Blog

Αρχική » Blog » Συνεντεύξεις / Αρθρογραφία » «Στο μέλλον θα συνυπάρχουν οι μηχανές με τον άνθρωπο, ακόμα και μέσα στο σώμα του»

Blog

«Στο μέλλον θα συνυπάρχουν οι μηχανές με τον άνθρωπο, ακόμα και μέσα στο σώμα του»

Αφοσιωμένος στην επιστήμη και την έρευνα επί 25 χρόνια ο Καθηγητής Φαρμακολογίας και Συστημικής Φυσιολογίας, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Cincinnati των ΗΠΑ, κ. Κωνσταντίνος Δροσάτος παρακολουθεί με δέος την 5η Βιομηχανική επανάσταση που βρίσκεται σε εξέλιξη καταγράφοντας μικρές και μεγάλες νίκες στο πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης και της Βιοτεχνολογίας. Όπως πολλοί συνάδελφοί του σε όλο τον κόσμο, τροφοδοτεί με το ερευνητικό του έργο την επανάσταση που συντελείται και πιστεύει με πάθος στη δύναμη της επιστήμης και των συνεργειών επιστημόνων, ερευνητών και επενδυτών.

«Βλέπουμε μόνο ελάχιστα από όσα θα γίνουν στο μέλλον. Από το πώς θα συνυπάρχουν οι μηχανές με τον άνθρωπο, ακόμη και μέσα στο σώμα του. Βλέπουμε επιστήμονες, ερευνητές, επενδυτές να μετατρέπουν τις ιδέες σε λύσεις για την υγεία μας» λέει στο ygeiamou.gr ο κ. Δροσάτος. To παράδειγμα των εμβολίων mRNA, που αναφέρει, αποτελεί όπως λέει το αποτύπωμα της Βιοτεχνολογίας με τη μαζικότερη εφαρμογή. «Αν δεν είχε αναπτυχθεί αυτό το εμβόλιο, οι απώλειες θα ήταν τεράστιες» σημειώνει.

Ως Έλληνας παρακολουθεί με απογοήτευση την πατρίδα του να είναι ουραγός στο πεδίο της Βιοτεχνολογίας. «Έχουμε πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό. Αλλά δεν διαθέτει η χώρα εθνική στρατηγική. Ένας φορέας, ένα υπουργείο Έρευνας και Εκπαίδευσης είναι προαπαιτούμενο για την εκκίνηση οποιασδήποτε προσπάθειας» λέει.

Ο ίδιος ως Πρόεδρος του Ινστιτούτου για την Προώθηση της Έρευνας και της Εκπαίδευσης στις Τέχνες, τις Επιστήμες και την Τεχνολογία/ARISTEiA και ως Γενικός Γραμματέας του φορέα Κόμβος, εργάζεται άοκνα για την υποστήριξη της Ελλάδας στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

Για το αποτύπωμα της Βιοτεχνολογίας στην καθημερινότητά μας, για τη στρατηγική της Ελλάδας σε αυτό το πεδίο, για την αξιοποίηση των Ελλήνων επιστημόνων αλλά και του απόδημου Ελληνισμού στην έρευνα και την καινοτομία, μιλά στο vidcast που ακολουθεί:

Πηγή: ygeiamou.gr
Facebook
LinkedIn
X

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης