Blog

Αρχική » Blog » Πολιτική Υγείας » ΙΣΑ: Προτεραιότητα η εκπαίδευση καθηγητών και μαθητών στα μέτρα ατομικής προστασίας

Blog

ΙΣΑ: Προτεραιότητα η εκπαίδευση καθηγητών και μαθητών στα μέτρα ατομικής προστασίας

ΙΣΑ: Προτεραιότητα η εκπαίδευση καθηγητών και μαθητών στα μέτρα ατομικής προστασίας

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων κορoνοϊού, εξέφρασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, που συνεδρίασε χθες εκτάκτως, προκειμένου να αξιολογήσει τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι συμμετέχοντες επεσήμαναν ότι πρέπει να γίνουν στοχευμένες ενέργειες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών και τόνισαν την ανάγκη να εκπαιδευτούν οι καθηγητές και οι μαθητές στα μέτρα ατομικής προστασίας και τη χρήση της μάσκας. Μάλιστα, επισήμαναν ότι ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση των παιδιών νηπιακής ηλικίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυνατότητες καθαρισμού του αέρα των εσωτερικών χώρων μέσω των διαφόρων συσκευών, που κυκλοφορούν στην αγορά, και αποφασίστηκε να γίνει αίτημα στον Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για σχετική με το θέμα εισήγηση.

Ακόμα, έγινε σύσταση για τη χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και σε ανοιχτούς με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για την ασφάλεια της χρήσης της μάσκας από τα παιδιά σχολικής ηλικίας. Ομόφωνη απόφαση των μελών της επιτροπής είναι ότι η χρήση μάσκας είναι ασφαλής από τα παιδιά σχολικής ηλικίας εντός των σχολικών αιθουσών μετά από κατάλληλη εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις σημαντικές δράσεις του ΙΣΑ και της Περιφέρειας για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να διασφαλιστούν ασφαλή σχολεία και ασφαλείς χώροι εργασίας. Αναφέρθηκε στη διασπορά, κυρίως μέσω του διαδικτύου, ανυπόστατων και επικίνδυνων απόψεων, που παραπληροφορούν το κοινό για την επιδημία και τόνισε ότι ο ΙΣΑ θα λάβει όλα τα μέτρα εξαντλώντας την αυστηρότητά του προκειμένου να προασπίσει τη δημόσια υγεία.

«Είναι προφανές ότι διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο για την εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα μας και το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι δύσκολο. Ωστόσο πιστεύω πως με στοχευμένες πολιτικές πρόληψης, ενότητα, ομοψυχία και τις συστάσεις και οδηγίες του επιστημονικού μας προσωπικού, θα καταφέρουμε να βγούμε νικητές και σε αυτή την εθνική μάχη» τόνισε ο κ. Πατούλης.

Πρόσθεσε ότι ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουν να συνδράμουν ενισχυτικά την εθνική προσπάθεια με στοχευμένες πρωτοβουλίες και με έμφαση στην πρόληψη. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί με τις δράσεις πρόληψης που εφαρμόστηκαν στις Δομές Φροντίδας και Φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Αττική, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος από το κορονοϊό. Θα συνεχίσουμε με νέες σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες να συμβάλλουμε στην υγειονομική θωράκιση της Αττικής,» κατέληξε.

Πηγή: onmed.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης