Blog

Αρχική » Blog » Επιχειρηματικά Νέα » Η Ελλάδα μια από 14 χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει νέο φάρμακο για τη μυασθένεια Gravis

Blog

Η Ελλάδα μια από 14 χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσει νέο φάρμακο για τη μυασθένεια Gravis

Η Medison Pharma έχει συνάψει συμφωνία με την παγκόσμια εταιρεία ανοσολογίας Argenx για να φέρει το efgartigimod στην αγορά, στο Ισραήλ και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με γενικευμένη μυασθένεια Gravis (gMG).

Η συμφωνία θέτει το έδαφος για την κυκλοφορία του efgartigimod σε 14 χώρες: Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβενία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Κροατία, Σλοβακία, Εσθονία, Λετονία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Η θεραπεία, που αναπτύχθηκε από την Argenx, έχει εγκριθεί στις ΗΠΑ για ενήλικες με αντισώματα κατά του υποδοχέα της ακετυλοχολίνης (AChR) – τον πιο κοινό τύπο αντισωμάτων που προκαλούν MG – και στην Ιαπωνία για όλους τους ασθενείς με ανθεκτική νόσο, παρά την κατάσταση αντισωμάτων.

Η θεραπεία διατίθεται επίσης σε ειδικευμένους ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο με gMG στο πλαίσιο ενός προγράμματος έγκαιρης πρόσβασης στα φάρμακα, που έχει θεσπιστεί για να παρέχει πρόσβαση σε μελλοντικά σωτήρια φάρμακα σε άτομα με ανεκπλήρωτες ιατρικές ανάγκες πριν από την ρυθμιστική έγκριση της θεραπείας. Η θεραπεία βρίσκεται υπό κανονιστική αναθεώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την απόφαση να αναμένεται εντός του έτους.

«Είμαστε σε μια αποστολή να βοηθήσουμε τους ασθενείς με σοβαρές σπάνιες ασθένειες να αποκτήσουν ταχύτερη πρόσβαση σε εξαιρετικά καινοτόμες θεραπείες», δήλωσε ο Meir Jakobsohn, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Medison. «Συνεργαζόμενοι με την argenx, παρέχουμε έναν πολλαπλασιαστή δύναμης για αυτήν την πρωτοποριακή θεραπεία, βοηθώντας στη διάσωση και βελτίωση της ζωής των ασθενών που ζουν με γενικευμένη μυασθένεια», ανέφερε ο ίδιος

Η γενικευμένη μυασθένεια εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργεί ακούσια αντισώματα που επιτίθενται σε πρωτεΐνες όπως οι AChR που απαιτούνται για την αλληλεπίδραση νεύρων-μυών.

Το φάρμακο χορηγείται απευθείας στην κυκλοφορία του αίματος και έχει σχεδιαστεί για να αναστέλλει τον νεογνικό υποδοχέα Fc, ο οποίος συνήθως εμποδίζει την κυκλοφορία των αντισωμάτων που μεταδίδονται στο αίμα. Ο αποκλεισμός των υποδοχέων σημαίνει ότι περισσότερα αντισώματα που προκαλούν ασθένειες διαβρώνονται, μειώνοντας τα επίπεδά τους και τελικά μετριάζοντας τα συμπτώματα.

Δεδομένα από τη δοκιμή Φάσης 3 ADAPT υποδεικνύουν ότι το σκεύασμα ήταν γενικά καλά ανεκτό και οδήγησε σε παρατεταμένη μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων μεταξύ ασθενών με αντισώματα AChR. Επίσης, είχε καλύτερη απόδοση από ένα εικονικό φάρμακο σε ασθενείς που δεν έχουν τέτοια αντισώματα.

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την argenx και βοηθάμε στην επέκταση της εμβέλειάς τους για τη θεραπεία ασθενών με σοβαρές αυτοάνοσες ασθένειες σε 14 χώρες», δήλωσε ο Βίκτωρ Παπαμονιώδης, αντιπρόεδρος διεθνών αγορών της Medison.

Η θυγατρική στη χώρα βρίσκεται σε φάση στελέχωσης

Ταχύτατα μαθαίνουμε ότι προχωρά η στελέχωση της Μedison pharma με πρωτοκλασάτα στελέχη της αγοράς. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μετά το στέλεχος που ενέταξε στο δυναμικό της ως Μedical έπεται -αν δεν έχει γίνει ήδη- το στέλεχος για το Μarket access (ακούγεται ότι και αυτό όπως και το προηγούμενο είναι από πολυεθνικές εταιρείες), ενώ φήμες λένε ότι η εταιρεία βρίσκεται και στην αναζήτηση της κατάλληλης επαγγελματικής στέγης προς τα Βόρεια της Αττικής ή στη Γλυφάδα.

Πηγή: iatronet.gr
Facebook
LinkedIn
X
ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης