Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Ο Δρ. Ιωάννης Μπολέτης Επιστημονικός Διευθυντής της Diaverum Ελλάδος

Blog

Ο Δρ. Ιωάννης Μπολέτης Επιστημονικός Διευθυντής της Diaverum Ελλάδος

Την ευθύνη αυτή αναλαμβάνει ο  Δρ. Ιωάννης Μπολέτης, καθώς διαθέτει  μακρά ακαδημαϊκή καριέρα και σημαντική εμπειρία, έχοντας μετεκπαιδευτεί και εργαστεί στο εξωτερικό. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Μπολέτης έχει διευθύνει επί σειρά ετών ένα από τα μεγαλύτερα νεφρολογικά τμήματα της χώρας, καθώς και το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταμόσχευσης νεφρού. Ακόμη, σημειώνεται ο καθηγητής είναι απόφοιτος του ΕΚΠΑ και απέκτησε τις ειδικότητες της Παθολογίας και της Νεφρολογίας στο Γ. Ν. Α. «Λαϊκό» το 1986 και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη νεφρική οστεοδυστροφία στο Royal Hallamshire Hospital του University of Sheffield. Επίσης, ο ίδιος διετέλεσε Διευθυντής της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Γ.Ν.Α «Λαϊκό»(2003-2022), καθώς και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ίδιου νοσοκομείου (2005-2022).
Το 2013 εκλέχτηκε καθηγητής Παθολογίας και Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας(2017-2019). Από το 2019 υπηρετεί ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ). Ακόμη, ο καθηγητής έχει συμμετάσχει σε διεθνείς επιστημονικές ομάδες στα πεδία των αγγειϊτίδων, του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και της μεταμόσχευσης νεφρού. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί περισσότερα από 250 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως μέλος της εκδοτικής επιτροπής ή ως κριτής σε αξιολογημένα περιοδικά Νεφρολογίας.

Νέες προοπτικές

Ειδικότερα ο Δρ. Μπολέτης έχει ενταχθεί στην ελληνική ομάδα και εφαρμόζει το Πρότυπο Μοντέλο Παροχής Φροντίδας Υγείας, το οποίο με τη συνδρομή ψηφιακών τεχνολογιών αιχμής και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένη φροντίδα υγείας σε όλους τους ασθενείς.  Στα καθήκοντά του ανήκει και η εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.Υπενθυμίζεται πως  εταιρία πραγματοποίησε τη δυναμική της είσοδο στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2024, με την εξαγορά έξι κλινικών αιμοκάθαρσης, οι οποίες προστίθενται σε ένα δίκτυο 450 κλινικών, που διαθέτει η Diaverum, σε 24 χώρες ανά τον κόσμο.
Σχετικά με την ανάληωη αρμοδιοτήτων του κ. Μπολέτη ο διευθύνων σύμβουλος της Diaverum Ελλάδος, Άρης Μπαϊλάν, επεσήμανε οτι«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον Δρ. Μπολέτη στην ηγετική μας ομάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η εμπειρία και η επιστημονική του εξειδίκευση σε συνδυασμό με τα πρότυπα περίθαλψης και τις ψηφιακές τεχνολογίες της Diaverum θα προσφέρουν κορυφαία ιατρικά αποτελέσματα στους ασθενείς μας, και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τομέα αιμοκάθαρσης στη χώρα μας».

Από την  μεριά του  ο Δρ. Μπολέτης σχολίασε: «Η πρόταση της Diaverum να αναλάβω τον ρόλο του Επιστημονικού Διευθυντή στην Ελλάδα με τιμά και αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα για να θέσουμε νέα πρότυπα αριστείας στη νεφρική φροντίδα της Ελλάδα. Πλέον των κορυφαίων ιατρικών πρακτικών και τεχνολογιών του ομίλου, με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Diaverum προωθεί ενεργά τη μεταμόσχευση ως βιώσιμη επιλογή, θέτοντας ως πρωταρχικό της στόχο, την καλή υγεία και την επέκταση της ζωής των ασθενών».

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης