Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Οι πρώτες συναντήσεις του υπουργού Υγείας με θεσμικούς παράγοντες

Blog

Οι πρώτες συναντήσεις του υπουργού Υγείας με θεσμικούς παράγοντες

Άλλωστε, ο νέος υπουργός Υγείας έχει επανειλημμένως δεσμευτεί για fast track διαδικασίες και ενέργειες, ώστε να ρυθμιστούν οι επείγουσες ανάγκες στο Σύστημα Υγείας. Επιπλέον, έχει δηλώσει, ήδη από την ημέρα της ανάληψης του υπουργείου Υγείας, στο καλωσόρισμα των δημοσιογράφων, ότι τις επόμενες ημέρες θα δώσει την πρώτη συνέντευξη τύπου, για τις ενέργειες που θα υλοποιηθούν τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του. Πιστός στη δέσμευσή του, ο κ. Γεωργιάδης, ήδη κάλεσε τους υγειονομικούς συντάκτες, στο υπουργείο, αύριο, Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, όπου μαζί με την Αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και την Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασία Κοτανίδου θα τους ενημερώσουν, σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Για τις ενέργειες που θα υλοποιηθούν προφανώς θα ακολουθήσει άλλη συνάντηση του υπουργού με τους συντάκτες Υγείας.

Έτσι, μετά τη συνάντηση, την Παρασκευή, με τον Σωτήρη Τσιόδρα, που ως επικεφαλής της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα θέματα των αναπνευστικών λοιμώξεων, ακολούθησαν, χτες, 3 ακόμα σημαντικές ενημερωτικές συναντήσεις. 

Ποιους συνάντησε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας

O Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους, τέθηκαν θέματα του Συλλόγου και οι τρόποι επίλυσης τους.

Συνάντηση εργασίας είχε, επίσης, ο υπουργός Υγείας είχε με τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας (ΚΕΣΥ), τον Καθηγητή Παθολογίας – Ρευματολογίας Ε.Κ.Π.Α., Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», κ. Δημήτριο Μπούμπα. Το ΚΕΣΥ είναι ένα συμβουλευτικό όργανο σε θέματα δομής και λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας και είναι επόμενο η συνάντηση και ενημέρωση του υπουργού από τον πρόεδρο του Κεντρικού Συμβούλιου Υγείας να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα ενημέρωσης του κ. Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του  ΕΟΔΥ, κ.κ Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου και Στέλιο Ορφανό, για να ενημερωθούν και να συζητήσουν τα νέα δεδομένα για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα.

Σχετικά με το θέμα αυτό, όπως δήλωσε, χτες στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, «δεν έχουμε πίεση στο ΕΣΥ, παρά την κυκλοφορία πολλών αναπνευστικών ιών στην κοινότητα και την πολύ πιο αυξημένη τάση γρίπης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε μια αυξημένη κάλυψη σε απλές κλίνες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι άνθρωποι έχουν μια ολιγοήμερη νοσηλεία και παίρνουν εξιτήριο. Τα ποσοστά που έχουμε σε ΜΕΘ και σε θανάτους είναι κάτω από το 50% σε σχέση με πέρυσι και οφείλεται αφενός στο ότι οι περισσότεροι έχουν εμβολιαστεί. Το ποσοστό του πληθυσμού στη χώρα μας άνω των 60 ετών που έχει εμβολιαστεί έναντι της γρίπης αγγίζει το 60%», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλη Γιαννάκο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αλλά και αιτήματα της Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στο DailyPharmaNews, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε σχετικά με την ατζέντα της συζήτησης:
«Συζητήσαμε με τον κύριο υπουργό για όλα τα σημαντικά ζητήματα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, όπως για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μέσω μόνιμων προσλήψεων, για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, για την ανακοπή του κύματος εξόδου των υγειονομικών από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, για τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να παραμείνει στο ΕΣΥ, για την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά (ΒΑΕ), για το ασύμφορο της πρόσληψης προσωπικού στα νοσοκομεία από εργολάβους. Ιδιαίτερα για το θέμα αυτό, ανέφερα στον νέο υπουργό Υγείας τη θετική στάση και τη στήριξη που μας παρείχε ο κύριος Χρυσοχοΐδης και ήταν θετική και η ανταπόκριση από το νέο υπουργό Υγείας. Αναφερθήκαμε και στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, που πρέπει να τρέξουνε με fast track διαδικασίες, γιατί ένας διαγωνισμός μέχρι ολοκληρωθεί και να φτάσουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία περνούν τέσσερα με πέντε χρόνια. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας με τον υπουργό Υγείας για την επόμενη Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, όπου μαζί με εκπροσώπους της Πανελλήνιες Ομοσπονδίας θα συζητήσουμε πιο αναλυτικά τα επείγοντα για τον κλάδο μας θέματα και θα έχουμε τις πρώτες απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας».

Πηγή: dailypharmanews.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης