορές, σημείωσε.

Η Pfizer είχε μια μεγάλη αύξηση εσόδων κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν σκοπεύει να σταματήσει τώρα. Η εταιρεία εισέρχεται «στους πιο σημαντικούς 18 μήνες στην ιστορία της», δήλωσε ο CEO Albert Bourla στο συνέδριο της JPM. Η Pfizer σχεδιάζει 19 λανσαρίσματα φαρμάκων ή επεκτάσεις των ετικετών τους επόμενους 18 μήνες και αυτές οι νέες προσφορές θα αποφέρουν 20 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2030.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Merck Rob Davis επεσήμανε τέσσερις πρόσφατες κινήσεις: μια εξαγορά 1,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων της ειδικού στην αιματολογία Imago, μια συνεργασία με την Kelun-Biotech για την ανάπτυξη επτά ογκολογικών στοιχείων ADC, μια αγορά 290 εκατομμυρίων δολαρίων μιας θεραπείας για τον καρκίνο του προστάτη που αναπτύχθηκε από την Orion και μια συνεργασία με τη Moderna για ένα εξατομικευμένο εμβόλιο κατά του καρκίνου. Ο CEO της Takeda, Christophe Weber, αναφερόμενος στην έγκριση του περασμένου μήνα από την ΕΕ του εμβολίου για τον δάγκειο πυρετό Qdenga, σημείωσε ότι η εταιρεία εισέρχεται σε μια αβέβαιη αρένα.

Πηγή: healthdaily.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

KΛΕΙΣΙΜΟ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης

ΣΥΝΔΕΣΗ

KΛΕΙΣΙΜΟ

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.