Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Moderna και IBM εξερευνούν τους κβαντικούς υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη εμβολίων

Blog

Moderna και IBM εξερευνούν τους κβαντικούς υπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη για την ανάπτυξη εμβολίων

Η συμφωνία της Moderna με την IBM που αφορά την ανάπτυξη δεξιοτήτων κβαντικού υπολογισμού και την διερεύνηση της χρήσης του κβαντικού υπολογισμού, στοχεύει στην ανάπτυξη μελλοντικών φαρμάκων mRNA.

Η Moderna επενδύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων κβαντικού υπολογισμού και στη διερεύνηση νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για την ανάπτυξη μελλοντικών φαρμάκων mRNA.

Η συμφωνία με την IBM περιλαμβάνει επενδύσεις σε γενετική τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση του σχεδιασμού του προϊόντος

H CAMBRIDGE, MA και ARMONK, NY / ACCESSWIRE, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που πρωτοπορεί σε θεραπευτικά και εμβόλια αγγελιοφόρου RNA (mRNA), και η IBM (NYSE:IBM) ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη 20/04 συμφωνία με την οποία η Moderna θα εξερευνήσει τεχνολογίες επόμενης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των κβαντικών υπολογιστών και της τεχνητής νοημοσύνης για να προωθήσει και να επιταχύνει την έρευνα και την επιστήμη του mRNA.

«Από την ίδρυσή μας, προσπαθούσαμε πάντα να είμαστε στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας αιχμής, αξιοποιώντας καινοτομίες για να προσφέρουμε τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση στους ανθρώπους μέσω των φαρμάκων mRNA», δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την IBM για την ανάπτυξη νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης για την προώθηση της επιστήμης του mRNA, την προετοιμασία μας για την εποχή των κβαντικών υπολογιστών και την προετοιμασία της επιχείρησής μας για αυτές τις τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι. Στοχεύουμε σε πρωτοποριακές προόδους με τον κβαντικό υπολογισμό, επομένως επενδύουμε τώρα στην οικοδόμηση ενός κβαντικού εργατικού δυναμικού, που θα είναι πλήρως προετοιμασμένο να αξιοποιήσει τη δύναμη αυτής της τεχνολογίας» πρόσθεσε.

«Ο σκοπός της IBM είναι να είναι ο καταλύτης για να κάνει τον κόσμο να λειτουργεί καλύτερα, όπως αποδεικνύεται από αυτή τη συνεργασία με τη Moderna. Γινόμαστε μάρτυρες μιας επανάστασης στον κόσμο των υπολογιστών, που καθοδηγείται από την εξαιρετική πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη και στον κβαντικό υπολογισμό», δήλωσε ο Δρ Darío Gil, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Διευθυντής της IBM Research.

«Η Moderna θα είναι σε θέση να επωφεληθεί από τις πολυετείς ερευνητικές μας προσπάθειες στον τομέα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης για θεραπευτικές μεθόδους που μπορούν να επιτρέψουν στους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα πώς συμπεριφέρονται τα μόρια και μπορεί να διευκολύνουν τη δημιουργία εντελώς νέων. Είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Moderna για να βοηθήσουμε στην προετοιμασία τους επιστήμονες στη γνώση και τη χρήση των κορυφαίων στον κλάδο τεχνολογιών κβαντικών υπολογιστών της IBM με στόχο την επιτάχυνση της ανακάλυψης και της δημιουργίας νέων θεραπευτικών μεθόδων».

Ανάπτυξη δεξιοτήτων κβαντικών υπολογιστών για σχεδιασμό ιατρικής mRNA

Ο κβαντικός υπολογιστής είναι μια ταχέως αναδυόμενη και μετασχηματιστική τεχνολογία που χρησιμοποιεί τις αρχές της κβαντικής μηχανικής για την επίλυση προβλημάτων πολύ περίπλοκων για τους κλασικούς υπολογιστές. Οι επιστήμονες της Moderna θα μάθουν πώς η κβαντική τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε προηγουμένως δυσεπίλυτα προβλήματα για τους κλασικούς υπολογιστές. Μαζί, οι εταιρείες θα διερευνήσουν την πιθανή εφαρμογή κβαντικών προσεγγίσεων στις επιστημονικές προκλήσεις της Moderna.

Η Moderna θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα IBM Quantum Accelerator και στο IBM Quantum Network. Βάσει της συμφωνίας, η IBM θα παρέχει πρόσβαση σε συστήματα κβαντικών υπολογιστών, καθώς και τεχνογνωσία για να βοηθήσει τη Moderna στην εξερεύνηση περιπτώσεων χρήσης αιχμής βιοεπιστημών που τροφοδοτούνται από κβαντικές τεχνολογίες.

Μοντέλα AI για σχεδιασμό ιατρικής mRNA

Οι επιστήμονες της Moderna και της IBM θα εφαρμόσουν το MoLFormer, ένα θεμελιώδες μοντέλο AI που μπορεί να βοηθήσει τους επιστήμονες να προβλέψουν τις ιδιότητες ενός μορίου και θα μπορούσε να τους βοηθήσει να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά των πιθανών φαρμάκων mRNA.

Στόχος της Moderna θα είναι να χρησιμοποιήσει το MoLFormer για να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση των νανοσωματιδίων λιπιδίων, τα οποία ενθυλακώνουν και προστατεύουν το mRNA καθώς ταξιδεύει μέσα στο σώμα, και το mRNA, το οποίο λειτουργεί ως οδηγίες στα κύτταρα για την καταπολέμηση των ασθενειών.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, η Moderna και η IBM θα συνδυάσουν την ανακάλυψη σκευασμάτων αιχμής με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσουν φάρμακα mRNA με βέλτιστη ασφάλεια και απόδοση

Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση της Moderna.

Πηγή: news4health.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης