Blog

Αρχική » Blog » Εκστρατείες Ενημέρωσης Κοινού » HACRO: Καμπάνια ενημέρωσης για τις κλινικές μελέτες

Blog

HACRO: Καμπάνια ενημέρωσης για τις κλινικές μελέτες

HACRO: Καμπάνια ενημέρωσης για τις κλινικές μελέτες

Αυτό είναι το μήνυμα της ψηφιακής καμπάνιας ενημέρωσης για τις κλινικές μελέτες που οργάνωσε ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδος HACRO με αφορμή το International Clinical Trials Day στις 20 Μαΐου 2020.

‘’Η εμπειρία μας με τον COVID2019 ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων γύρω από τη διαχείριση μιας νόσου αλλά και της αναγκαιότητας όσο το δυνατόν πιο άμεσης εύρεσης της κατάλληλης θεραπευτικής λύσης. Μέσα από τη διαδικασία αυτή αναδείχθηκε και ο σπουδαίος ρόλος των κλινικών μελετών στην ανάπτυξη αποτελεσματικών, ασφαλών και καινοτόμων θεραπειών. Είναι ένας συνεχής και αδιάκοπος αγώνας καθώς όσο σημαντικές κι επιτυχείς και αν είναι οι εξελίξεις, ολοένα και περισσότερες είναι οι προκλήσεις που ο κλάδος καλείται να αντιμετωπίσει καθώς συνεχώς διευρύνονται οι γνώσεις και εμπειρίες μας για νέα η σπάνια νοσήματα.

Το σίγουρο είναι ότι σύντομα θα βρεθεί η κατάλληλη και αποτελεσματική θεραπεία και για τον COVID. Το ίδιο έχει συμβεί και στο παρελθόν με πλήθος άλλων, θανατηφόρων και μη, νόσων με αποτέλεσμα σήμερα το προσδόκιμο ζωής να έχει φτάσει τα 80 και πλέον έτη για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Ακόμα και για εκείνες τις περιπτώσεις που η ίαση δεν επιτυγχάνεται πλήρως, οι θεραπείες βελτιώνουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής των πασχόντων και διαμορφώνουν για αυτούς μια καλύτερη και αξιοπρεπή καθημερινότητα. Παρατηρούμε λοιπόν τους επιστήμονες να συνεχίζουν αδιάκοπα την έρευνα προκειμένου να ανακαλύψουν νέες μεθόδους διαχείρισης χρόνιων νόσων με σκοπό να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και πάντα έχοντας στο επίκεντρο τον ασθενή. 

Οι κατ’ ανάθεση οργανισμοί έρευνας (CROs) και μέλη του Συλλόγου HACRO, είναι οι οργανισμοί εκείνοι που συμβάλλουν στον σχεδιασμό και στη διεξαγωγή μιας ασφαλούς κλινικής μελέτης που προστατεύει με κάθε τρόπο τους συμμετέχοντες στη μελέτη ασθενείς. Όμως, όσο σημαντικό και αν είναι το έργο τους, τίποτα δε θα ήταν δυνατό χωρίς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς:

  • Τους επιστήμονες που εργάζονται επί σειρά ετών για την ανάπτυξη ενός νέου μορίου η μιας νέας γονιδιακής θεραπείας
  • Τη φαρμακευτική βιομηχανία που κάνει τεράστιες επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη
  • Τους γιατρούς-ερευνητές και τους υπόλοιπες επαγγελματίες υγείας που πέρα από την παρακολούθηση του ασθενούς, αναλαμβάνουν ένα επιπλέον έργο με τεράστιο γραφειοκρατικό φορτίο στα συνήθη εργασιακά τους καθήκοντα
  • Τις Αρχές που ιδίως τα τελευταία χρόνια ενισχύουν το κανονιστικό πλαίσιο με σκοπό κυρίως να επιταχύνουν τα εγκριτικά χρονοδιαγράμματα
  • Και τέλος τους ασθενείς. Όλους εκείνους που βρίσκουν το θάρρος να εμπιστευτούν τους ανθρώπους της κλινικής έρευνας για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο πρώτα από όλα για τους ίδιους αλλά και όλους όσους πασχίζουν γύρω τους.

Η πρωτοβουλία της HACRO αναμένεται να συνεχιστεί και με άλλες αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Στόχος είναι σε λίγο καιρό να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότεροι τι σημαίνει κλινική έρευνα, ποιος ο ρόλος του καθενός εμπλεκόμενου σε αυτή και από που μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τις εν εξελίξει μελέτες στη χώρα μας, κάτι που μπορεί να ενδιαφέρει εμάς ή τους γύρω μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η HACRO προέτρεψε και τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλλουν στη διάδοση του μηνύματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με συνεργασία μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον και να χαρούμε τη ζωή! #work together #shape the future #enjoy life!’’

Πηγή: iatronet.gr
Facebook
Twitter
LinkedIn

Newsletter

Μείνετε ενημερωμένοι

ΣΥΝΔΕΣΗ

Δεν είστε εγγεγραμμένο μέλος της Ε.Ε.Φα.Μ;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την βέλτιστη εμπειρία περιήγησης στην σελίδα μας.
Πληκτρολογήστε και πατήστε enter για να δείτε τα αποτελέσματα αναζήτησης