Blog

Αρχική » Blog » Κοινωνική Υπευθυνότητα » Η AbbVie στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με δύο δράσεις

Blog

Η AbbVie στηρίζει τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας με δύο δράσεις

Η AbbVie Ελλάδας πιστή στη φιλοσοφία της για έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, συνεργάζεται με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (Ε.Α.Ε.) και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας για να ανακουφίσει όσους επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο Ντάνιελ, το οποίο προκάλεσε τις καταστροφικές πλημμύρες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Η άμεση ανταπόκριση των εργαζομένων της AbbVie στις ανάγκες των πλημμυροπαθών εξασφάλισε σημαντικά είδη πρώτης ανάγκης, όπως ξηρά τροφή, κουβέρτες, βρεφικές και παιδικές πάνες, εμφιαλωμένα νερά. Τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας και τη διανομή σε πολίτες από τις πληγείσες περιοχές ανέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας και η διοικήτρια του νοσοκομείου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, με το Ιατρείο Αλληλεγγύης και με τις αρμόδιες δομές για τη διανομή των αγαθών.

Παράλληλα, με προτεραιότητα τη στήριξη των ασθενών, η AbbVie στηρίζει το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή» που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ε.Α.Ε. για την κάλυψη των αναγκών διαμονής πλημμυροπαθών ογκολογικών ασθενών και ασθενών με χρόνιες παθήσεις. Η AbbVie μέσω του προγράμματος «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή», εξασφαλίζει, τουλάχιστον, 900 διανυκτερεύσεις για τους ασθενείς και τους συνοδούς τους, με στόχο τη διευκόλυνσή τους κατά τη μετάβασή τους στη Λάρισα για την πραγματοποίηση θεραπειών ή εγχειρήσεων, σε ένα από τα δυο δημόσια νοσοκομεία της πόλης.

ABBVIE 1

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Νοέμβριο 2023 έως τον Απρίλιο 2024 και αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία καθώς έρευνα που εκπόνησε η Ε.Α.Ε. αναδεικνύει ότι ο πληθυσμός της Θεσσαλίας που έχει, κυρίως, πληγεί είναι ηλικιωμένοι με χρόνια νοσήματα και ογκολογικές παθήσεις. Στη Θεσσαλία υπάρχουν 6.500 νέα περιστατικά ογκολογικών ασθενών, κάθε χρόνο, οι οποίοι μετακινούνται από τον τόπο κατοικίας τους και παραμένουν για σύντομο χρονικό διάστημα στη Λάρισα για την πραγματοποίηση της θεραπείας τους στις ογκολογικές κλινικές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, οι οποίες εξυπηρετούν τα 2/3 των καρκινοπαθών στη Θεσσαλία.

Η Ε.Α.Ε χάρη στην πολυετή δράση της και στην εμπειρία της στην υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων στέγασης σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί εχέγγυο απρόσκοπτης υλοποίησης και διαχείρισης του προγράμματος, διασφαλίζοντας την αναζήτηση και μίσθωση του κατάλληλου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, πλησίον των δύο νοσοκομείων και την άμεμπτη αντιμετώπιση των ασθενών. Παράλληλα, η Ε.Α.Ε. αναλαμβάνει και διασφαλίζει την ορθή αναζήτηση και επιλογή των ωφελούμενων, την παρακολούθηση τήρησης όλων των λειτουργικών αναγκών του ξενοδοχείου που θα επιλεγεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων και του ΕΟΔΥ. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα «Ένα δωμάτιο για τον Ασθενή» προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, καθοδήγηση από κοινωνικό λειτουργό σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες και συμβουλευτική από έμπειρους επαγγελματίες υγείας για την ορθή παρακολούθηση της υγείας του ασθενούς, την αντιμετώπιση μικροπροβλημάτων, τη λήψη κατάλληλων μέτρων υγιεινής, την υιοθέτηση μέτρων προσωπικής υγιεινής που ανακουφίζουν τον ασθενή από τις πιθανές παρενέργειες των θεραπειών.

ABBVIE 3

Η κυρία Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της AbbVie, τόνισε ότι: «Στις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε μαζί. Γιατί το “μαζί” έχει τη δύναμη να επιδρά θετικά στις ζωές των ανθρώπων. Η ενσυναίσθηση, η φροντίδα, η γρήγορη ανταπόκριση και η ανταπόδοση στην κοινωνία είναι θεμελιώδεις αξίες για την AbbVie. Οι απώλειες και οι ανάγκες των πλημμυροπαθών, οι οποίοι εν μία νυκτί έχασαν τους κόπους μίας ζωής, τη ζωή τους όπως την γνώριζαν μέχρι τότε, έθεσε τις αξίες μας σε εγρήγορση, χωρίς δεύτερη σκέψη και ολιγωρία. Βρήκαμε άξιους και άριστους συνεργάτες στην προσπάθεια αυτή και είμαστε ευγνώμονες για τη συνεργασία μας με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας. Θέλω να ευχαριστήσω και τους δύο φορείς και τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε. Τη διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και συντόνισε την απρόσκοπτη διανομή των ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία συγκεντρώσαμε με πολλή αγάπη όλοι οι άνθρωποι της AbbVie. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τις/τους συναδέλφους που είναι πάντα παρούσες και παρόντες όπου και αν χρειαστεί. Ευχαριστώ την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία που με το πρόγραμμα ‘Ένα δωμάτιο για τον ασθενή’ μας δίνει τη δυνατότητα να στηρίξουμε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα το οποίο θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στη ζωή των ασθενών».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, Ευάγγελος Φιλόπουλος ανέφερε ότι ο ίδιος και μία ομάδα εθελοντών γιατρών και ειδικών επισκέφθηκαν τη Θεσσαλία για τη χαρτογράφηση των αναγκών των πλημμυροπαθών, όπου διαπίστωσαν πως οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες για τους νοσούντες και τις ευάλωτες ομάδες. Έτσι, προχώρησαν τόσο στη συγκέντρωση διαφόρων ειδών ανάγκης, όσο και στην προσφορά δωρεάν διαμονής σε ξενοδοχεία της Λάρισας σε όλους τους καρκινοπαθείς οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές. Ο κ. Φιλόπουλος αναφερόμενος στη συνεργασία με την AbbVie δήλωσε ότι: «Χάρη στη δωρεά της AbbVie μπορούμε να προσφέρουμε 900 επιπλέον διανυκτερεύσεις σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε μέλη ευάλωτων και οικονομικά ασθενών ομάδων. Συμφωνήσαμε να δοθεί προτεραιότητα στους καρκινοπαθείς και στους ηλικιωμένους οι οποίοι υποφέρουν από συννοσηρότητες. Τόσο η Ε.Α.Ε. όσο και η AbbVie αναγνωρίζουν πως η διασφάλιση της στέγασης και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημιουργία συνθηκών ηρεμίας και ασφάλειας για τον ασθενή ώστε να ανταπεξέλθει σε μία ευάλωτη κατάσταση. Ακόμη πιο αναγκαία είναι η στήριξη των ασθενών που διαμένουν στις πληγείσες περιοχές, καθώς δοκιμάζονται οι φυσικές και ψυχολογικές τους αντοχές σε μία επώδυνη πραγματικότητα, η οποία φέρει τις πληγές των φυσικών καταστροφών».

Η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας, Μαίρη Κουτσιούμπα, ευχαρίστησε την AbbVie για την προσφορά της, την άριστη συνεργασία και για την ευγένεια καθόλη τη διάρκεια της συνεργασίας, σημειώνοντας ότι: «Εκ της προσφάτου θεομηνίας, με συνέπεια τη δοκιμασία που υπέστη η Θεσσαλία και ο νομός Καρδίτσας, η AbbVie συνέδραμε ουσιαστικά, προσφέροντας υλικό στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας με σκοπό την ενίσχυση και ανακούφιση των πληγέντων συμπολιτών μας. Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου και τις ευχαριστίες των συμπολιτών μας για τη συνεισφορά της AbbVie, διότι στην κρίσιμη στιγμή, η αμεσότητά της ήταν συνυφασμένη με το αλληλέγγυο προφίλ της».

Πηγή: news4health.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης