Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Οι τρεις πρώτες βιο-φαρμακευτικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Blog

Οι τρεις πρώτες βιο-φαρμακευτικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Οι τρεις πρώτες βιο-φαρμακευτικές με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον

Η Genentech της Roche, η Novo Nordisk και η AbbVie φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας με τις βιοφαρμακευτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, σύμφωνα με το Fortune.

Τη λίστα του Fortune «100 Best Companies to Work for 2020», που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ανώνυμες έρευνες των εργαζομένων, τη δεκάδα συμπληρώνουν η Horizon Therapeutics, η United Therapeutics, η Acorda Therapeutics, η Exact Sciences, η Harmony Biosciences, η Accent Therapeutics και η Boston Pharmaceuticals.

Σύμφωνα με το Fortune, το 85% της αξιολόγησης βασίζεται σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους εργαζομένους των βιοφαρμακευτικών επιχειρήσεων. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν σχετικά με την εμπειρία τους στις εταιρείες.

«Η Genentech αναγνωρίζει την αληθινή μου αξία. Επικροτεί δημόσια τις καλές πρακτικές και δίνει ευκαιρίες στους εργαζόμενους της, σε κάθε τους βήμα. Ανεξάρτητα από το πόσο καινούργιοι είναι στον οργανισμό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας υπάλληλος της Genentech.

Συμβολή στην κοινωνία

Αξιοσημείωτο είναι ότι πέρα από τις τρεις πρώτες εταιρείες που φιγουράρουν στην κορυφή της λίστας (Genentech, Novo Nordisk και AbbVie) οι υπόλοιπες εταιρείες βιοτεχνολογίας είχαν ελαφρώς μικρότερη βαθμολογία. Τα ποσοστά εργαζομένων που δήλωσαν ότι η εταιρεία τους ήταν το ιδανικό μέρος για εργασία, κυμαίνονταν από 85% έως 89% μεταξύ των εταιρειών Genentech, AbbVie και Novo Nordisk.

Tο ερωτηματολόγιο της έρευνας έχει πάνω από 60 ερωτήσεις. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι παροχές προς τους εργαζομένους. Στο σημείο αυτό, η Genentech, η AbbVie και η Novo Nordisk επέδειξαν καλή βαθμολογία σχετικά με την εταιρική λογοδοσία και τη συμβολή της εταιρείας στην κοινότητα.

Ταυτόχρονα, η κατάταξη βασίζεται και στην αξιολόγηση μιας σειράς παραγόντων. Όπως η καινοτομία, οι εταιρικές αξίες και η αποτελεσματικότητα της εταιρείας.

Το Fortune επισημαίνει ότι η κατάταξη των βιοφαρμακευτικών οριστικοποιήθηκε πριν από την πανδημία COVID-19. Οι απαντήσεις, στην περίοδο της κρίσης, θα μπορούσαν αναμφισβήτητα να άλλαζαν την ισορροπία υπέρ των μεγάλων φαρμακευτικών. Όπως τονίζει το Fortune, οι μεγάλες εταιρείες έχουν περισσότερους πόρους στη διάθεσή τους προκειμένου να βοηθήσουν την κοινωνία και τους υπαλλήλους τους. Είτε μέσω της διάθεσης φαρμάκων, είτε μέσω οικονομικής υποστήριξης.

Κλινική έρευνα

Για παράδειγμα, η Genentech ξεκίνησε πρόσφατα κλινική δοκιμή του φαρμάκου Actemra, κατά της αρθρίτιδας, προκειμένου να εξετασθεί κατά πόσο ανταποκρίνεται στις επικίνδυνες φλεγμονώδεις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού, που σχετίζονται με τη νόσο COVID-19.

Η AbbVie συνεργάζεται με τις υγειονομικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε κλινικές δοκιμές φαρμάκου κατά του HIV (Kaletra – Aluvia). Το φάρμακο εξετάζεται ως πιθανή θεραπεία για τη νόσο COVID-19.

Η Novo Nordisk, στοχεύει να βοηθήσει όσους έχουν πληγεί από την πανδημία. Συγκεκριμένα, προσφέρει δωρεάν ινσουλίνη διάρκειας 90 ημερών σε ασθενείς στις ΗΠΑ. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο του ενισχυμένου προγράμματος υποστήριξης ασθενών με διαβήτη.

Πηγή: healthpharma.gr
Facebook
LinkedIn
X
ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης