Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Η τεχνολογική εταιρεία υγείας της Alphabet κοντράρει με 1 δισ. δολάρια την εξαγορά της One Medical από την Amazon

Blog

Η τεχνολογική εταιρεία υγείας της Alphabet κοντράρει με 1 δισ. δολάρια την εξαγορά της One Medical από την Amazon

Η τεχνολογική εταιρεία υγείας της Alphabet κοντράρει με 1 δισ. δολάρια την εξαγορά της One Medical από την Amazon

Ο ανταγωνισμός στον χώρο του health tech κορυφώνεται.

Η Verily, η μονάδα βιοεπιστημών της Alphabet Inc. που πειραματίστηκε με φακούς επαφής για την ανίχνευση του διαβήτη και ξεκίνησε προγράμματα τεστ για τον Covid-19, δήλωσε ότι συγκέντρωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε νέες επενδύσεις υπό την ηγεσία της μητρικής της εταιρείας, γεμίζοντας το ταμείο της καθώς η μάχη στον κλάδο της τεχνολογίας υγείας κορυφώνεται.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της Παρασκευής, η Verily δήλωσε επίσης ότι δύο στελέχη θα αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στην εταιρεία. Ο ιδρυτής και επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος Andy Conrad θα γίνει εκτελεστικός πρόεδρος και ο σημερινός πρόεδρος της Verily, Stephen Gillett, θα αναλάβει τον ρόλο του διευθύνοντος συμβούλου τον Ιανουάριο. Ο οικονομικός διευθυντής Deepak Ahuja αποχωρεί «για μια άλλη ευκαιρία».

Η εισροή κεφαλαίων θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των προσπαθειών της εταιρείας στις πλατφόρμες δεδομένων, την έρευνα και την τεχνολογία που στοχεύει να καταστήσει την υγειονομική περίθαλψη πιο εξατομικευμένη, δήλωσε η Verily. Η εταιρεία θα εξετάσει επίσης περαιτέρω επενδύσεις σε στρατηγικές συνεργασίες και πιθανές εξαγορές. Η Verily επεσήμανε ότι οι νέοι ρόλοι αποτελούν μέρος του σχεδιασμού διαδοχής, καθώς η εταιρεία εστιάζει περισσότερο σε επιχειρησιακό και εμπορικό επίπεδο.

Η Verily, πρώην Google Life Sciences, αποτελούσε τμήμα της ημι-μυστικής ομάδας έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας με την ονομασία Google X, μέχρι να αποσχιστεί ως ανεξάρτητη θυγατρική της Alphabet το 2015.

Η εισροή μετρητών προετοιμάζει τη Verily για να ανταγωνιστεί καλύτερα καθώς επιταχύνεται η σύναψη συμφωνιών στον τομέα της τεχνολογίας υγείας, δήλωσε ο Daniel Ives, αναλυτής της Wedbush Securities. Τον Ιούλιο, η Amazon δήλωσε ότι θα αποκτήσει την αλυσίδα κλινικών One Medical σε μια συμφωνία που θα γίνει με μετρητά και η αξία της θα ανέλθει σε 3,49 δισ. δολάρια.

«Πρόκειται για μια ‘κούρσα εξοπλισμών’ με την Amazon, την Apple, τη Microsoft και άλλα τεχνολογικά μεγαθήρια να αναπτύσσουν τις στρατηγικές τους συνεργασίες στον τομέα της υγείας», δήλωσε ο Ives. «Τα χρήματα θα διοχετευθούν προς περισσότερες συγχωνεύσεις και εξαγορές και σε μια εποχή όπου είναι κρίσιμος ο ορίζοντας 12-18 μηνών μπροστά».

Η Alphabet προσπαθεί να στρέψει τις δραστηριότητες του βραχίονα Other Bets προς την κερδοφορία. Ο όμιλος κατέγραψε λειτουργικές ζημίες ύψους περίπου 5,3 δισ. δολαρίων πέρυσι. Οι εξελίξεις στη Verily αντικατοπτρίζουν μια αναδιάρθρωση στη μονάδα αυτο-οδηγούμενων αυτοκινήτων της Alphabet, Waymo, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια εκποίηση, έγραψαν αναλυτές του Bloomberg Intelligence σε σημείωμά τους μετά την ανακοίνωση.

Πηγή: fortunegreece.com
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης