Blog

Αρχική » Blog » Εκστρατείες Ενημέρωσης Κοινού » Στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας η Novo Nordisk Hellas

Blog

Στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας η Novo Nordisk Hellas

Στην εκστρατεία με τίτλο «Πάμε να χάσουμε» πρωταγωνιστούν οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης και Εβίνα Μάλτση.

Κοινό μέτωπο κατά της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας δημιούργησαν η Novo Nordisk Hellas και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης. Στόχος είναι η πληροφόρηση και η αφύπνιση του κοινού για την πρόληψη του φαινομένου.

Στον αγώνα κατά της παιδικής παχυσαρκίας η Novo Nordisk HellasΗ καμπάνια που υλοποιείται στο πλαίσιο Εταιρικής  Κοινωνικής Ευθύνης της Novo Nordisk Hellas και αποτελεί την πρώτη ενέργεια που υλοποιείται στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας. Στην εκστρατεία με τίτλο «Πάμε να χάσουμε» πρωταγωνιστούν  οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές, Δημήτρης ΔιαμαντίδηςΝίκος Ζήσης και Εβίνα Μάλτση.

Η εκστρατεία εγκαινιάστηκε παρουσία του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος επεσήμανε ότι η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην παιδική παχυσαρκία πανευρωπαϊκά.  Γι αυτό τον λόγο η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη εκπονεί πρόγραμμα για την αντιμετώπισή της,κι όπως τόνισε ο υπουργός  στο πνεύμα αυτό η εν λόγω πρωτοβουλία είναι σημαντική,ώστε να επηρεαστούν τα παιδιά και να αλλάξουν τις συνήθειες τους.

Κοινό μέτωπο κατά της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας δημιούργησαν η Novo Nordisk Hellas και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Στην δυνατότητα της καμπάνιας να επιδράσει θετικά στα παιδιά έκανε ιδιαίτερη μνεία ο Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος  του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και γενικός διευθυντής της Novo Nordisk Ελλάς. Το θετικό μήνυμα της εκστρατείας μπορεί να επιφέρει την πολυπόθητη αλλαγή, όπως εξήγησε ο κ. Παπαδημητρίου προσθέτοντας ότι «το υγειονομικό παρόν και μέλλον της χώρας σε πολύ μεγάλο βαθμό θα καθορίσει το οικονομικό και κοινωνικό μέλλον της χώρας. Με δεδομένο πως καλή υγεία σημαίνει ισχυρή οικονομία και μια σωστή κοινωνία, όλα αυτά είναι συνδεδεμένα και έχει μεγάλη σημασία να καταφέρουμε να αλλάξουμε την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα».

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην προσφορά της εταιρείας στο ΕΣΥ και στην οικονομία της Ελλάδςα μέσα από 20 κλινικές μελέτες με περισσότερους από 1.000 ασθενείς, ο κ. Παπαδημητρίου εξήγησε για τον επόμενο στόχο της εταιρείας, την παχυσαρκία ότι πρόκειται για μια «πανδημία πολύ μεγαλύτερη από τον σακχαρώδη διαβήτη. Σήμερα πάνω από 650 εκατ. άνθρωποι ζουν με παχυσαρκία, εκ των οποίων 120 εκατ. είναι παιδιά και έφηβοι. Είναι μια απειλή που δυναμιτίζει το μέλλον μας και δυστυχώς η τάση είναι μόνο αυξητική. Έχει νόημα να ασχοληθούμε με την παχυσαρκία νωρίς. Γι’ αυτό και η παιδική παχυσαρκία είναι η μεγάλη απειλή την οποία αν αντιμετωπίσουμε θα φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας, αλλά και για τις κοινωνίες μας».

Νέος δρόμος για τα παιδιά

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος ανέφερε χαρακτηριστικά «θέλουμε από το μόνο “βάλτο αγόρι μου” να περάσουμε στα παιδιά το μότο “χάστο αγόρι μου”». Ο ίδιος χαρακτήρισε την παχυσαρκία «πανδημία» που προϋπήρχε της covid-19 και όπως τόνισε θα πρέπει μέσα από την πρωτοβουλία αυτή αξιοποιώντας την επίδραση που έχουν οι αθλητές ως πρότυπα να δοθεί στα παιδιά διέξοδος. Μάλιστα ο κ. Λιόλιος ανέφερε χαρακτηριστικά «σε συνεργασία με τη Novo Nordisk που έχει πάρει αυτή τη καμπάνια και χαιρόμαστε πάρα πολύ για αυτό. Έτσι θα φτιάξουμε το δρόμο που θα οδηγήσει τα παιδιά προς το αύριο. Αυτή είναι η συμβολή μας σήμερα και είμαι περήφανος».

Η σημαντική δράση υλοποιείται με την επιστημονική αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Παιδικής και Εφηβικής Ενδοκρινολογίας, όπως τόνισε η Μαίρη Καραγιώργου, διευθύντρια εταιρικών υποθέσεων της Novo Nordisk. Στόχευση της εκστρατείας, όπως αποσαφήνισε η κ. Καραγιώργου  είναι να «χάσουμε την πρωτιά που έχουμε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στην παιδική και εφηβική παχυσαρκία, ώστε μα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στη δημόσια υγεία αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νέων». 

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης