Blog
Blog
Κορονοϊός: Τι ισχύει για τα ιατρικά συνέδρια στις κόκκινες και κίτρινες περιοχές
Ανατροπή και στα ιατρικά συνέδρια φέρνει το νέο κύμα έξαρσης του κορονοϊού. Άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν πάλι με κανονική συμμετοχή συνέδρων. Μπλόκο στα ιατρικά συνέδρια φέρνει για άλλη μία φορά ο κορονοϊός, καθώς το πιο δραστικό δεύτερο κύμα της πανδημίας βάζει φρένο στη δια βίου ιατρική εκπαίδευση.
Με βάση τα νέα μέτρα που ετέθησαν σε εφαρμογή από τις 3 Νοεμβρίου και για έναν μήνα, αναστέλλονται πλήρως τα συνέδρια στις κόκκινες περιοχές.
Στις κίτρινες περιοχές από την άλλη, οι περιορισμοί είναι τόσο μεγάλοι, που πιθανώς να μην μπορούν να διοργανωθούν ιατρικά συνέδρια λόγω του υψηλού κόστους και των μικρών συμμετοχών.
Ειδικότερα με βάση τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, προβλέπεται ένα άτομο ανά 10 τ.μ. τουλάχιστον, έως 100 συμμετέχοντες ενώ θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5μ μεταξύ των συμμετεχόντων.
Άγνωστο το μέλλον για τα ιατρικά συνέδρια
Πάντως αυτό που ανησυχεί την αγορά υγείας είναι το γεγονός πως παραμένει άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν να διεξάγονται κανονικά τα ιατρικά συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Πολλοί είναι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί να ξεκινήσουν και πάλι από τον Οκτώβριο του 2021 και μετά και ίσως και από το 2022.
Η μόνη ελπίδα φαίνεται πως είναι το εμβόλιο για τον κορονοϊό όταν αυτό βγει στην παραγωγή και διανεμηθεί στις χώρες. Ωστόσο ακόμη και ο εμβολιασμός είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί από μεγάλο μέρος του πληθυσμού λόγω της ανησυχίας που θα υπάρχει για πιθανές παρενέργειες.
Συνεπώς θα απαιτηθούν τουλάχιστον δύο χρόνια – εκτιμούν παράγοντες της αγοράς – για να επέλθει ισορροπία στους πληθυσμούς, ώστε να μπορούν και να διεξαχθούν μαζικές συνευρέσεις όπως είναι τα ιατρικά συνέδρια. Κάτι που άλλωστε είχε συμβεί και με τη γρίπη Η1Ν1.
Πηγή: healthreport.gr