Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » Κικίλιας: δωρεά 97.000 ευρώ της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας Πηγή: cityportal.gr

Blog

Κικίλιας: δωρεά 97.000 ευρώ της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας Πηγή: cityportal.gr

Κικίλιας: δωρεά 97.000 ευρώ της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας Πηγή: cityportal.gr

Δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα, 10 μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 1 κεντρικό σταθμός παρακολούθησης.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου το Συνοδικό Μέγαρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο και παρέλαβε δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα, δέκα (10) monitors για τον εξοπλισμό των μονάδων εντατικής θεραπείας, αξίας 85.000 ευρώ & ένας (1) κεντρικός σταθμός παρακολουθήσεως για τις ΜΕΘ, αξίας 12.000 ευρώ, άρα συνολικού ύψους 97.000 ευρώ. Η δωρεά προορίζεται για το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Κατά την τελετή παράδοσης της δωρεάς, που πραγματοποιήθηκε παρουσία των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμος δήλωσε:

«Κύριε Υπουργέ, με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση σάς υποδεχόμαστε τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παρακολουθούμε τον αγώνα σας και την δοκιμασία της Πατρίδας μας. Συμπαρασταθήκαμε όσο το δυνατόν και κάτω από δύσκολες και σκληρές για εμάς συνθήκες. Σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον Πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που έλαβε τόσο έγκαιρα, ώστε να έχουμε στη χώρα μας όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα. Σήμερα, σας προσφέρουμε συμβολικά κάτι που ευχόμαστε να είναι χρήσιμο στα χέρια των ειδικών, των γιατρών, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών του έργου τους. Το κάνουμε με πολλή χαρά και συγκίνηση. Δεν ανταποκρίνεται στο μέγεθος της ανάγκης, αλλά είναι συμβολικό και δείχνει ότι είμαστε πλάι σας, σας σκεπτόμαστε και θέλουμε τη συνεργασία.

Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο χώρος της Εκκλησίας είναι γνώριμος με αυτόν της Υγείας από τα πολύ παλιά χρόνια. Πολλά Νοσοκομεία έχουν χτιστεί σε οικόπεδα της Εκκλησίας: Ευαγγελισμός, Αιγινήτειο, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Σωτηρία, Γ. Γεννηματάς, τα δύο Νοσοκομεία Παίδων, το Λαϊκό, το Ασκληπιείο και το ΠΙΚΠΑ.

Εμείς σήμερα κάτω και από τις δικές μας δυσκολίες, δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε όπως τότε. Όμως ένα μικρό δώρο, αυτό που σας δίνουμε σήμερα, το δίνουμε από την καρδιά της Εκκλησίας, η οποία δεν παύει να είναι η μάνα όλων μας».

Ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε:

«Είναι τιμή μου Μακαριώτατε. Σας ευχαριστούμε πολύ εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας, των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ. και του ελληνικού λαού, για την πολύ ευγενική δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδεικνύετε μέσα στην κρίση, για μία ακόμα φορά, ότι αγαπάτε το ποίμνιό σας και στέκεστε δίπλα στον άνθρωπο. Είμαστε χαρούμενοι γιατί μια τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας, που άλλες χώρες κραταιές, οικονομικά εύρωστες και με πολύ ισχυρά συστήματα υγείας δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν ικανοποιητικά, κάτι που στοίχισε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, εμείς μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε.

Πονάμε για όσους χάθηκαν, αλλά σώθηκαν χιλιάδες ζωές και είμαστε χαρούμενοι για αυτό. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για όλους τους εργαζομένους στο Ε.Σ.Υ.. Όλοι μαζί, η Πολιτεία, ο λαός και, βεβαίως, η Εκκλησία, δώσαμε μία μάχη, κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και νομίζω πως εκτιμάται ξανά, έτσι όπως πρέπει, η αξία της ανθρώπινης ζωής».

Εξερχόμενος του Συνοδικού Μεγάρου μετά την ολοκλήρωση της τελετής, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, των ιατρών, των νοσηλευτών, του παραϊατρικού προσωπικού, των τραπεζοκόμων, των καθαριστριών, όλων των ανθρώπων που αγωνίστηκαν για να στηρίξουν την ελληνική κοινωνία εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Μακαριώτατο, την Ιερά Σύνοδο, τους Σεβασμιώτατους Άγιους Πατέρες για αυτή την πολύ ευγενική προσφορά και δωρεά που θα πάει στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς. Η στήριξη της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν πάντοτε αμέριστη στο Υπουργείο Υγείας, στους ανθρώπους που νοσηλεύονται, σε αυτούς που δεν έχουν, σε αυτούς που δεν μπορούν, στους αναξιοπαθούντες, στις ευπαθείς ομάδες.

Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγαμε καλά, με τη βοήθεια όλων και διεφάνη ότι η αλληλεγγύη, η αγάπη και η ομόνοια είναι ανώτερες από όλα αυτά τα οποία δήθεν μας χωρίζουν. Φάνηκε σε αυτή την κρίση Δημόσιας Υγείας που κατέδειξε ξεκάθαρα ότι πάνω απ? όλα είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία των ανθρώπων μας και των οικογενειών μας.

Πηγή: cityportal.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης