Blog

Kos Biotechnology Partners: Αυξάνει τις επενδύσεις στις βιοεπιστήμες

Η Kos Biotechnology Partners ανακοίνωσε το τρίτο κλείσιμο του πρώτου παγκόσμιου ταμείου βιοεπιστημών, ανεβάζοντας τις συνολικές κεφαλαιακές δεσμεύσεις στα 123 εκατομμύρια δολάρια (106 εκατομμύρια ευρώ).

Συγκεκριμένα, η Kos, μια παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων σε βιοεπιστήμες που γεφυρώνει το βιοφαρμακευτικό οικοσύστημα των ΗΠΑ με την Ευρώπη, ανέβασε τις συνολικές κεφαλαιακές δεσμεύσεις της στα 123 εκατομμύρια δολάρια (106 εκατομμύρια ευρώ με τα 53 εκατ. ευρώ να είναι από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων).

Μετά την αρχική του έναρξη τον Δεκέμβριο του 2025, το ταμείο έχει εξασφαλίσει υποστήριξη από θεσμικούς επενδυτές όπως η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (HDBI) και παγκόσμιων οικογενειακών γραφείων.

Η Kos Biotechnology Partners είναι μια παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων στις βιοεπιστήμες με έδρα τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα. Η εταιρεία αξιοποιεί στρατηγικά κεφάλαια με ευελιξία σε όλα τα στάδια ανάπτυξης. Έχει ήδη ολοκληρώσει τις δύο πρώτες επενδύσεις της που περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση για τον πάροχο φαρμακευτικών υπηρεσιών Epikast, παράλληλα με μια στρατηγική επένδυση σε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Στα επόμενα project της είναι ένα κομμάτι του R&D σε έρευνες που θα γίνουν στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο ΙΤΕ με τη συνεργασία των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Πρίνστον, η μία για τον καρκίνο και η άλλη για νευρολογικά νοσήματα.

Όπως αναφέρουν οι συνιδρυτές και διευθύνοντες σύμβουλοι της Κος, Δρ. Σίμος Συμεωνίδης και Άλεξ Τζούκας, στόχος τους είναι να υποστηρίξουν επιχειρηματίες που επαναπροσδιορίζουν το επίπεδο περίθαλψης, γεφυρώνοντας την επιστημονική καινοτομία και την τεχνογνωσία ανάπτυξης φαρμάκων των ΗΠΑ με το προοδευτικό οικοσύστημα των βιοεπιστημών της Ευρώπης.

Πηγή: naftemporiki.gr
Facebook
LinkedIn
X