Blog

Παράδοση φαρμάκων κατ΄ οίκον: Άμεσα η επέκταση του προγράμματος και στα φαρμακεία της γειτονιάς

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε μήνα εκτελούνται περίπου 10.000 κατ’ οίκον παραδόσεις, ενώ μέχρι στιγμής συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 83.000 παραδόσεις σκευασμάτων, συμπεριλαμβανομένων των αποστολών σε δομές της περιφέρειας. Προς το παρόν εξυπηρετούνται ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και δυσκολία στη μετακίνηση.

«Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική. Είναι μια πράξη από αυτές που συνηθίζω να αποκαλώ «επαναστατικά αυτονόητα». Όσοι και όσες δικαιούχοι ενδιαφέρονται να δοκιμάσουν αυτήν τη νέα υπηρεσία μπορούν να επισκεφτούν την πλατφόρμα https://fyk.eopyy.gov.gr ή να καλέσουν στο 18181», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ειδική αναφορά κάνει ο πρωθυπουργός και στις Κινητές Ομάδες Υγείας, «με τις οποίες δίνουμε λύσεις σε ανάγκες που μέχρι χθες έμεναν αναπάντητες». Οι ΚΟΜΥ ξεκίνησαν τον περασμένο Φεβρουάριο από το Ορμένιο, το βορειότερο χωριό της χώρας προσφέροντας κατ’ οίκον υπηρεσίες υγείας και στις πιο απομακρυσμένες κοινότητες. Οι δράσεις των ΚΟΜΥ θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες σε 83 ορεινά χωριά της Θράκης και από τον Οκτώβριο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα.

Όπως τονίζει, « Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: να έχει κάθε πολίτης, όπου κι αν ζει, πρόσβαση σε πρόληψη και ποιοτική φροντίδα. Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι ομάδες βρέθηκαν σε χωριά της Ξάνθης, της Ροδόπης και του Έβρου, πραγματοποιώντας περισσότερες από 180 προληπτικές εξετάσεις και πάνω από 30 κατ’ οίκον επισκέψεις σε ηλικιωμένους και ανθρώπους με δυσκολία μετακίνησης. Με τη βοήθεια της τηλεϊατρικής, οι γιατροί μπορούν να παρακολουθούν ασθενείς και να κάνουν διαγνώσεις από απόσταση, χωρίς να απαιτείται η ταλαιπωρία της μετακίνησης».

e-ΕΦΚΑ

Σχετικά με τον e-ΕΦΚΑ και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του, ο πρωθυπουργός επισημαίνει τη λειτουργία το DASHBOARD-myEFKA και την εφαρμογή myEFKAmobile. «Για πρώτη φορά, κάθε ασφαλισμένος έχει συγκεντρωμένη σε μια οθόνη την πλήρη εικόνα του ασφαλιστικού του ιστορικού, ενώ έχει επίσης τη δυνατότητα, με μερικά μόνο «κλικς» να ενημερώνει τα στοιχεία του, να εκδίδει πιστοποιητικά και να παρακολουθεί αιτήσεις, παροχές ή πληρωμές. Έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά στο ψηφιακό κράτος. Και κάθε φορά που προστίθεται ένα νέο εργαλείο, αφαιρείται λίγη ταλαιπωρία από την καθημερινότητα. Συνεχίζουμε, λοιπόν».

Πηγή: healthview.gr
Facebook
LinkedIn
X