Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Παγκόσμιο τμήμα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη για την ασφάλεια των φαρμάκων: Συνάντηση στελεχών με τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα

Blog

Παγκόσμιο τμήμα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη για την ασφάλεια των φαρμάκων: Συνάντηση στελεχών με τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη λειτουργίας και στελέχωσης του νέου παγκόσμιου τμήματος της Pfizer στη Θεσσαλονίκη. Το νέο τμήμα θα δραστηριοποιείται στην ασφάλεια των φαρμάκων σε όλο τον κόσμο με γνώμονα τη δημόσια υγεία. Ενόψει της λειτουργίας του νέου τμήματος, ομάδα επιτελικών στελεχών της Pfizer συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Νίκο Νίτσα στα γραφεία του συλλόγου.

Όπως τόνισαν στον κ. Νίτσα, ως εκπρόσωπο μιας από τις μεγαλύτερες επιστημονικές κοινότητες (ο ΙΣΘ έχει 9.000 μέλη – γιατρούς όλων των ειδικοτήτων) «…στο νέο αυτό τμήμα οι Safety Risk Leads θα είναι υπεύθυνοι για την ανάλυση και κατανόηση δεδομένων ασφαλείας ενός ή περισσοτέρων φαρμάκων της Pfizer σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα δεδομένα αυτά θα προέρχονται από επιστημονικά περιοδικά, αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών, κλινικές και μη- κλινικές μελέτες (invitro & in vivo) και επιδημιολογικές μελέτες. Αρμοδιότητα τους θα αποτελεί επίσης η συνεργασία και αλληλεπίδραση με τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για θέματα ασφάλειας φαρμάκων».

Ακόμη επισημάνθηκε στον κ. Νίτσα ότι «το νέο αυτό τμήμα πρόκειται να αποτελέσει μια σημαντική ευκαιρία για τους γιατρούς της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της χώρας ώστε όσοι το επιθυμούν να εργαστούν συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εξέλιξη και βελτιστοποίηση φαρμάκων και εμβολίων».

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ επιδοκίμασε την απόφαση του παγκόσμιου οργανισμού να ιδρύσει στη Θεσσαλονίκη το συγκεκριμένο τμήμα ασφαλείας φαρμάκων με τη συνδρομή και τον καθοριστικό ρόλο γιατρών της πόλης -τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα- οι οποίοι και στα χρόνια της πανδημίας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο κ. Νίτσας ευχαρίστησε και συνεχάρη την Pfizer για την απόφαση να επενδύσει ακόμη περισσότερο στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα στον ιατρικό τομέα διαβεβαιώνοντας ότι η πόλη μπορεί να φιλοξενήσει και να αναπτύξει παρόμοιες πρωτοβουλίες και δράσεις διότι διαθέτει άρτιο επιστημονικό προσωπικό γεγονός που έχει αναγνωριστεί διεθνώς αφού μέλη του ΙΣΘ στελεχώνουν νοσοκομεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα σε όλον τον πλανήτη.

«Οι γιατροί της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν νωρίτερα -το πρώτο κρούσμα στη χώρα καταγράφηκε εδώ- και με αυταπάρνηση τον τότε “άγνωστο” ιό. Αυτή η επίπονη και επίμονη εμπειρία είναι πολύτιμη για τις επόμενες γενιές και… επιδημίες. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί προς όφελος της δημόσιας υγείας στην οποία πάντα οι γιατροί είχαν, έχουν και θα έχουν τον πρώτο λόγο και θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης»

(Στη φωτο από αριστερά οι  Ayoub Ayman, VP Safety Surveillance and Risk Management Pfizer, Giovanni Furlan , Safety Lead Pfizer, Ειρήνη Παγανοπούλου HR Lead Pfizer Hellas, Νικόλαος Νίτσας, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και Ζαχαρίας Ραγκούσης , Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Pfizer Hellas)

Πηγή: healthview.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

KΛΕΙΣΙΜΟ
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης

ΣΥΝΔΕΣΗ

KΛΕΙΣΙΜΟ

Scroll To Top
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.