Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Στα 73 τα κρούσματα

Blog

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Στα 73 τα κρούσματα

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό. Στα 73 τα κρούσματα

Η προληπτική αναστολή λειτουργίας των σχολείων θα γίνεται ανάλογα με την εμφάνιση των κρουσμάτων και όχι μαζικά.

Αναστολή για 4 εβδομάδες της λειτουργίας των ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα, καθώς και ματαίωση όλων των συνεδρίων εντός του ίδιου διαστήματος, περιλαμβάνουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Επίσης, για δύο εβδομάδες σταματούν οι σχολικές εκδρομές εντός της χώρας, και οι αθλητικές διοργανώσεις θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών για το ίδιο διάστημα. Όσον αφορά στη λειτουργία των σχολείων, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας ανά περίπτωση και ανάλογα με την εμφάνιση των κρουσμάτων και όχι μαζικά. 

Επτά νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, με το σύνολό τους πλέον να ανέρχεται στα 73.  Τα 6 από αυτά τα κρούσματα, όπως ανέφερε, σχετίζονται ήδη με άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα και προέκυψαν μετά από ιχνηλάτηση ενώ ένα δεν έχει σχέση με όσα έχουν ήδη εμφανιστεί και ιχνηλατείται.

Στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού και με στόχο την προστασία του προσωπικού και των συναλλασσόμενων πολιτών, η διοίκηση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), μετά από έκτακτη ευρεία σύσκεψη με τα στελέχη του Οργανισμού, την Κυριακή 8 Μαρτίου, αποφάσισε ότι, τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020, θα είναι κλειστές οι εξής έξι υπηρεσίες:

 

– Το Κέντρο Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2) Πάτρας και το ΚΠΑ2 Αγίου Ανδρέα.

– Το ΚΠΑ2 Αμαλιάδας.

– Το ΚΠΑ2 Πύργου.

– Το ΚΠΑ2 Αιγίου και

– το ΚΠΑ2 Ζακύνθου, προκειμένου να γίνει απολύμανση.

Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου, θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από το διοικητή του ΟΑΕΔ τόσο του προσωπικού, όσο και των συναλλασσόμενων με τον Οργανισμό.

Από Δευτέρα 9 Μαρτίου και για τέσσερις εβδομάδες οι Λέσχες Φιλίας του δήμου Αθηναίων θα παραμείνουν κλειστές μετά τις σημερινές αποφάσεις του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους ευθύνης του δήμου Αθηναίων θα γίνονται άμεσα όταν και όπου αυτό προβλέπεται, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Με τον πλέον αυστηρό τρόπο τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γυμναστήρια, στα τέσσερα κολυμβητήρια του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Σεράφειο, Κολοκυνθούς, Γκράβα, Γουδή) αλλά και όπου αλλού χρειάζεται» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Ειδικά στα κολυμβητήρια, τονίζεται ότι, διασφαλίζεται απολύτως η ποιότητα του νερού, το σύστημα ανακυκλοφορίας του, η αναγκαία απολύμανση αλλά και η σχολαστική καθαριότητα των χώρων. «Πέραν αυτών που ισχύουν ανεξάρτητα από το πρόβλημα του κοροναϊού, γίνονται πλέον πιο τακτικοί οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του νερού και συγκεκριμένα δυο φορές την εβδομάδα. Επίσης διπλασιάζονται οι ώρες εργασίας των συνεργείων καθαρισμού ώστε να γίνεται ακόμα πιο εντατικά τόσο ο καθαρισμός όσο και η απολύμανση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο υιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Tη Δευτέρα αναμένεται να συγκεκριμενοποιηθούν οικονομικά μέτρα για τις πληττόμενες περιοχές.  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει ανακοινώσει ότι λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες για τον κορονοϊό. 

Στη χώρα μας, 21 νέα κρούσματα κορονοϊού είχαν ανακοινωθεί το Σάββατο. Συνολικά, όπως προαναφέρθηκε, πλέον ανέρχονται στα 73. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 363 είναι τα αρνητικά δείγματα σε όλη τη χώρα. 

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ)

Πηγή: huffingtonpost.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης