Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » Mια σπουδαία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου με τη στήριξη του ΙΣΝ

Blog

Mια σπουδαία πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου με τη στήριξη του ΙΣΝ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και το Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSK) ανακοινώνουν τη δημιουργία του SNF Global Pediatric Cancer Program. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία στο MSK που υλοποιείται με σημαντική υποστήριξη, ύψους $25 εκατομμυρίων από το ΙΣΝ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία (ΔΠΥ). Μέσω του SNF Global Pediatric Cancer Program, το MSK θα προσφέρει την πολύτιμη τεχνογνωσία του στον τομέα της παιδιατρικής ογκολογίας σε ασθενείς διεθνώς, μέσα από νέες συνεργασίες και ανταλλαγή γνώσης με νοσοκομεία και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.

Το πρόγραμμα

Το SNF Global Pediatric Cancer Program στοχεύει στη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων για παιδιατρικούς ασθενείς παγκοσμίως, μέσω της επέκτασης της τεχνογνωσίας κλινικής φροντίδας, την εκπαίδευση και την εξειδικευμένη κατάρτιση, καθώς και τη συνεργατική μεταφραστική έρευνα. Εξιδεικευμένοι συνεργάτες του MSK θα μοιραστούν την εκτενή  κλινική εμπειρία τους με νοσοκομεία και οργανισμούς άλλων χωρών, διευκολύνοντας την πρόσβαση στην πρωτογενή διάγνωση, την καθοδήγηση στη θεραπεία και την πραγματοποίηση υπερσύγχρονων μοριακών εξετάσεων για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η εν λόγω πρωτοβουλία θα υποστηρίξει παράλληλα την ανάπτυξη και μελλοντική παροχή παιδιατρικής φροντίδας για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, ένα από τα τρία υπερσύγχρονα νοσοκομεία που είναι υπό κατασκευή επί του παρόντος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ΔΠΥ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής μεταξύ ομότιμων γιατρών ανά τον κόσμο, με την υποστήριξη μιας Παγκόσμιας Ομάδας Διαχείρισης Ασθενειών που θα απαρτίζεται από παιδιατρικούς ογκολόγους, ακτινολόγους, παθολόγους και χειρουργούς. Το SNF Global Pediatric Cancer Program θα λειτουργήσει επίσης ως σημείο αναφοράς για το MSK για τη διασύνδεση, την εκπαίδευση και την παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης και πόρων, μέσω μιας σειράς εξειδικευμένων ευκαιριών κατάρτισης και εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης μιας υποτροφίας SNF Fellowship in Global Health για έναν νεαρό ερευνητή/ερευνήτρια. Τέλος, ως παγκόσμιος κορυφαίος οργανισμός στον τομέα της έρευνας για τον καρκίνο, το MSK από κοινού με άλλα συνεργαζόμενα ιδρύματα θα διερευνήσει πιθανές ευκαιρίες για μεταφραστική έρευνα και κλινικές δοκιμές.

Το MSK Kids, το πρόγραμμα παιδιατρικής ογκολογίας του MSK, αποτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους του στις Ηνωμένες Πολιτείες και λειτουργεί ως κέντρο αριστείας για την ολοκληρωμένη φροντίδα παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με καρκίνο ή διαταραχές του αίματος. Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, το MSK θα δημιουργήσει νέες συνέργειες, αξιοποιώντας παράλληλα τις συνεργασίες με τους υφιστάμενους συνεργάτες της ΔΠΥ του ΙΣΝ, που περιλαμβάνουν το Νοσοκομείο Παίδων Sant Joan de Déu (SJD) στη Βαρκελώνη, με το οποίο το ΙΣΝ έχει συνεργαστεί για την κατασκευή του Παιδιατρικού Κέντρου για την Αντιμετώπιση του Καρκίνου, το King Hussein Cancer Foundation and Center στην Ιορδανία, που το ΙΣΝ στηρίζει με δωρεά του για την παροχή ποιοτικής φροντίδας κατά του καρκίνου σε παιδιά δίχως πρόσβαση από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, καθώς και τον οργανισμό Yorkshire Cancer Research στο Ηνωμένο Βασίλειο –η στήριξη του οποίου αφορά την περαιτέρω επέκταση ενός πρωτοποριακού, τεκμηριωμένου προγράμματος σωματικής άσκησης που στοχεύει στη βελτίωση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων για ασθενείς με καρκίνο. Καθώς το SNF Global Pediatric Cancer Program θα εξελίσσεται, το δίκτυο των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων προοδευτικά θα επεκτείνεται.

Δηλώσεις

«Δεν μπορούμε να απαλείψουμε τη θλίψη που συνοδεύει η διάγνωση καρκίνου σε ένα παιδί, ωστόσο μπορούμε να συμβάλουμε για να διασφαλίσουμε πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που νοσούν», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος«Δεν αρκεί να διατίθεται σε κάποιο σημείο του κόσμου υψηλής ποιότητας περίθαλψη για τα παιδιά με καρκίνο –η υψηλής ποιότητας περίθαλψη οφείλει να είναι διαθέσιμη παντού».

«Είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για αυτήν τη γενναιόδωρη δωρεά που θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο δίκτυο παιδιατρικής ογκολογίας, με στόχο την επέκταση της πρόσβασης και τη βελτίωση της περίθαλψης για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Δρ Andrew Kung, Πρόεδρος του Τμήματος Παιδιατρικής στο MSK. 

Η ΔΠΥ του ΙΣΝ περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία άλλων παγκόσμιων κέντρων που έχουν ως αφετηρία τη συνεργασία, όπως το SNF Global Center for Child and Adolescent Mental Health στο Child Mind Institute και το SNF Institute for Global Infectious Disease Research στο Rockefeller University.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης