Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Κορονοϊός: Πως θα εγγραφείτε στην πλατφόρμα testing.gov.gr για να κάνετε δωρεάν rapid test – Όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Blog

Κορονοϊός: Πως θα εγγραφείτε στην πλατφόρμα testing.gov.gr για να κάνετε δωρεάν rapid test – Όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Κορονοϊός: Πως θα εγγραφείτε στην πλατφόρμα testing.gov.gr για να κάνετε δωρεάν rapid test – Όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πρόγραμμα 12.000 δωρεάν καθημερινών testing.gov.gr ξεκίνησε η κυβέρνηση προκειμένου να γίνεται τυχαιοποιημένος έλεγχος στον πληθυσμό για τον κορονοϊό.
Τα 12.000 rapid test την ημέρα θα βοηθήσουν σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη διακοπή των αλυσίδων μετάδοσης, στην βελτίωση της προβλεπτικής ικανότητας και την καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα. 

Η διαδικασία

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα στην διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται Κέντρα Υγείας, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και Υγειονομικές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Η πλατφόρμα άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας 21/12 και θα είναι διαθέσιμη στο testing.gov.gr, μέσω της οποίας θα μπορούν οι πολίτες να δηλώσουν ενδιαφέρον. Στην συνέχεια, η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων, θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26/12 για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από Δευτέρα 28/12.

Ποιους αφορά

Το νέο πρόγραμμα με τα rapid test αφορά όλους, με μια πολύ συγκεκριμένη εξαίρεση: Αν κανείς έχει συμπτώματα, θα πρέπει να έρθει σε επικοινωνία με το γιατρό του να τον καθοδηγήσει, καθότι η επιλογή για τεστ μέσα από αυτήν την πλατφόρμα είναι τυχαία.

Στην αίτηση του testing.gov.gr θα συμπληρώνονται στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, ηλικία, ταχυδρομικός κώδικας, ιδιότητα, επάγγελμα και οπωσδήποτε οι αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Αφού συμπληρώσουν οι πολίτες τα στοιχεία και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, θα αποστέλλεται στο κινητό ένα sms με κωδικό επαλήθευσης, τον οποίο και θα πρέπει να συμπληρώσει κανείς στη φόρμα, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της καταχώρησης της αίτησής.

Όταν ολοκληρωθεί και η καταχώρηση του αριθμού επαλήθευσης, που θα έχει λάβει ο ενδιαφερόμενος με το sms, τότε θα δει στην οθόνη ότι η αίτησή καταχωρήθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώτο sms επαλήθευσης δεν είναι αποδεικτικό ότι έχει επιλεγεί κανείς για τεστ. Αν επιλεγεί, θα αποστέλλει νέο sms μερικές ημέρες αργότερα.

Η επιλογή θα γίνεται μέσα από τυχαιοποίηση μέσω υπολογιστικού αλγορίθμου. Οι επιλεγμένοι πολίτες θα λαμβάνουν ένα νέο sms με έναν μοναδικό κωδικό, μέσω του οποίου θα μπορούν να εμφανιστούν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, σε συγκεκριμένα σημεία για να εκτελέσουν το τεστ.

Το sms θα επιτρέπει τη μετακίνηση σε περίπτωση που υπάρχει lockdown στην περιοχή που βρίσκεται ο πολίτης, καθώς και θα δικαιολογεί τρίωρη αποχή από την εργασία.
Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Υγείας, τα δεδομένα που παρέχουν οι πολίτες δεν θα αποθηκεύονται και θα διαγράφονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μόνο στατιστική πληροφορία που θα εξάγεται, θα παρέχεται στους εμπειρογνώμονες, ενώ τα στατιστικά συμπεράσματα θα χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πηγή: healthreport.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης