Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » Johnson & Johnson Ελλάδος: Δωρεά ειδικού ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού

Blog

Johnson & Johnson Ελλάδος: Δωρεά ειδικού ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού

Johnson & Johnson Ελλάδος: Δωρεά ειδικού ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού

Υγειονομικό εξοπλισμό προσέφερε στο υπουργείο Υγείας ο Όμιλος Johnson & Johnson Ελλάδος, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και τη στήριξη των ασθενών, των επαγγελματιών υγείας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ειδικότερα, ιατρικές μάσκες, προστατευτικά γυαλιά ματιών και εξεταστικές μπλούζες παρείχαν οι εταιρείες «Janssen Φαρμακευτική», «Johnson & Johnson Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα» και «Johnson & Johnson Καταναλωτικά Προϊόντα με Εργοστάσιο Παραγωγής».  Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης παραδόθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας σημαντικές ποσότητες απαραίτητου ειδικού ιατρικού και υγειονομικού εξοπλισμού.

Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο Μάρτιο, η οικογένεια εταιρειών Johnson & Johnson και το Johnson & Johnson Foundation δώρισε 50 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φροντίδας υγείας – από τα γεύματα έως τον προστατευτικό εξοπλισμό, την πρόσθετη εκπαίδευση έως την ψυχολογική υποστήριξή τους. Η προσφορά εντάσσεται στην πολυετή δέσμευση 250 εκατομμυρίων δολαρίων που έγινε νωρίτερα φέτος για να υποστηρίξει όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή φροντίδας καθοδηγούμενη από το Johnson & Johnson Center for Health Worker Innovation.

Αναφερόμενος στην δωρεά του υγειονομικού εξοπλισμού ο Διευθύνων Σύμβουλος της Johnson & Johnson Hellas AEBE και Επικεφαλής της τοπικής Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης της J&J Ελλάδος, κ. Θεόδωρος Λιακόπουλος,  επεσήμανε ότι «παραμένοντας πιστοί στην πλούσια παράδοση της Johnson & Johnson στην κοινωνική προσφορά, θεωρήσαμε καθήκον μας να στηρίξουμε σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, όλους αυτούς που δίνουν τη μάχη καθημερινά μέσα στα νοσοκομεία, σώζοντας ζωές. Στην Johnson & Johnson υπηρετούμε την επιστήμη και την καινοτομία για τη διασφάλιση της υγείας, φροντίζουμε για τους ανθρώπους μας, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των συνεργατών μας, στηρίζουμε ενεργά την κοινωνία».

Μέτρα ασφάλειας

Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Όμιλος Johnson & Johnson Ελλάδος αξιοποίησε ψηφιακά εργαλεία τηλεργασίας από το σπίτι, ενίσχυσε το ευέλικτο ωράριο εργασίας και προσαρμόστηκε ειδικά προγράμματα υγείας, ευεξίας και ψυχολογικής υποστήριξης, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των εργαζομένων.

Για τους εργαζόμενους στην παραγωγή, τα κέντρα διανομής, και άλλους σημαντικούς τομείς που απαιτούν επιτόπια παρουσία, εφαρμόστηκαν σημαντικά βελτιωμένες διαδικασίες απολύμανσης για να διασφαλιστεί η ασφάλεια και λειτουργικότητα των εγκαταστάσεων. Αξίζει να αναφερθεί η συμβολή του εργοστασίου στη Μάνδρα Αττικής που ήταν και συνεχίζει σε πλήρη λειτουργία και παραγωγική δραστηριότητα για την κάλυψη των αυξημένων εγχώριων και διεθνών αναγκών σε καταναλωτικά προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Πάντα σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα μέτρα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές για την καλύτερη δυνατή καταπολέμηση του COVID-19, ο Όμιλος Johnson & Johnson Ελλάδος συνεργάστηκε στενά με όλους τους εταίρους.

Επίσης, ο όμιλος προσέφερε αδιάλειπτη υποστήριξη των επαγγελματιών υγείας και των πελατών μέσω νέων ψηφιακών μεθόδων και προηγμένων αμφίδρομων διαδικτυακών μορφών επικοινωνίας που διασφαλίζουν τη βέλτιστη ποιότητα υπηρεσιών.

Εμβόλιο

Στην κατεύθυνση της παραγωγής και παγκόσμιας διάθεσης ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου κατά του COVID-19, ο όμιλος χάρη στη τεχνολογία ανάπτυξης εμβολίων, τη βαθιά επιστημονική εξειδίκευση και τις παγκόσμιες δυνατότητες παραγωγής, έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει ταχέως, υποψήφια εμβόλια.

«Έχουμε δεσμευτεί να διαθέσουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο στο κοινό, σε μη κερδοσκοπική βάση, για χρήση του στην πανδημία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ομίλου.

Πηγή: virus.com.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης