Blog
Blog
Κωνσταντίνος Λουράντος: Παραίτηθηκε από πρόεδρος του ΦΣΑ

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Λουράντος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία του ΔΣ του ΦΣΑ, αφήνοντας αιχμές περί παρανομιών, μεθοδεύσεων και ασυμβίβαστων ρόλων. Η δήλωση του πρώην προέδρου συνοδεύεται από έντονη συνδικαλιστική και πολιτική φόρτιση, ενώ γίνεται λόγος για ευθυνοφοβία και για πρόσωπα που επιδιώκουν τον “αυτοσκοπό της καρέκλας”.
Απόσπασμα από την ανάρτηση του κ. Λουράντου:
«Το ΔΣ του ΦΣΑ (με ελάχιστες εξαιρέσεις) φλερτάρει με την παρανομία…
Υπάρχει προβληματισμός όσον αφορά το ασυμβίβαστο στη νομική του υπηρεσία…
Είναι περισσότερο από εμφανής η μεθόδευση χαρισματικών πράξεων υπέρ της διάθεσης των φαρμάκων, παρακάμπτοντας τον φαρμακοποιό και ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης του ΦΣΑ, δηλαδή τις εντολές της βάσης του.Δεν ανέχομαι μεθοδεύσεις εις βάρος του κλάδου, δεν συμβιβάζομαι με υποσχέσεις, δεν “στρογγυλεύω τις γωνίες”, δεν κάνω εκπτώσεις στην φιλοσοφία μου… Γι’ αυτό παραιτήθηκα!
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΥΠΟ ΟΜΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΤΕ… και αρνούμαι να συμπράξω σήμερα εις βάρος του κλάδου, έναντι οιουδήποτε ανταλλάγματος…
Η ευθυνοφοβία κατά την άποψή μου, δεν συμβαδίζει με τον συνδικαλισμό, ούτε μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό η Προεδρική “καρέκλα”!»
Τι ειπώθηκε στο ΔΣ
Σύμφωνα με απόσπασμα πρακτικών από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΣΑ στις 10 Ιουλίου 2025:
“Την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 και ώρα 14:30 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΣΑ στα γραφεία του Συλλόγου, καθώς και μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ZOOM. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουράντος υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του από τη θέση του Προέδρου, ενημερώνοντας τα μέλη του Δ.Σ. για τους λόγους της αποχώρησής του. Δήλωσε επίσης ότι θα ενημερώσει προσωπικά τους φαρμακοποιούς – μέλη του ΦΣΑ.”
Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση ήταν παρόντα τα περισσότερα μέλη του ΔΣ, είτε με φυσική παρουσία είτε μέσω Zoom, ενώ μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η «Λειτουργία του ΔΣ του ΦΣΑ».
Προοπτικές και επόμενα βήματα
Η παραίτηση του κ. Λουράντου αφήνει ένα σημαντικό κενό στην ηγεσία του Συλλόγου. Ο ίδιος ζητά από τα υπόλοιπα μέλη να προχωρήσουν στην εκλογή νέου προέδρου, αφήνοντας όμως αιχμές ότι αδυνατούν να το κάνουν:
«Οφείλουν να εκλέξουν νέο πρόεδρο (δικής τους κοπής), πράγμα που όπως φαίνεται δεν μπορούν να το κάνουν.»
Η επόμενη περίοδος αναμένεται να είναι κρίσιμη για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και πολιτικής φυσιογνωμίας, καθώς η αποχώρηση του κ. Λουράντου δεν συνοδεύεται μόνο από μία απλή παραίτηση, αλλά και από σαφείς πολιτικές και ηθικές καταγγελίες.
Πηγή: healthmag.gr