Blog

Νέες διευκρινήσεις για τα ηλεκτρονικά ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ – Τι δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε νέες διευκρινήσεις για τον νέο τρόπο με τον οποίο θα κλείνονται ηλεκτρονικά τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ υποχρεωτικά από την 1η Φεβρουαρίου.

Μετά την αναστάτωση που έχει προκληθεί κυρίως στους ηλικιακά μεγαλύτερους πολίτες αλλά και σε όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα, καθώς δεν έχουν την άνεση με την τεχνολογία, ώστε να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους μέσω της πλατφόρμας «finddoctors.gov.gr» ο αρμόδιος υπουργός γνωστοποίησε πώς θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο.

Αναλυτικότερα σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός σημείωσε πώς αν κάποιοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν ξέρουν να μπαίνουν στις πλατφόρμες μπορούν να συνεχίσουν να κλείνουν τα ραντεβού τους τηλεφωνικά. Δεν καταργείται το τηλέφωνο. Απλώς πρέπει ο γιατρός να το καταχωρεί ηλεκτρονικά για να μπορεί να πληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ». Και συνέχισε:

«Στην πλατφόρμα «finddoctors.gov.gr» μπαίνεις με τους κωδικούς TAXIS, διαλέγεις τι γιατρό θέλεις, σε ποια περιοχή θέλεις να πας ή βάζεις εσύ την διεύθυνση σου και σου βρίσκει τον κοντινότερο. Το σύστημα σου βγάζει αυτόματα το πιο κοντινό ελεύθερο ραντεβού, το κλικάρεις και κλείνεις το ραντεβού σου επιτόπου ηλεκτρονικά. Είναι πάρα πολύ εύκολο και είναι δωρεάν. Θυμίζω ότι παλιά αυτό γινόταν με κάποια τετραψήφια νούμερα που παίρναμε και πληρώναμε αναμονή στο τηλέφωνο.

Έρχεται το βραχιολάκι στις εφημερίες
Απαντώντας σε ερώτηση για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στις εφημερίες, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πώς υλοποιηθεί σε δύο φάσεις.

«Θα έχουμε ένα σήμα ηλεκτρονικής ιχνηλάτησης οπότε όταν ένας ασθενής μπαίνει στο νοσοκομείο για τα επείγοντα θα έχει ένα κωδικό QR και θα το σκανάρει. Με αυτό το κωδικό θα παρακολουθούμε σε ποιο σημείο καθυστερεί η διαδικασία και θα υπάρχει μία ειδοποίηση που θα λέει π.χ. ότι ο τάδε έχει μείνει πάνω από τον προβλεπόμενο χρόνο μεταξύ του παθολόγου και του μαγνητικού τομογράφου, Και θα ειδοποιείται αυτομάτως η Διοίκηση. Αυτή είναι η λογική της ιχνηλάτησης.

Στη δεύτερη φάση, όταν πλέον θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το πληροφοριακό σύστημα, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε δημόσια αυτές τις πληροφορίες για να ξέρει ένας ασθενής ότι αν πάει τώρα στα επείγοντα στο «Σισμανόγλειο» ο μέσος χρόνος αναμονής αυτή τη στιγμή είναι π.χ. 4,5 ώρες, αλλά αν πάει στον «Ευαγγελισμό» ο μέσος όρος είναι 3 ώρες και αν πάει στο «Γεννηματάς» είναι 6 ώρες. Οπότε θα έχει τη δυνατότητα ο ασθενής να κάνει επιλογή σε ποιο νοσοκομείο θα πάει».

Μεταπνευμονοϊός: Κανένας λόγος ανησυχίας
Ο υπουργός Υγείας τόνισε με έμφαση ότι «δεν υπάρχει απολύτως, μα απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας. Ο μεταπνευμονοϊός hMPV είναι γνωστός. Η COVID-19 είχε προκαλέσει φοβερή ανησυχία γιατί ήταν ένας καινούργιος ιός.. Όλοι μας, τον έχουμε περάσει. Είναι ευρύτερα διαδεδομένος»

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
LinkedIn
X