Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Καινοτομία: Σύμμαχος στην επίτευξη του έργου μας

Blog

Καινοτομία: Σύμμαχος στην επίτευξη του έργου μας

Καινοτομία: Σύμμαχος στην επίτευξη του έργου μας

Θυμάστε την εποχή που η καινοτομία περιοριζόταν στην έρευνα και ανάπτυξη; Πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στη Sanofi, η καινοτομία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των δραστηριοτήτων της και δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ. Εκτείνεται οριζόντια και κάθετα σε κάθε δραστηριότητά της, από την πρόσληψη εργαζομένων και τη συνεργασία με τους επαγγελματίες υγείας, μέχρι την ανακάλυψη θεραπευτικών λύσεων.

Η Sanofi συνεργάζεται με εταίρους στον τομέα της Υγείας, πανεπιστημιακά ιδρύματα, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups), φορείς χάραξης πολιτικής κ.ά. και σε συνδυασμό με τις ολοένα πιο εξελιγμένες και ακριβείς ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η καινοτομία συμβάλλει στην εταιρική ανανέωση και ανάπτυξη της εταιρείας.

Αξιοποιεί την καινοτομία σε πεδία όπως οι κλινικές μελέτες και η συλλογή δεδομένων από την καθημερινή κλινική πρακτική, προκειμένου να κατανοήσει καλύτερα τους ασθενείς και να προσαρμόσει τις θεραπευτικές λύσεις με βάση τις ανάγκες τους και με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια.

Τηλεϊατρική

H συνεργασία της Sanofi με τη Science 37, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία «εξ αποστάσεως» ή αποκεντρωμένων κλινικών μελετών, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή των ασθενών. Ταυτόχρονα, οι ασθενείς μοιράζονται πιο εύκολα ψηφιακά ιατρικά δεδομένα μέσω φορέσιμων συσκευών (wearables), αισθητήρων και εφαρμογών. Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα συλλογής δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής για την καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την απόκριση των ασθενών στη θεραπεία. Για την ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται, η Sanofi δημιούργησε την πλατφόρμα DARWIN, την πρώτη πλατφόρμα δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής της εταιρίας, η οποία φιλοξενεί δεδομένα από 300 εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως και 318 τομείς ασθενειών.

Ίδρυση της Εικονικής Διαβητολογικής Κλινικής Onduo

 Οι ομάδες της Sanofi σε συνεργασία με τη Verify Life Sciences, ανέπτυξαν καινοτόμα εργαλεία για την τροποποίηση των προϊόντων της Sanofi ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες των ασθενών. Η κοινοπραξία με τη Verily Life Sciences (μια εταιρεία της Alphabet) ίδρυσε την Εικονική Διαβητολογική Κλινική Onduo, ώστε να προσδιορίζεται ο κατάλληλος συνδυασμός συσκευών, λογισμικού, θεραπευτικών λύσεων και φροντίδας για τον κατάλληλο ασθενή.

Ανάπτυξη των «Cobots»

Η καινοτομία με στόχο τη βελτίωση της ακρίβειας βρίσκεται στο επίκεντρο του τρόπου με τον οποίο η Sanofi λειτουργεί και επιλέγει τους συνεργάτες της. Τα ψηφιακά εργοστάσια της εταιρίας χρησιμοποιούν μοντέλα και προσομοιώσεις για να μετασχηματιστεί ο προγραμματισμός, ο σχεδιασμός και η λειτουργία των εγκαταστάσεών της, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την προσφορά των προϊόντων της στους ασθενείς. Στο προσεχές μέλλον, το προσωπικό στις εγκαταστάσεις της εταιρίας θα εργάζεται μαζί με τα «Cobots» -συνεργατικά ρομπότ που αναγνωρίζουν το περιβάλλον τους ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια-, καθώς και με Αυτόνομα Κινούμενα Ρομπότ τα οποία θα μεταφέρουν αυτόματα πρώτες ύλες, εξοπλισμό και προϊόντα σε διαφορετικά σημεία των εγκαταστάσεων.

Εργαλείο καινοτομίας: Τεχνητή Νοημοσύνη(ΑΙ)

Sanofi χρησιμοποιεί επίσης την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για τη βελτιστοποίηση της δημιουργίας των ομάδων της. Συγκεκριμένα, στην Κίνα, είναι η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που πραγματοποιεί συνεντεύξεις Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) σε πανεπιστήμια για την πρόσληψη φοιτητών, ενώ στη Λατινική Αμερική χρησιμοποιεί το WePow, μια τεχνολογία συνεντεύξεων μέσω βίντεο σε κινητή συσκευή, δίνοντας την ευκαιρία στους υποψήφιους να καταγράφουν τη συνέντευξη την ώρα που διενεργείται ή ακόμα και εκ των προτέρων. Επιπλέον, οι υπεύθυνοι προσλήψεων στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης χρησιμοποιούν το iMatch, μια νέα τεχνολογία για τον στοχευμένο εντοπισμό υποψηφίων.

Με περισσότερους από 100.000 εργαζομένους σε 100 χώρες, η Sanofi μετατρέπει την επιστημονική καινοτομία σε λύσεις υγείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Έχοντας αναπόσπαστο κομμάτι της λειτουργίας της την καινοτομία, η Sanofi αναγνωρίστηκε από τους οργανωτές του VivaTech* ως μια από τις σημαντικότερες εταιρίες στον τομέα αυτό.

*Το VivaTech είναι διεθνής κόμβος για νεοφυείς επιχειρήσεις και ηγέτες που τολμούν να κάνουν τη διαφορά.

Πηγή: nextdeal.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης