Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » Κικίλιας: Πειθαρχούν οι πολίτες στα μέτρα – Τι είπε για το εμβόλιο

Blog

Κικίλιας: Πειθαρχούν οι πολίτες στα μέτρα – Τι είπε για το εμβόλιο

Κικίλιας: Πειθαρχούν οι πολίτες στα μέτρα – Τι είπε για το εμβόλιο

Την άποψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τηρεί τα μέτρα για τον κορονοϊό εξέφρασε ο Βασίλης Κικίλιας τη Δευτέρα (31.08.2020). Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην ασφάλεια του πιθανού εμβολίου.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας «η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πειθαρχούν» στα μέτρα για τον κορονοϊό και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Στηρίζουν τις οικογένειές τους και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους γονείς μας, τις ευπαθείς ομάδες και τους εαυτούς μας» είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

«Και το κάνουν αυτό με συγκριτικά υπερπολλαπλάσια και καλύτερα αποτελέσματα από οπουδήποτε αλλού. Σε αυτούς που μας κουνούσαν το δάχτυλο και μιλούσαν για τους απείθαρχους Έλληνες, αποδείξαμε, και γίναμε παράδειγμα προς μίμηση, ότι και μπορούμε να πειθαρχήσουμε και να στηρίξουμε τη χώρα μας», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας.

Προσπαθούμε να εξηγήσουμε με παραδείγματα και να πείσουμε τους συμπολίτες μας τόνισε αναφερόμενος στη συμμόρφωση και προσέθεσε: «Από εκεί και πέρα υπάρχουν και ελεγκτικοί μηχανισμοί που απέδειξαν ότι μπορούν να λειτουργήσουν στη χώρα μας. Δεν είναι τιμωρητικό αυτό, είναι προστατευτικό για την ελληνική κοινωνία. Το ποσοστό αυτών που τηρούν τα μέτρα, είναι τεράστιο έναντι αυτών οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται ή δεν έχουν την κατάλληλη γνώση ή πιστεύουν ότι δεν αξίζει μια ανθρώπινη ζωή. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι νόμοι του κράτους περί δημόσιας Υγείας και ο Ποινικός Κώδικας. Εμείς πρώτα θέλουμε να συμβουλεύουμε, θέλουμε να ενημερώνουμε, θέλουμε να στηρίζουμε. Μετά, εάν και εφόσον αυτό δεν καταστεί δυνατό, προχωρά η κυβέρνηση δια της Πολιτικής Προστασίας σε συγκεκριμένα μέτρα και φυσικά και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ενδεδειγμένες κινήσεις και αποφάσεις τέτοιες, που να διασφαλίζουν τη δημόσια Υγεία».

Κικίλιας για το νέο εμβόλιο

Ερωτηθείς την ασφάλεια πιθανού εμβολίου για τον κορονοϊό, ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συντονίζει, οργανώνει, υπογράφει τα συμβόλαια με τις χώρες και δίνει και 2,7 δισ. ευρώ για τον εμβολιασμό των Ευρωπαίων πολιτών. Είναι προφανές ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει η Ευρώπη εμβόλια χωρίς να έχουν τεσταριστεί, χωρίς να έχουν ελεγχθεί επιστημονικά, χωρίς να έχουν εγκριθεί. Αυτό είναι εκ των ουκ άνευ. Επίσης, δεν υπάρχει καμία τεράστια πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία η οποία θα ρίσκαρε τη φήμη της, την αξιοπιστία της και τα κέρδη της, αν θέλετε, φέρνοντας ένα εμβόλιο στην αγορά το οποίο δεν είναι επαρκές ή ασφαλές».

Τέλος ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στο σύστημα Υγείας είπε ότι πλέον «υπάρχουν πάνω από 6.500 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό παραπάνω στα Νοσοκομεία μας. Μεγαλύτερη τεχνογνωσία, φάρμακα, διπλάσιες ΜΕΘ και καλύτερη γνώση του ιού από την πλευρά των επιστημόνων μας» και τόνισε: «Αλλά εάν δεν συμβαδίσει σε αυτή την αγωνιώδη προσπάθεια και η ελληνική κοινωνία, προφανώς και τα αποτελέσματα δεν θα είναι αυτά τα οποία θέλουμε. Εμείς θα πάμε βήμα-βήμα αναλύοντας τα επιστημονικά δεδομένα, μιλώντας με διαφάνεια στον κόσμο, με εμπιστοσύνη στους Έλληνες και θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλον έτσι ώστε να τα καταφέρουμε. Όσες ΜΕΘ και να χρειαστούν, εμείς εδώ θα είμαστε να προσαρμόσουμε το σύστημά μας».

Πηγή: newsit.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης