Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » PHARMAZAC: Μεγάλη επένδυση σε ραδιοφάρμακα

Blog

PHARMAZAC: Μεγάλη επένδυση σε ραδιοφάρμακα

PHARMAZAC: Μεγάλη επένδυση σε ραδιοφάρμακα

Σε επένδυση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ προέβη η ελληνική φαρμακευτική εταιρεία PharmaZac S.A στον κλάδο των ραδιοφαρμάκων, διανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης και  διεθνών συνεργασιών, ενισχύοντας  παράλληλα με περισσότερες θερπευτικές λύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Συγκεκριμένα, η επένδυση θα υλοποιηθεί χάρη στη νέα και πλήρως εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής Ραδιοφαρμάκων στην Βιομηχανική Ζώνη (ΒΙ.ΠΕ.) Λαμίας. Εκεί, η εταιρεία θα παράγει και θα διανέμει σκευάσματα κατάλληλα για τις εξετάσεις PET (ποζιτρονική τομογραφία), η οποία κατά κοινή ομολογία αποτελεί την πιο σύγχρονη απεικονιστική διαγνωστική μέθοδο της Πυρηνικής Ιατρικής, με εφαρμογές στην Ογκολογία, την Παθολογία, την Καρδιολογία και τη Νευρολογία.  

Η νέα ιδιόκτητη μονάδα , αναμένεται να τεθεί πλήρως σε λειτουργία το τρίτο τρίμηνο του 2021, πληρώντας τα χωροταξικά κριτήρια που προβλέπει η νομοθεσία.

Επιπρόσθετα η στρατηγική της θέση της νέας μονάδας στην ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας παρέχει τη δυνατότητα στην Pharmazac να εφοδιάζει ομαλά όλη την επικράτεια και να επεκτείνει τις δραστηριότητες της και σε γειτονικές χώρες.

Αναφερόμενος στο εγχείρημα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας, Γιώργος Πάγκαλος, επεσήμανε ότι «η Pharmazac επενδύει στο μέλλον. Παρ’ όλο που η Πυρηνική Ιατρική συμβάλλει ήδη στη βιοϊατρική έρευνα και τη διαχείριση ασθενειών, εντούτοις η εφαρμογή της σε τομείς όπως οι νευροεπιστήμες, η ανάπτυξη ραδιοφαρμάκων που συμβάλλουν στη θεραπεία καθώς και στη μη επεμβατική διάγνωση και σταδιοποίηση πολλών παθήσεων, η εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία (theranostics) σε ογκολογικούς ασθενείς, η προληπτική υγειονομική περίθαλψη και σε άλλους τομείς  της ιατρικής, μόλις έχει αρχίσει να υλοποιείται».

Τα σχέδια αυτά, σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, θα υλοποιηθούν « σε στενή συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, η εταιρεία μας θα επενδύσει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων ραδιοφαρμάκων».

Σημαντικό βήμα προς την ικανοποίηση των αναγκών των ασθενών, σημειώνεται , κατά τα λεγόμενα του κ. Πάγκαλου, «η νέα μας παραγωγική και ερευνητική μονάδα έρχεται να καλύψει ένα κενό στην χώρα μας: η έλλειψη σε εγκατεστημένες Μονάδες Κύκλοτρου έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ένα ιδιότυπο καθεστώς στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα υψηλές τιμές, ελλείψεις και την ταλαιπωρία των ασθενών…».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η PharmaZac SA είναι μια από τις ιστορικές και πιο δυναμικές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας και καλύπτει όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων, από την ανάπτυξη, παραγωγή και εμπορία φαρμάκων μέχρι και τις υπηρεσίες διανομής για πολυεθνικές εταιρείες όπως η TAKEDA Hellas και η General Electric Healthcare.

Τα τελευταία χρόνια έχει υλοποιήσει μια σειρά από επενδύσεις στην Έρευνα και Ανάπτυξη γενόσημων και καινοτόμων προϊόντων ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα επενδυτικό σχέδιο για την ολοκλήρωση μιας νέας παραγωγική μονάδας 10.000 τ.μ. στην βιομηχανική ζώνη της Κερατέας.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης