Blog

Αρχική » Blog » Ημερίδες / Συνέδρια / Σεμινάρια » Ποιες προσωπικότητες από το χώρο της υγείας βραβεύθηκαν στα «Πρόσωπα της Χρονιάς 2023»;

Blog

Ποιες προσωπικότητες από το χώρο της υγείας βραβεύθηκαν στα «Πρόσωπα της Χρονιάς 2023»;

Η 10η τελετή απονομής βραβείων του θεσμού «Πρόσωπα της Χρονιάς» της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, της αρχαιότερης περιφερειακής εφημερίδας της χώρας, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, στέλνοντας μηνύματα ότι η χώρα μας είναι γεμάτη από πρωταγωνιστές σε όλους τους στίβους της ζωής. Ο θεσμός της εφημερίδας εδώ και μια δεκαετία αναδεικνύει Πρόσωπα, γνωστά στους πολλούς ή και όχι, με κριτήριο το θετικό πρόσημο στη δράση τους εντός του χρόνου που πέρασε. Υπερηφάνεια, δικαίωση, αναγνώριση είναι τρεις λέξεις που περιγράφουν με τον ιδανικότερο τρόπο το αποτύπωμα των «Προσώπων της Χρονιάς» και φέτος και διαχρονικά.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου το κοινό καλωσόρισε ο εκδότης Θεόδωρος Λουλούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας ότι πολλοί από τους ανθρώπους γύρω μας προσφέρουν σημαντικό έργο, χωρίς απαραίτητα να απασχολούν τη δημοσιότητα, ενώ την αξίζουν και αυτός ήταν ο λόγος που καθιερώθηκε ο θεσμός: για να ρίξει φως σε αυτούς τους ανθρώπους, κάνοντάς τους πρωταγωνιστές.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς η Βάνα Λαβίδα για τη δράση της MDA Hellas, του δραστήριου μη κερδοσκοπικού σωματείου με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με νευρομυϊκές παθήσεις.

Το βραβείο που έφερε το όνομα του πλατινένιου χορηγού, της Affidea, αφορούσε την κατηγορία της Επιστήμης. Τιμήθηκε ο Γιώργος Χρούσος, ένας από τους σπουδαιότερους βιοϊατρικούς επιστήμονες στον κόσμο και την απονομή έκανε ο Διευθύνων σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, Θεόδωρος Καρούτζος.

Η βράβευση όμως που αποτέλεσε αναμφίβολα την πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν αυτή στην κατηγορία «Κοινωνία» της Αθηνάς Παπαχρήστου, της συνταξιούχου αγρότισσας που από το υστέρημά της και το κομπόδεμα μιας ζωής αγόρασε και δώρισε ένα πανάκριβο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου. Παρέλαβε βραβείο από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη.

Φορτωμένη με τα βαρύτιμα στολίδια της αγάπης, της αυθεντικότητας, της απλότητας και της πίστης, η Αθηνά Παπαχρήστου ανέβηκε στη σκηνή του Συνεδριακού Κέντρου, κάνοντας τους παρευρισκομένους να υποκλιθούν μπροστά της. Η μικροκαμωμένη παραδοσιακή γιαγιά με το τσεμπέρι δίδαξε τους πάντες. Η εμφάνισή της στη σκηνή των «Προσώπων της Χρονιάς» σήκωσε αυτόματα τους πάντες όρθιους να τη χειροκροτούν ασταμάτητα. Υποκλίθηκαν στην ελληνική ψυχή που ξεδιπλώθηκε μπροστά τους σε όλο της το μεγαλείο.

Μιλώντας στην τοπική διάλεκτο, ανέδειξε με λίγες κουβέντες τις πληγές του δημοσίου συστήματος υγείας οι οποίες άλλωστε την οδήγησαν στη δωρεά του ασθενοφόρου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αλλά και τι σημαίνει άνθρωπος, τι σημαίνει αγάπη για τον συνάνθρωπο, ενσυναίσθηση, πίστη.

Τα βραβεία στην κατηγορία της Εκπαίδευσης δόθηκαν από το Πανεπιστήμιο Πατρών μετά από τοποθέτηση που έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος στάθηκε στο τρίπτυχο του Ιδρύματος: «Αξιοκρατία-Ακαδημαϊκότητα-Αριστεία». Τιμήθηκαν η Μελίνα Δημητροπούλου για την εισαγωγή της, ως πρώτη, στο Τμήμα Ιατρικής (απονεμητής ο κοσμήτορας της σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλειος Κόμης), η Λυδία Μενούνου (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαος Αβούρης), ως η φοιτήτρια που αποφοίτησε πρώτη από το Πανεπιστήμιο Πατρών το 2023, η Όλγα Βλάχου, Διευθύντρια στο 13ο Δημοτικό Σχολείο για διάκριση στο Erasmus (την απονομή έκανε ο κοσμήτορας της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παπαθεοδώρου), η Χρυσούλα Καραγρηγόρη για την προσφορά της μέσω του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αιγίου (την απονομή έκανε ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Αβραμίδης) και η «Φλέβα Ζωής», ως βασικός φορέας εθελοντικής αιμοδοσίας της περιοχής μας (την απονομή έκανε η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Πανεπιστημίου Πατρών Ελένη Αλμπάνη).

Άλλες βραβεύσεις: ο Θεόδωρος Παπανικολάου, ερευνητής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τη θεωρία των Υπερχορδών (παρέλαβε βραβείο από τον γενικό γραμματέα Τουρισμού, Μύρωνα Φλουρή), ο Κλεομένης Μπάρλος της CBL Patras (την απονομή έκανε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος) για τη διαχρονική προσφορά του, αλλά και ειδικά για την εισαγωγή στην Ελλάδα της τρισδιάστατης εκτύπωσης, η Ελένη Σωτηροπούλου για την προσφορά της μέσω του οργανισμού «Υγεία για όλους» (η απονομή έγινε από τον ιδιοκτήτη και ιδρυτή της Bakalaros Group Κώστα Μπακαλάρο), ο Ανδρέας Αλικανιώτης για τον ηρωισμό του στην τραγωδία των Τεμπών (την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης), η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αιγιαλείας για τη σημαντική δράση της (την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Μαυρομμάτης), ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, για την ανοδική πορεία του στην αυτοδιοίκηση (την απονομή έκανε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος), η σκηνοθέτιδα Ισμήνη Σακελλαροπούλου για το βραβευμένο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Καλάβρυτα-Γκερνίκα» (την απονομή έκανε η event designer-planner και πρόεδρος της ΕΓΥΠΑ Άννα-Μαρία Ρογδάκη), ο ταλαντούχος διεθνής πολίστας του ΝΟΠ Ηλίας Αγγελόπουλος για την πορεία του τη χρονιά που πέρασε (την απονομή έκανε ο πρώην διεθνής αθλητής και πρώην διεθνής διαιτητής πόλο, μέλος της ΚΕΔ/ΚΟΕ, Μιχάλης Κουρέτας), ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών για τη διοργάνωση παγκόσμιων αγώνων στην Πάτρα (την απονομή έκανε ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δημήτρης Κατσαρός) και ο Αθηνόδωρος Αιγίου για τις διακρίσεις των αθλητών του και τους σημαντικούς αγώνες που φιλοξένησε στην Αιγιάλεια (την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος).

Όλα τα πρόσωπα που επελέγησαν έστειλαν ένα εύληπτο και τρανταχτό μήνυμα με τη βράβευσή τους: Ότι οι ζωές και ο τόπος μας μπορούν να αλλάξουν επί τα βελτίω, μόνο εάν εμείς οι ίδιοι οι πολίτες το αποφασίσουμε και το προσπαθήσουμε.

Παράλληλα με τα βραβεία και τους πρωταγωνιστές της κοινωνίας, έντονα συναισθήματα και συγκινήσεις σκόρπισαν στους θεατές οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, που λάμπρυναν με την παρουσία τους τη σκηνή του Συνεδριακού και «κέντησαν» με τη φωνή τους την ηχώ της αριστείας. Οι σοπράνο Έλενα Κελεσίδη και Βασιλική Καραγιάννη, καθώς και ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος ερμήνευσαν μοναδικά γνωστά θέματα από αγαπημένες όπερες διαχρονικών κλασικών συνθετών.

Την εκδήλωση παρουσίασαν ο γνωστός PR man Γιώργος Ντάβλας και η δημοσιογράφος της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και του pelop.gr και ραδιοφωνικός παραγωγός του Peloponnisos FM 104,1 Νικόλ Μακρή.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από το IONIAN TV και την ευθύνη της σκηνοθεσίας είχε η Μαρία Αλανιάδη.

Την εκδήλωση «Πρόσωπα της Χρονιάς 2023» διοργάνωσε η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», το pelop.gr, o Peloponnisos FM, το Ίδρυμα Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος.

Πηγή: healthmag.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης